Főoldal

1896----------------------------------------------------------------------------------------

A keszthelyi születésű Schwartz Dávid megépíti az első kormányozható léghajót. Rácsszerkezetű alumíniumváz, alumínium burkolás, 38 méter hosszú, 12 méter széles, 3605 köbméter űrtartalom, két 16 lóerős motor. A próbarepülés szeptember 29-én nem volt teljesen sikeres, a hidrogén rossz minősége miatt nem emelkedett kellőképpen. Rá fél évre Schwartz Dávid meghal, újabb fél év múlva műve 460 méter magasra emelkedik, majd özvegye a terveket eladja Zeppelin grófnak.

1900----------------------------------------------------------------------------------------

Ferdinand von Zeppelin gróf megépíti első kormányozható léghajóit, a Zeppelineket.

1912----------------------------------------------------------------------------------------

A kor legnagyobb filmsztárját, Asta Nielsent, a Nordisk Film és a Zeppelin Művek közös támogatásával léghajóútra viszik.

1915----------------------------------------------------------------------------------------

október 12. Német Zeppelinek bombázzák Londont, - a Vörös Báró a tettes - találat éri a Lyceum Színházat, ahol napra pontosan 54 évvel később nagy koncertet ad a Led Zeppelin.

1917----------------------------------------------------------------------------------------

Meghal Ferdinand von Zeppelin egyidőben az orosz forradalommal.

1928----------------------------------------------------------------------------------------

május 23-28. Az Italia expedíció, Nobile tábornokkal, az Északi Sark meghódítására indul. Zeppelinjük lezuhan, a parancsnokot egy Lundborg nevű svéd pilóta-kalandor kimenti, hárman gyalog indulnak el, de egyikük, Dr. Malmgren meteorológus meghal útközben. Állítólag a másik kettő felfalja. Az expedíció keresése közben leli halálát a nagy sarkkutató Roald Amundsen is. A többiek 48 napot töltenek a jégen, és egy orosz jégtörő veszi fel őket. 41 évvel később akkor mutatják be a Vörös sátor című filmet, mikor a Led Zeppelin második albumát készíti, utalva a Vörös báróra és a Nobile-csapatra.

Ugyanebben az évben épül meg Friedrichhafenben az LZ 127-es, a Hindenburg. 16 km-nyi fémváz, 2,5millió m3 hidrogéngáz és a német szaktudás 242 tonnás luxuskivitelű keveréke.

1935----------------------------------------------------------------------------------------

Peter Grant születése.

1937----------------------------------------------------------------------------------------

május 6. Frankfurt-Lakehurst viszonylatban megindul a szokásos nyári menetrend szerint az utasforgalom az óceán felett. 18 utat terveznek.

május 28. New York felett felrobban a Hindenburg, az utolsó Zeppelin.

1944----------------------------------------------------------------------------------------

január 9. Megszületik James Patrick Page Hestonban, London egyik nyugati külvárosában. Apja személyzetis egy gyárban, anyja orvosasszisztens.

1946----------------------------------------------------------------------------------------

január 3. John Baldwin, azaz John Paul Jones születése. (Sidcup, Kent)

1948----------------------------------------------------------------------------------------

május 31. John Henry Bonham születése (Redditch, Worchestershire). A Dobosok Istene egy ács fiaként jön a világra!

augusztus 20. Robert Anthony Plant születése (West Bromwich, Staffordshire)

1955----------------------------------------------------------------------------------------

Allan Freed amerikai lemezlovas műsorában először hangzik el a "Rock and Roll" (ringj és pörögj) kifejezés zenei értelemben, melyet előtte New Orleans piroslámpás negyedeiben használtak szívesen a matrózok.

1956----------------------------------------------------------------------------------------

Jimmy szüleitől megkapja élete első gitárját. Mikor hallotta Elvis Baby, Let's Play House-át, akkor döntötte el, hogy elkezd gitározni. Bonham is ekkoriban kapja meg élete első dobszerelését.

1958----------------------------------------------------------------------------------------

A tizennégy éves Page első TV-fellépése. Néhány barátjával játsza a Moma Don't Wanna Play No Skiffle No More című zöngeményét.

1960----------------------------------------------------------------------------------------

A 14 éves Jonesy már a helyi templomban orgonista.

1962----------------------------------------------------------------------------------------

Jimmy első komolyabb bandája: Neil Christian And The Crusaiders. A zenekar több kislemezén is játszik. Ekkor veszi meg gyerekkori barátjától, Jeff Beck-től 185 fontért élete első Gibson Les Paulját.

1963----------------------------------------------------------------------------------------

tavasz Keith Relf gyerekkori barátja, Eric Clapton belép a Metropolitan Blues Quartetbe, melyet ezután Yardbirdsnek hívnak. A szó az USA déli államaiban bevett szlengben egyfajta hobót jelent. A név eredetileg egy Charlie "Bird" Parker szám címe volt. Eközben Mike Leander producer látja Himmyt egy Crusaiders koncerten játszani, és meghívja egy lemezfelvételre. Ez a két ex-Shadows tag, Jet Harris és Tony Meehan Diamonds című kislemeze, mely Nr 1. lett Angliában. Page nem bírja a turnézást a Crusaidersszel, komolyan megbetegszik, majd egy művészeti iskolába iratkozik be, de a gitározást nem hagyja abba, elkezdődik sessionzenészi karrierje, Anglia legkeresettebb stúdiómuzsikusává válik. Ezres nagyságrendű felvételen szerepel, heti 10-15 felkérésnek tesz eleget.

november Jimmy Carter Lewis Your Momma's Out Of Town című számában gitározik, melyet több más sessionfelvételével együtt '79-ben újra kiadnak a SESSION MAN című bootlegalbumon. Jonesy első session-munkái, és ekkor turnézik először. Apjával közösen lépnek fel angol katonai támaszpontokon. Percy megveszi élete első lemezét, Benny Goodman 1938-ban a Carnegie Hall-ban felvett koncertjét.

1964----------------------------------------------------------------------------------------

Jonesy első kislemeze, az A Foggy Day In Vietnam. Ekkor változtatja meg nevét, mert akkori menedzsere, Andrew Loog Oldham nem tartja elég művészinek a Baldwin nevet. Egy Robert Stack film főhősét hívták John Paul Jonesnak, innen az ötlet. Percy első bandája, az Andy Long And The Original Jaymen, majd a Crawling King Snake-hez csatlakozik. Bonzo első bandája a Terry Webb And The Spiders. Jimmy a Kinks híres dalában, a You Really Got Me-ben és az All Day And All Of The Nightban gitározik. Peter Grant lesz az Animals turnémenedzsere. Ekkoriban ismerkedik össze Amerikában Bill Grahammal a két Fillmore tulajdonosával.

1965----------------------------------------------------------------------------------------

február 4. Jimmy első saját kislemezén dolgozik a Fontana stúdióban. Ez a She Just Satisfies, és rajta a Keep Moving. A két számban minden hangszert - kivéve a dobokat - ő játszotta fel, és ő is énekelt. Akkor nagyon kis példányszámban sikerül csak kiadni, így ma ez a legdrágább kislemez a gyűjtők között Angliában. Közös felvételek Eric Claptonnal, amelyek később a WHITE BOYS BLUES című antológián jelennek meg, amelyért egy fillér jogdíjat sem kapnak. Az albumon rajtavan az a koncert is ahol John Lee Hookert kíséri. Hívják a Yardbirdsbe Clapton helyére, de a Lassúkezühöz fűződő barátsága miatt nem vállalja, de a Four Your Love-ban játszik - szitáron és fuzz-boxos gitáron. Teszi ezt előbb, mint George Harison. Egyébként a szitárjáték alapjait, elsősorban a hangolási módokat Jimmy egyenesen Ravi Shankartól tanulja el. Az Immadiate Records házi producere lesz (Ez afféle hangmérnök vagy zenei rendező), többek közt John Mayall és Nico felvételeinek gyártója. A tizenhét éves Bonzo megházasodik és egy lakókocsiban kezd családot alapítani.

1966----------------------------------------------------------------------------------------

június 21. Jimmy első koncertje a Yardbirds-zel a Marqueeban. Elege lesz a sessionmunkákból, csatlakozik a Yardbirdshöz előbb basszusgitárosként, majd ritmusgitárosként, Jeff Beck mellé. Ez a formáció szerepel Antoniony Nagyítás című filmjében a Stroll On című dallal, melyből később a The Train Kept-A-Rollin' lesz. (BLOW UP-MGM Original Soundtrack) A film egyébként Julio Cortázar Nagyítás című kisregényéből készült, mely magyarul is megjelent az író azonos című válogatáskötetében.

Jimmy legnagyobb produceri sikere Chris Farlowe Out Of Time-ja. Percy első kislemeze a CBS-nél: a You Better Run. Szülei hites könyvvizsgálót akartak belőle nevelni, el is kezd tanulni, de végül otthagyja az iskolát, és inkább elmegy útmunkásnak. Kidderminsterben még ma is megvan az az út, melynek építésében ő is részt vett.

november Beck távozása után Page lesz a főnök és a szólógitáros a Yardbirdsben. Ekkor válik védjegyévé a hegedűvonós játék.

1967----------------------------------------------------------------------------------------

március Megjelenik Plant második kislemeze, az Our Song. Jonesy hangszereli a Yardbirds LITTLE GAMES című albumának vonósait. A menedzser Mickey Most helyett Peter Grant lesz. Korábban volt fémmunkás, pankrátor, kidobóember, dublőr, filmstatiszta. (Szerepelt például Gregory Peck dublőreként a Navarrone ágyúiban.) Percy és Bonzo megalapítják a Band Of Joy-t. (bootleg:HIAWATHA EXPRESS. Ezen énekli Plant a Hey Joe-t, és a Crosby, Stills And Nash For What It's Worst-jét), ezek később megjelennek Plant 66 TO TIMBUKTU című albumán. Page játszik Beck kislemezén, melyen megjelenik Page egyik szerzeménye, a Beck's Bolero. A számban játszik Jonesy, Nicky Hopkins, Keith Moon is, a Who dobosa, aki felveti egy supergroup ötletét, melynek neve Lead Zeppelin lenne. (az "a" betűt később Grant javaslatára hagyják el) Tervezett tagok:Page, Moon, John Entwhiste és Steve Winwood. Entwhiste később saját ötleteként tünteti fel a névadást, sőt azt állítja, ő maga is ki akart adni egy albumot, melynek borítóján az égő Hindenburg lett volna. (...) Jones a Rolling Stones THEIR SATANIC MAJESTY'S REQUEST-jének nagyzenekari hangszerelője.

május 20. Versaillesben kisebb európai Yardbirdsturné kezdődik, utána július 9-től augusztus 20-ig Amerikában turnéznak.

június 1. A Beatles SGT PEPPER albumán a borító hírességei közt ott van Aleister Crowley is.

augusztus Párizsban filmeznek egy 30 perces koncertet. (videobootleg:I'M CONFUSED részlet)

szeptember Elkészül Percy harmadik kislemeze, a Long Time Coming, amelyen Bonham dobol.

december 23. Page első fellépése a Madison Square Gardenben.

1968----------------------------------------------------------------------------------------

január Richard Cole lesz a Yardbirds turnémenedzsere. Jones együtt játszik Jimmyvel Donovan HURDY GURDY MAN című lemezén, és felvetődik egy közös zenekar alakítása. Jones játszik Beck TRUTH című albumán, amelyhez a kritika utóbb a Zep I-et hasonlítja. Jimmy gitározik az album Beck's Bolero című számában, mely már előtte megjelent kislemezen is. Egyébként az albumon rajtavan a You Shook Me egy rövid változata a Beck Group értelmezésében. Page gitározik Jones orgonál Joe Cocker legendássá vált első kislemezén, melyen egy Lennon-McCartney számot, a With A Little Help From My Friends-et dolgozzák fel.

február 8. A Band Of Joy első fellépése - előzenekarként - a Marqueeban. Egy háromszámos demó felvétele után hamarosan feloszlanak. Bonzo javasolja, hogy az együttes fusson Band Of Joy featuring John Bonham néven. Állítólag egy kisebb verekedés az utolsó közös megmozdulásuk.

március 22. megkezdődik az utolsó amerikai Yardbirdsturné.

március 30. New York, Anderson Theatre. Yardbirds koncert (bootleg:LIVE YARDBIRDS FEATURING JIMMY PAGE)

április 28. Az amerikai turné utolsó koncertje, utána néhány Japán fellépés következik.

június 7. Az utolsó Yardbirds koncert Lutonban, a Műszaki Főiskolán.

június 22. Keith Relf (az énekes) és Jim McCarty (a dobos) kiválik a Yardbirdsből.

augusztus Page, Chris Dreja (más forrás szerint már Jonesy) és Grant meghallgatja Plantet Birminghamben egy egyetemi klubban a Hobstweedle együttessel, melynek neve JRR Tolkien A gyűrűk ura című regényéből származik. Jimmy eredetileg Terry Reidet akarja megnyerni az énekesi posztra, de kap egy levelet Reid menedzserétől, melynek lényege egy kérdés, miszerint: "Tudod milyen érzés törött ujjakkal gitározni?". Reid - mint azt később megvallja - félt a már akkor is feketemágus hírében álló Pagetől. Plantet Terry Reid ajánlotta maga helyett. Pagey meghívja Percyt pangburni csónakházába, és a Yardbirdsbe csábítja. Állítólag mikor Page magára hagyta Robertet ő pont azokat a lemezeket vette le a polcról, amiket Jimmy mutatni akart. Dreja (a régi basszusgitáros) távozása után csatlakozik Jones, és Bonham is, akinek Grant 40 táviratot küld, mire kötélnek áll. A dobost Plant unszolására hallgatja meg Page a Hampstead Country Club-ban. Bonzo ekkortályt Tim Rose-nál dobol heti 40 fontos gázsival, és ajánlata van Chris Farlowe-tól és Joe Cockertől is, de ő ezt a zenét szereti.

augusztus 25. Az első próba Londonban, a Gerrard streeten. Az első eljátszott dal a The Train Kept-A-Rollin'. Először dördül el a LED ZEPPELIN. Sebtiben összepróbálnak egy 60 perces koncertprogramot.

szeptember 7. Tíz koncertből álló Skandináv turné kezdete Koppenhágában. (Az európai turnékat mindig itt lövik be). Még a korábbi Yardbirds kötelezettségeket teljesítik New Yardbirds néven, bár a koncertjegyeket még Yardbirds felirattal nyomtatták ki. Az egyik klubkoncertet technikai hiba miatt Plant - óriási közönségsikert aratva - erősítő nélkül énekli végig. A turnén a minimumszerelést használják, mert esténként két fellépésük van és a különböző helyszínek között így mobilabb a zenekar. Grant annyira bízott Page tehetségében, hogy csak itt látja először játszani az új formációt. A turné után Percy Alexis Cornerrel készít felvételeket, melyet később Corner BOOTLEG HIM című albumán ki is adnak. Ez az Operator és a Steel Away.

szeptember 20. és október 10 között Londonban veszik fel az első albumot, nettó 36 óra alatt.

október 16. Az első buli Led Zeppelin néven a Surrey Egyetemen. Tizenkét évvel később e napon indult volna a XII. amerikai turné...

október 18. Marquee Club - még New Yardbirdsként, 1200 néző előtt. Ez londoni bemutatkozó fellépésük. A koncertről évtizedekig forgott és forog közkézen egy hamis bootleg NEW YARDBIRDS címen, de '99-ben kiderült, hogy ez egy '69-es skandináv koncertről készült felvétel.

október 19. Utolsó buli New Yardbirds néven a liverpooli egyetemen. Ekkor még fontolgatják, hogy esetleg "Whoopee Cushion" vagy "Mad Dogs" néven folytatják tovább, de szerencsére máshogy döntenek. Az első lemez felvételeinek kezdete az Olympique stúdióban.

november 9. A Led Zeppelin első nagyobb londoni koncertje a Roundhouse-ban, egy műsorban John Lee Hookerrel. Ez Percy nászajándéka, mivel ekkor esküszik meg Maureennel. A gázsi 150 font. Grant 200ezer dolláros szerződést köt az Atlantic céggel. Ez minden idők legnagyobb szerződése kezdő bandával. (a Beatles ennek egyötödét kapta). Megalapítják a Superhype kiadótársaságot.

december Klubkoncertek Angliában.

december 26. Az első amerikai turné kezdete a denveri Coliseumban, a Vanilla Fudge előzenekaraként. Legmagasabb gázsijuk 2500 dollár. A kritika blues-orientáltnak titulálja őket, dicséri Page játékát, Bonham dobolását viszont fantáziátlannak nevezi. Már itt elkezdődik a harc a sajtóval, mivel az egy kapitalista (1968-at írunk) bandát lát a zenekarban. Az amerikai lemezboltok, és rádiók reklámja nyomán 50ezer darabot jegyeznek elő az első albumból.

december 30. Spokane, az Iron Butterfly előzenekaraként. A plakátokon "Len Zefflin" néven. Olyan hideg van, hogy gázzal kell felmelegíteni a szerelést. Ekkor játsza Bonzo először a Pat's Delight-ot, melyből majd a Moby Dick lesz, válaszul az I.B. In-A-Gadda-Da-Vida-jának középrészében játszott dobszólóra. (bootleg:SPOKANE, GONZANGA)

december 31. Portland. A koncert után Bonhamet és Plantet nem szolgálják ki a reptéri bárban, mivel még nincsenek Oregon állam törvényeinek megfelelően 21 évesek.

1969----------------------------------------------------------------------------------------

január 2-5. Los Angeles: Először főműsor a Led Zeppelin. Grant az óceánon túl akarja eladni a zenekart mert Angliában nem megy, Amerika viszont nem fél a hangerőtől. Cole - a főroad - ekkor hozza össze Jimmy-t Miss P-vel (Pamela des Barres, leánykori nevén Pamela Miller), aki a Frank Zappa által patronált Girls Together Outragously (GTO) gruppiebanda tagja. Még a házasság gondolata is felmerül, de a nagy szerelem rövidesen elhervad. Pamela később egy Crowley kézirattal lepi meg Pagey-t. (Irodalom: Pamela des Barres: A banda cicája (I'm with the band) magyarul is megjelent.)

január 9-12. Fillmore West, San Francisco. Tizedikén játszik először koncerten Page Les Paullal. Előtte a pszichedelikus színekre festett Fender Telecastert használta. (bootleg:FOR YOUR LOVE a tizedikei koncertről, LISTEN TO THIS LOUIS a tizenegyedikeiről) Bill Graham a Ház tulaja maga is bootleggerkedik, áldassék a neve. Nyugodtan kitehette a színpad kétoldalára a mikrofonjait, a penge felvételek neki köszönhetők ezekből az időkből.

január 17. A LED ZEPPELIN I. megjelenik az Egyesült Államokban. (Angliában csak március 28-án) 36 óra alatt készül el, 1732 fontba került a borítóval együtt. A borítófotót Chris Dreja készíti, aki a Yardbirds ritmusgtárosa, majd basszusgitárosa volt. Az első példányok borítója narancssárga volt. Plant még nem szerepelhetett rajta szerzőként a CBS-szel való szerződése miatt. Willie Dixon dala a You Shook Me, az I Can't Quit You Baby és a How Many More Times betétdala, az Oh Rosie. A dal alapriffje volt sokáig a Hét című műsor főcímdallama. A szám szólórészében Ravel Bolerója köszön vissza. A Dazed And Confused-ot sokan Jake Holmesnak tulajdonítják, de Jimmy azt nyilatkozza, hogy sosem hallotta az eredetit. Szövegét Plant átírta, eredetileg egy acidtripről szólt. A Black Mountain Side-ban Viram Jasani játszik tablán. Johnny Rotten, a Sex Pistols énekese szerint a Communication Breakdown a punktörténelem első mérföldköve. Plantről a Babe I'm Gonna Leave You kapcsán írta a legtökéletesebb jellemzést egy Mark Vogler nevű újságíró: "Robert Plant elkínzott sziréna-jajveszékelése tette valóssá és kézzelfoghatóvá minden férfi fájdalmát, aki valaha átélte az asszonyi gonoszságot". Ez a rocktörténet második platinalemeze az Iron Butterfly IN-A-GADDA-DA-VIDA-ja után.

január 26. Boston Tea Party. (bootleg:TIGHT BUT LOOSE)

február 1-2. Az első amerikai turné végállomása a new yorki Fillmore East-ben. (Bootleg:REALIZE, MOVE ON OUT) Plant nadrágja kényes helyen szakad el a Communication Breakdown közben.

március Klubkoncertek Angliában, és a II. Skandináv turné.

március 5. Cardiff. Bonzot és Percyt nem engedik be csak a menedzser közbenjárására, mert nem viselnek nyakkendőt és egyenöltönyt. Később '75-ben az Earl's Courtban azt mondja egyik felkonfjában, hogy "Azok voltak a szép idők!" A rendezőség 45 percet ír elő, és mikor 45 perc után még mindig nem fejezték be, a közönség hangos fújolása (Booo!) közben elforgatják a forgószínpadot. Nem csak a hely szűkössége miatt nem lépnek fel itt később.

március 13. Koppenhága, Teen Club a helyi TV felveszi a műsort, melyet aztán 21 éven felülieknek ajánlva adnak le a BBC 2-őn. (bootleg:DANISH TV, CT I/1)

március 14. Stockholm Tivoli Gardens. A Svéd Királyi Rádió húsz percet felvesz a koncertből. (bootleg:TIVOLI GARDENS) Page az első számban elszaggatja egy húrját, és míg ő újrahúrozza a gitárt, addig a többiek Otis Rush I Gotta Moveját játszák. Plant herflije színesíti a számot.

március 21. A Led Zeppelin egyetlen angliai TV fellépése. (Communication Breakdown a BBC2 "How Late It Is" című műsorában)

március 25. Felveszik a Supershow-t, többek között Jack Bruce-szal, John McLaughinnal és a Colisseummal. Hendrix is szerepelt volna, de lekési a new yorki gépet. 1986-ban a Virgin Vision kiadja VHS-en a műsort.

április Néhány angliai buli, majd indul a II. amerikai turné. Bonzo dupla lábgéppel indul a körútra, de a többiek leszavazzák az újítást.

április 24. San Francisco, Fillmore West. A koncert első részében Jonesy "cucca" "elszáll". Amíg kijavítják a technikusok a hibát Percy Jimmy és Bonzo egy nagyot jammelnek. (bootleg:FILLMORE '69) A legpengébben szóló korai felvétel.

április 25-26. San Francisco, ezúttal a Winterlandben. Koncerten itt szólal meg először a Theremin, mely az egyetlen "hangszer", amit játék közben nem kell megérinteni. A Leo Theremin angliai orosz emigráns által a 30-as években kifejlesztett gép egy generátorból és egy antennás vevőkészülékből álló elektromos szerkezet mely modulált elektromos hangot gerjeszt, mely a szerint oszcillálódik, hogy mennyi az antenna és az emberi kéz közötti kapacitáskülönbség. (bootleg:WINTERLAND) A még embrionális stádiumban lévő Whole Lotta Love premierje.

április 27. Fillmore West (bootleg:THE JIMMY PAGE EXPERIENCE) A Country Joe and The Fish előzenekaraként, akik aztán nem mernek kiállni utánuk.

május 4-6 A II. album felvételei a Mirror Sound stúdióban, Los Angelesben. Itt veszik fel a Whole Lotta Love-ot, a Lemon Songot és a Moby Dick riffrészét.

május 28-29. Boston Tea Party. Csak azért nem játszanak többet négy óránál, mert kifogy a repertoárjuk. 4 ráadásblokk.

május 30-31. New York, Fillmore East. (bootleg:KILLING FLOOR) A második koncert után Bonzo 21. születésnapján az öltözőben csoportosan megtámadják Ellen Sandert, a Life riporternőjét, aki végigutazta velük egy sorozat kedvéért a turnét. Állítólag csak Grant menti meg az erőszaktól. A cikksorozat nem készül el, Sander egy glosszában kifejti: "A jövőben inkább az állatkertbe látogatok el, ott legalább rács mögött vannak a vadállatok". Közben stúdióznak is ezen a két napon, az A&R-ben veszik fel a Heartbreakert.

június eleje Londonban az Olympicben és a Morgan stúdióban veszik fel a Sugar Mamat, a Thank You-t, a Living Lovingot és a What Is And What Should Never Bet.

június 13. Az első brit turné kezdete a birmighami városházán.

június 14. Staines (bootleg:RIVERSIDE BLUES)

június 25. Párizs, TV felvétel. Egy bohókás film. Játszák a Dazed And Confusedot és a Communication Breakdownt. Előbbit egy kurtafurcsa verzióban, utóbbinak pedig a beállásos próbáját is felveszik. (videobootleg: TOUS ES SCENE)

június 27. Playhouse Theatre, London. a BBC koncertsession-sorozat egyik felvétele. (bootleg:WHITE SUMMER) megjelent a román Black Panther kiadó gondozásában is, amely több más bootleget is forgalmazott, úgyhogy irány Románia és az antikváriumok, bizományik.

június 28. Bath-i fesztivál, 150ezer néző. Másnap két koncert a londoni Royal Albert Hallban. A második előadás után a színház stábja már leoltja a villanyokat, amikor a közönség még mindig ráadást követel. Egy rock and roll egyveleg után a zenekar konfettit és virágokat szór a közönség közé. Eric Clapton itt mutatja be Pagey-nek Charlotte Martint, a francia modellt, aki élettársa, gyermekei anyja lesz. Page itt találkozik először és köt barátságot Roy Harperrel.

július 5. A III. amerikai turné kezdete, esténként 37.000 dollárért. Több szabadtéri fesztiválon is részt vesznek Newport, Baltimore Philadelphia, New York.

július 20. Cleveland (bootleg:THE DESTROYER 1969) Becsapós a bootlegcím, közel sem olyan jó minőségű, mint a névadó alapdarab.

július 21. New York, Central Park (bootleg:CENTRAL PARK, THE DIRTY DOZENS) A Doors a főbanda, de ők ellopják a bulit. Az utolsó pillanatban lemondják a woodstocki fesztivált, ők már egy új korszak prófétái.

július 25. West Allison State University. (bootleg:STROLL ON)

augusztus 31. A Dallas Motor Speedway-en rendezett nemzetközi fesztiválon zárul a turné. (bootleg:PLAYS PURE BLUES)

szeptember Elkészül a II. album.

október 11. Párizsi koncert. Egy francia rádió rögzíti profin a koncertet, adásba kerül mintegy 60 perc. Másnap - Aleister Crowley születésnapján - a London Lyceum Ballroomban lépnek fel. (bootleg:CTI/III, BALLROOM BLITZ)

október 17. A IV. amerikai turné nyitóestje a new yorki Carnegie Hallban, ahova a Rolling Stones 1964-es fellépése óta először engedtek be rockbandát. A koncerten minden székre egy-egy rágógumit tesznek ajándékként. A turné napi átlaggázsija 45.000 dollár.

október 31. Megjelenik a LED ZEPPELIN II. album, mely egy kis köhintéssel indul. Már elővételben elkel 400 ezer példány. A borítón Nobile kapitány csapata, köztük pedig a zenekar tagjai. A Whole Lotta Love Willie Dixon You Need Love-jának a felismerhetetlenségig átértelmezett változata, mely miatt Dixon pert is nyer ellenük a 80-as években. A Lemon Song Howlin' Wolf (alias Chester Burnett) Killing Floor-jából íródott, melyet előtte Hendrix is játszott, a Bring It On Home basszustémája pedig Sonny Boy Williamsoné. Ennek ellenére minden számot saját szerzeményként tüntetnek fel. Plant első igazán misztikus dala a Ramble On, melynek szövegében a J.R.R. Tolkien által teremtett mondai világ teremtményei jelennek meg. 1988-ban a Metal Muscle szaklap a "lakatlan szigetre is megmentendő tíz lemez egyikének" választja meg az albumot. A Whole Lotta Love lesz a vietnami amerikai katonák kedvenc dala. Jimmy a dal középrészében Theremin gitároszcillátort használ. Ettől a számtól kezdve nevezik a Zep stílusát "Heavy Metal"-nak.(a kifejezés William S. Burrough amerikai írónak tulajdonítható, aki négy év múlva esszét ír a zenekarról)

november 8. Vége a IV. amerikai turnénak. Utolsó állomás: Fillmore West, San Francisco. Megkezdődnek a harmadik album felvételei. A Since I've Been Loving You és a Jennings Farm Blues első próbálkozásai ekkorra datálhatók. Az utóbbi dal egy hatperces instrumentális kompozíció, mely eddig hivatalosan nem jelent meg. Bonzo egy miniatűr dobot visz haza karácsonyra hároméves fiának, Jason-nek.

december 11. A Led Zeppelin platinalemezeit Londonban a Savoy Hotelben a brit parlament titkára adja át.

december 27. A LED ZEPPELIN II. letaszítja a Bilboard toplista éléről a Beatles ABBEY ROAD-ját. Ez a nap az új korszak kezdete. A Record Mirror's később azt írja: "Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy John, Paul, George és Ringo mostantól John, John Paul, Jimmy és Robert - a Led Zeppelin".

1970---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 7. Rövid angliai turné indul Birminghamben.

január 9. Pagey 26. születésnapján filmfelvétel a Royal Albert Hallban. Sokáig arra hivatkoznak, hogy rossz sebességgel lett felvéve, aztán 2003-ban kiderül, mikor kiadják, hogy klappolt itt minden. Jones Hammond c3-asával itt debütál. Ezen játsza a Thank Yout és a Since I've Been Loving Yout.

január 31. Plant balesetben arcsérülést szenved, miután Jaguárja megpördül az úton.

február Lemondják az edinburghi koncertet, Plant autóbalesete miatt. A brit listákon megjelenik egy szám Man From Nazareth címmel. A szerző művésznévként a John Paul Joans nevet választotta. (Nem csinált rocktörténelmet.)

február 21. Európai turné kezdete Koppenhágában, ahol a zenekar The Nobs néven lép fel (a híres svájci menedzser Claude Nobs nyomán, de az angol szlengben "Faszt" is jelent a szó), mivel a névhasználat miatt tiltakozik frau Eva von Zeppelin grófnő. "Lehet, hogy világhírűek, de azért túlzás, hogy négy ugráló majom bitorolja nemesi nevünket". Ennek ellenére Page úgy nyilatkozik a hölgyről, mint "alapvetően jóravaló asszonyról". (bootleg:LIVE IN COPPENHAGEN)

március 7. Montreaux-i Jazz Fesztivál. (bootleg:CT II/I, ALL THAT JAZZ) Felvetődik a sajtóban egy ötödik tag lehetősége is, de Grant cáfolja a dolgot: "Rémhír volt az egész, amit Brian Lane a Yes paranoiás menedzsere talált ki" Bár tényleg szóba kerül Keith Emerson, majd Chris Squire basszgitáros, hogy Jones jobban koncentrálhasson a billentyűire.

március 11. Hamburg. (bootleg:WHITE SUMMER Nem azonos a '69-essel)

március 21. Huszonhét koncertből álló, V. amerikai turné kezdete Vancouverben. (bootleg:MUDSLIDE, PB, LET ZIP HELL IN) A Communication Breakdownban idézetként elhangzik néhány sor a Ramble Onból. Bár ezen a koncerten az anyagi károk igen jelentős összeget vittek el, így is 600.000 dollárt kerestek a körúton. Az akkori Amerikai diákmegmozdulások, főképp az Ohio-i Állami egyetemen történt négy diák halálával járó incidens nagy hatással voltak Plantre. Többek közt a That's The Wayt is az akkori viszonyok ihlették. "Sok dolgot láttunk Amerikában, amivel nem értettünk egyet, és a mi tiltakozásunk a zenében nyilvánult meg." - nyilatkozta Plant.

március 29. Houston. Játszák Laudermilk Tobacco Roadját, amit előttük a Nashville Teens népszerűsített még a hatvanas években Amerikában.

április 7. Raleigh, Észak-Karolina. Bonzo a Moby Dickben már az öklét használja. A szám középrészében egy marhakolomp is megszólal. (bootleg:GROOVE) Plant ezen az amerikai turnén gyakran amerikai angolsággal, akcentussal beszél.

április 13. Montreal Forum. Itt rockbanda először ad teltházas koncertet. A helyi kritika mégis földbe tiporja a zenekart: "Nevetségesen hangosak, és monotonak". Plantet pedig tehetségtelennek tartják. A Page-ről alkotott vélemény: "Ugyanolyan izgalmas, mint a TV szignál, és olyan kreatív, mint egy enciklopédiaügynök".

április 17. Memphis. A zenekar tagjait díszpolgárrá avatja Mr. Loeb, a város polgármestere. A koncerten, mikor belekezdenek Chuck Berry Memphis Tennessee című dalába, a közönség önkívületbe esik, majd a színpad elé rohannak. A promóter megkéri Grantet, hogy hozza le a zenekart, és mikor az visszautasítja, fegyvert nyom a hasába. Ezzel kényszerítik Plantet hogy szóljon a közönségnek: "Minden amit szeretnénk: Megmenteni Mr. Peter Grantet. Ne álljatok a székekre, mert ezek itt szarrá vernek titeket. És ne másszatok a korlátra, mert szüleiteknek majd nagyon sok óvadékot kell fizetnie." Folytatni akarják a That's Alright Mama-val, de még egy közleményre kényszerítik őket a backstage-ből: "Mindenkinek le kell ülnie, de tényleg! Elvitték a menedzserünket. Üljetek le, ez nem vicc!" Egyébként a Zep történetének legnagyobb egyveleges How Many More Timesa hangzik itt el több mint fél órában. A ráadás előtt még Plant felhívja a közönség figyelmét: "Tegyetek nekünk egy szívességet! Mielőtt belekezdenénk a ráadásba üljetek le. Menjetek vissza a helyetekre, és emlékezzetek, bármi történne, fel ne álljatok az Istenért se!" Érdekes a ráadás Whole Lotta Love mert a rövid, 5 perrces változatát játszák.

április 18. Phoneix. Plant összeesik a koncert vége előtt. Még előző nap megfázott a szálllodában és a koncerten is nagyon rosszul teljesít, kínlódik. (bootleg:PHOENIX '70) Másnap a turné utolsó koncertjét lemondják.

április 26. Jimmy hazautazik Londonba, hogy a Julie Felix Showban a BBC2-őn előadja a White Summert. Koncerten mindig a Danelectro-t használta, de most egy akusztikus Gibsonnal játszott. A szám ezután lekerül a repertoárról, és majd csak 1977-től kerül vissza újra a Kashmir felvezetőjeként.

május Percy és Pagey elvonulnak Bron-y-Aurba, hogy új lemezük anyagát megírják. Később Headley Grange-ben, a Stones Mobilestúdiójában veszik fel a dalokat, és az Olympicben. (bootleg:CTII/I a felvételen Plant kutyája, Strider végig szűköl. Talán, hogy a kutyák nem bírják a magas hangokat az oka annak, hogy az akusztikus számok mind lehangolt gitáron szólalnak meg (nyitott C, D hangolások) amellett, hogy kísérőjátékhoz ez igen praktikus. STUDIO WORKS 1970 quattroalbum címesincs házidemókkal, és egyéb érdekességekkel. Például a Bron-Yr-Aur közben Carmen, Plant kislánya gőgicsél) Egyébként a falu nevének pontos kiejtését és helyesírását illetőleg a welszi nyelvészek még ma sem tudtak közös álláspontra jutni.

június Közös jam-session-re jön össze Jimmy, Bonzo, Noel Redding, Jeff Beck, Lord Sutch és Nicky Hopkins. Az összejövetelt a 80-as években lemezen is kiadják SMOKE AND FIRE címmel.

június 20-21. Reikjaviki koncertek. Plant itt írja az Immigrant Song szövegét huszadikáról huszonegyedikére virradó éjszaka. A sarkkör közelében ilyenkor éjjel is nappali világosság van, és nem tud aludni. A második koncerten már elő is adják.

június 28. Bath-i fesztivál, 200ezer néző előtt. Fellép Frank Zappa, Donovan és Santana is. (Egy bootlegválogatáson játszák a Heartbreakert és a Boy Next Door-t, amiből később a That's The Way lesz.) Az Immigrant Song ősbemutatója. E fesztivál miatt elutasítottak egy Bostoni meghívást, ahol pedig 200ezer dollárt kapnának. Grant bootleggereket fedez fel, és mivel nem találja a promótert, maga rendezi le a dolgot. Saját szavaival élve: "A szart is kiveri belőlük". A Country Joe and The Fish balszerencséjére - akárcsak '69-ben a Fillmore-ban - most is utánuk következett és újra totális leégésben részesedett.

július 9. NSZK turné kezdete Düsseldorfban. A hónapban stúdiózzák le a következőeket: Bron-Yr-Aur, That's The Way, Hats Off To (Roy) Harper, Tangerine.

augusztus 5. A VI. amerikai turné kezdődik Cincinattiban, a "Legnagyobb élő esemény a Beatles óta" jelmondattal. A legkisebb gázsi 25.000 dollár. A turné egy héttel később kezdődik a tervezettnél, mert Jones apja hirtelen megbetegedett.

augusztus 21. Tulsa, Oklahoma. (bootleg: TURN THE LIGHTS OFF!)

augusztus Los Angelesben bemutatják a Groupie című filmet, melynek főszereplői a GTO lányok alaposan kipakolnak a Zep-tagokról, különösen Pagey szadizmusáról.

augusztus 26. Milwaukee. A koncertet csak 31-en játszák le, mert Jones hazautazik apja halálhírét hallva. A többiek New Yorkban várnak rá.

szeptember 4. L. A. Forum. (bootleg: CT II/2, LIVE ON BLUEBERRY HILL, I SAW HIM STANDING THERE) Néhány héttel később Grant néhány markos legénnyel Londonban a Chacery Lane-en levő lemezboltban összetörik a koncertről készült bootleglemezeket, majd a BBC 24 Hours című műsorában magyarázza meg tettét. Ez a kiadvány indította el a Zep-kalózok lavináját. A koncert után még egy jam-re is beszállnak egy klubban a Fairport Convention koncertjén. Dave Pegg konferanszában megemlíti, hogy egy felvétel is készül, és "most várja Grantet, hogy az eltörhesse a kezét, lábát, vagy valami efféle". A buli egy piálóversennyel végződik, melyen Pegg, Bonzo és Janis Joplin vesz részt. Bonzot másnap egy közeli hotel medencéjében találják meg - meztelenül.

szeptember 6. Honolulu. (bootleg:IN EXOTIC "HONOLULU")

szeptember 9. Két koncertet terveznek Bostonban, de a helyi elöljárók biztonsági okokból csak egyet engedélyeznek. (bootleg: COME BACK TO BOSTON)

szeptember 18-19. Koncertek a new yorki Madison Square Gardenben. (bootleg:AMERICAN WOMAN)

október 3. A Melody Maker megszellőzteti, hogy hamarosan két kalózlemez kerül forgalomba. Az egyik koncertlemez, a másikon pedig olyan stúdiófelvételek lennének, melyek nem kerültek még lemezre. A menedzsment megfenyegeti a bootleggereket.

október 16. A zenekar kitüntetést kap a "Brit export egészséges egyensúlyához való alapvető hozzájárulásáért"

október 23. Megjelenik a LED ZEPPELIN III, amelyből Amerikában 700.000, Angliában 60.000 fogy el már elővételben. Borítójába (Zacron munkája) kaleidoszkópszerűen forgatható kört tettek, sok színes rajzzal, és a zenészek képe is előtűnik. Az utolsó alkalom, hogy megjelennek a lemez külső borítóján. Page az állatkertes albumnak nevezte a borító kavalkádja miatt. Az első nyomásoknál a lemez lefutójára vésték Aleister Crowley szavait: "Tedd ami akaratod!". Ezt megelőzően vette meg Page a mester boleskine-i házát a Loch Ness partján, majd nyitott Londonban, a Kenshington negyedben, a Holland street 4-en egy könyvesboltot, az Equinoxot, melyet Crowley folyóiratáról nevezett el. A Hats Off To (Roy) Harper egy Charles Obscure dal feldolgozása, melyet eredetileg egy slide-gitár, szájharmonika session-ön játszott először Page és Plant. A számot egyébként a Bukka White féle Shake 'Em On Down című változata ihlette, melyet Harper is játszott előtte. A Gallows Pole eredetileg egy amerikai börtöndal, melyet Leadbelly is játszott annak idején. Nála a számcím még "Gallis Pole". De Page és Plant a Fred Gerlach féle feldolgozást dolgozták fel újra. Percy a szöveget is átírta. A Friends-ben Gustav Holst Planéták című darabjából a Mars tétel főmotívuma hallható melotronon. Azért folyik át elektromos hangokkal a Celebration Day-be, mert véletlenül rátöröltek a szám végére és Page így maszatolta el a hibát. Bron-Y-Aur wales-i nyelven annyit tesz: Arany lélegzet. Out On The Tiles a brit szlengben azt jelenti: éjszaka a városban. A dalban maga Page szól közbe, hogy "stop" saját játékának megállítására. A Bron-Y-Aur Stompot Plant kutyája, Strider ihlette. Az a kritika amelyik egy éve még azt mondta: "Túl hangosak, és zenéjüket csak a drogosok élvezik", most azért vonja őket felelősségre, mert túl csöndesek. Plantet egy interjúban megkérdezték az album megjelenése után, hogy "Miért kell egy ilyen szép karriert elrontani?".

november Megkezdődnek a IV. album egyes részeinek felvételei. Közben Giorgo Gomelsky (egykori menedzser) fel akarja éleszteni a Yardbirds-öt egy film erejéig. Page és Beck benne lenne, de Claptonon megakad a próbálkozás.

1971---------------------------------------------------------------------- ------------------

január A Led Zeppelin IV. albumán dolgozik Headley Grange-ben, a Rolling Stones mozgó stúdiójában.

február 14. A Disc And Music Echo díjkiosztásán elnyerik "A Világ Legjobb Zenekara" címet.

március 5. Belfastban, az Ulster Hallban először adják elő élőben a Stairway To Heavent. Plant "egy kis epikaként" konferálja be. Page itt avatja fel legendás kétnyakú gitárját, amelyet Earl Hooker chichagoi bluesman példáját követve készíttetett. Hatalmas ováció fogadja a dalt. (bootleg:FIRST STAIRWAY)

március 6. Dublin, annak ellenére, hogy az északír zavargások miatt itt nem kívánatosak az angol zenekarok. A Black Dog ősbemutatója. (bootleg:BLACK VELVET)

március 7-23. Angliai turné, melynek során a Zep visszatér a klubokba, mert a tagok hiányolják a közvetlen kontaktust a nézőkkel, és a nézők is hiányolják már az állandóan Amerikában turnézó zenekart. Ez tulajdonképpen egy "köszönetturné" az angol közönség felé a régi gázsival, mégsincs köszönet a dologban, mert a közönség túlnyomó része nem fér be a kis klubokba. Az utolsó állomás a londoni Marquee. (bootleg:STAIRWAY TO HEAVEN). A Marquee vezetője először nem hisz a fülének mikor Grant felhívja, és hogy megbizonyosodjon, hogy nem telefonbetyárkodásról van szó, visszahívja telefonon. A jegyárusítás március 1-én 10-től kezdődne, de már előző este olyan tömeg gyűlik össze, hogy (Angliában vagyunk!) hajnali háromkor már kinyitják a pénztárakat, és fél óra múlva már nincs is jegy.

április 1. Felvétel a BBC londoni, Paris Theatre nevű 400 férőhelyes háború előtti stúdiótermében. Eredetileg március 25-re volt tervezve a koncert, de Plant nagyon kimerült volt az Angol turné után. A koncert április 4-én kerül adásba. (bootleg:CLASSICS OF AIR, és a SPARE PARTS mely interjúkat is tartalmaz)

május 3. Koppenhága. KB Hallen. A Gallows Pole és a Rock And Roll ősbemutatója. Az utóbbinak itt még It's Been A Long Time a címe. A Four Sticks is itt hangzik el élőben először. Plant úgy konferálja be, mint aminek még egyelőre nincs címe. A Whole Lotta Love-ban Richard Cole is játszik tablán. (bootleg:CT II/3, LED COPPENHAGEN)

június Európai turné. Dánia, Svédország. NSZK, Ausztria, Olaszország.

július 5. Milánóban, a Vigorelli kerékpárstadionban 10ezer néző előtt félbeszakítják a koncertet a rendőrség brutális fellépése miatt. A zenészeket is úgy kell kimenteni. A rendőrség, miután a Zeppelin nem akarja abbahagyni, könnygázbombát dob a zenekar közé is. A többi olasz koncertet lemondják. Megfogadják, hogy többet nem lépnek fel Olaszországban. (Ennek ellenére a 80-as években itt működik a legtöbb kalózkiadó Európában, mely a Zep bootlegjeit forgalmazza.) Csak 1984-ben koncertezik itt újra szólóban Jimmy Page, majd 1990-ben Robert Plant.

augusztus 15-16. Két koncert Montreaux-ban.

augusztus 19. A VII. amerikai turné kezdete Vancouverben. (bootleg:GOING WEST, WE'RE GONNA GROOVE) A Communication Breakdownban elhangzik egy versszak az egyébként teljes egészében sosem játszott Ramble Onból. Húsz koncert, a banda 1millió dollárt keres a körúton. Ezután a buli után Peter Grantet kitiltják Kanadából, mert leütött egy magnós úriembert, abban a hiszemben, hogy kalózkodik. Holott a kanadai kormány megbízásából csupán a zajszintet ellenőrizte.

augusztus 20. Percy születésnapi koncertje Seattle-ben. (bootleg:LIVE AT SEATTLE)

szeptember 14. Berkeley. (bootleg:GOING TO CALIFORNIA)

szeptember 17. Honoluluban két koncerttel zárul a turné, a fiúk a Hawaii szigeteken pihennek néhány napot. Később Page St. Flavius Mercurius néven szerepel Roy Harper STORMCOCK című albumán a The Same Old Rock című számban, mivel az Atlantic nem engedi, hogy kiírják a nevét egy másik kiadó albumára.

szeptember 20. Megjelenik az Epic kiadónál a LIVE YARDBIRDS FEATURING JIMMY PAGE, a 1968 március 20-i koncert rossz minőségű felvétele. Page pereli a céget, és a lemezt kivonják a forgalomból.

szeptember 23. Japán turné kezdete Tokióban. (bootleg:FIRST ATTACK OF THE RISING SUN)

szeptember 24. A második buli a tokiói Budokanban. (bootleg:LIVE AT BUDOKAN, DANCING DAYS) A buli után olyan felfordulást, törést-zúzást rendeznek a tokiói Hiltonban, hogy örökre kitiltják őket ebből a szállodából. Kidobálják a TV-ket az ablakon.

szeptember 27. Koncert Hirosimában, az atombomba áldozatainak megsegítésére. A város polgármestere békeéremmel tünteti ki őket. Az esten a beteg Jonesy helyett Phil Carson, az Atlantic európai nagyfőnöke basszusozik.

szeptember 28-29.Osakai fesztivál. (bootleg:LIVE IN JAPAN, IN CONCERT, WILD SIDE AND WORLD TOUR, SMOKE GETS YOUR EYES) Az utolsó koncerten második alkalommal idéznek egész hosszan az egyébként koncerten végig soha el nem játszott Good Times Bad Timesból, és elhangzik az igencsak ritka Friends is. A Whole Lotta Love egyvelege ezúttal már harminc percesre dagad.

október Grant, Jonesy és Bonzo néhány napot Moszkvában tölt. Pagey és Robert Thaiföldre, Indiába és Hongkongra látogat. Hazatérve Jimmy birtokot vesz Sussexben (Plumpton Place), feladja pangburni csónakházát. Egy aukción megveszi Crowley Illatos Kert című könyvének eredeti kéziratát. Itt találkozik Keneth Anger filmrendező-íróval, aki korábban rövid ideig Crowley udvarházában, Boleskine-ban élt.

november 8. Megjelenik a IV. album. Amerikában ZOSO-nak, Angliában FOUR SIMBOLS-nak és THE RUNES-nak is nevezik. A premier előtt Grant teljes sajtózárlatot rendel el. A borítón egyetlen szó sem a zenekarról, sem a lemez tartalmáról nincsen. A jó borhoz nem kell cégér, és az album milliós példányszámban kel el már elővételben. A Stairway To Heaven azóta is a világ rádiói által a legtöbbet sugárzott rockdal. Egy angliai hangszerboltban 5% felárat számoltak fel annak aki a Stairway kezdőakkordjaival próbálta ki hangszerét. A 95-ös Tribute albumon körkérdésben érdeklődnek az albumon szereplő zenészektől, hogy mit is jelent a dal szövege. Néhány válasz: "Nem tudom.", "Sosem figyelek a szövege", "Hát...uh, Robert Plant-nek jó hangja van", "Azt jelenti, hogy...kibaszott sok pénzt fogunk ezzel keresni." A IV. album csak Amerikában nem lett listavezető. A Black Dog ihletője egy tizenkilenc éves fekete labrador vadászkutya. A Rock And Roll egy session spontán égésterméke. Bonzo elkezdte játszani Little Richard Good Golly Miss Mollyjának dobtémáját, Page bekapcsolódott és tizenöt perc múlva már kész volt a szám. A The Battle Of Evermore-ban Sandy Denny (Duncan), a Fairport Convention énekese énekel duettet Roberttel. Koncerten '77-ben Jonesy énekli a duett másik szólamát. A When The Levee Breaks a Memphis Minnie és Kansas Joe McCoy bluestöredékének feldolgozása. Az eredeti 1928. június 18-ára datálható. Az album mára a legtöbb példányban elkelt rockalbummá vált. 1999-re több mint 21-szeres platinalemez lett.

november 11. Newcastle-ban, a városházán kezdődik a IV. angliai turné. Ezen a koncerten kerül először a felszerelésre a négy szimbólum. Bonzo három köre talán az apa-fiú-feleség háromságát akarja szimbolizálni, de Plant egyszer megfigyelte, hogy a dobos ha részeg, a kiömlött pia tócsáiba rajzolja őket. Az énekes jele egyértelműen a szövegíró szimbóluma. Page jele, a ZOSO nem egy szó, hanem egy okkult szimbólum, és öreg hiba "zoszóként" kiejteni. (Lásd még: "JHVH" tetragrammaton)

november 16. Ipswich. St. Matthews Swimming Bath (bootleg:OVER THE TWELVE FOOT END) A címe arra utal, hogy mivel Ipswichben nincs elég nagy koncerthely, ezért a városi uszodában tartották a hangversenyt, ahol a közönség a tizenkét láb mély medencében a zenekar pedig felettük helyezkedett el. A bootleg borítófotója viszont 20-án készült a Wembley Empire Poolban.

november 17. Birmingham, Maifair Suite. (bootleg: KINETIC CIRCUS)

november 19-20.Wembley, Empire Pool, Electric Magis show - cirkuszi előadással egybekötött koncertek. Az első koncertre 9.500 jegy ötvennégy perc alatt fogyott el, és az új időpontra kitűzött második koncert jegyhiányához sem kellett több idő. A belépő csak 75 penny volt. Az előzenekar a "Bronco and Stone The Crows" volt, melynek gitárosa Robbie Blunt volt, aki majd '81-től Plant gitárosa lesz. Ez a Dancing Days premierje.

december 15. A turné vége Salisbury-ben. Ez évben jelenik meg Roy harper STORMCOCK című albuma, rajta 4 szám es a The Same Old Rock ban Pagey gitározik csakhogy az eltérő lemezcég miatt S. Flavius Mercurius álnév alatt, hogy ne legyen jogi bonyodalom a barátságból.

1972---------------------------------------------------------------------- ------------------

február 15. A Led Zeppelinnek le kell mondania szingapúri fellépését, mert nem engedik be őket az országba hosszú hajuk miatt.

február 16. Tízkoncertes ausztráliai és új-zélandi turné kezdődik Perth-ben. A szállóban már várja őket az Ausztrál Állami Drogosztag, és minden cuccukat átellenőrzik - sikertelenül.

február 20. Melbourne, Kooyong Tennis Stadium. (bootleg: AUSTRALIAN TOUR 1972 VOLUME I.) A turné után hazafelé Page és Plant megállnak Bombayben, felvételeket készítenek a Bombay Szimfonikusokkal (Friends; Four Sticks), majd beszállnak egy klubzenekarba játszani. Nem fedik fel kilétüket, és a tulaj egy-egy üveg whiskey-vel fizeti ki, és várja vissza őket másnapra is. Közben az amerikai kongresszusban elfogadnak egy törvényt, amely törvényen kívül helyezi az illegális lemezfelvételeket (bootleg), együtt az állattemetők felszámolásával.

február 25. Auckland. 500 vidéki rajongó külön Zeppelinvonattal érkezik ide. Nagyon erős a Whole Lotta Love improvizációs és egyveleg része. (bootleg:GOING TO AUCKLAND)

február 29. Brisbane. (bootleg: STOMPIN' IN SURFER'S PARADISE)

április Az V. album felvételei kezdődnek a Stargrove stúdióban. Májusban ezeket veszik fel a Stones mobilstúdiójában: Walter's Walk, Houses Of The Holy, Black Country Woman, Dancing Days.

május 27. Amszterdam, másnap Brüsszel, kis európai kiruccanás, mintgey bemelegítés a VIII. amerikai turné előtt. (bootleg:BELGIAN TRIPLE)

június 2. Bemelegítő, zártkörű koncert Brüsszelben.

június 6. A VIII. amerikai turné kezdete Detroitban, a Cobra Hallban. Ettől kezdve Jonesy már billentyűinek teljes arzenálját felvonultatja, nagyobb szólókat vállal, mert unja, hogy basszusgitárosként teljesen háttérbe szorul. Ez az első alkalom, hogy reklámügynökséget fogadnak fel. A zenekar P.R-osa lesz B. P. Fallon, aki humándimenziót ad nekik, mivel a rajongók közül sokan nem tudják elképzelni az embert a zene mögött.

június 11. Baltimore (bootleg:THE AXMAN OF COMETH)

június 14. New York, Nassau Coliseum. Itt hangzik el először a Stairwayben az "Emlékeztek a nevetésre?" sor.

június 18-19. Seattle. Eredetileg ezen a napon Vancouverben léptek volna fel, de a kanadai hatóságok ezt nem engedélyezték, az okot pedig senkivel sem osztották meg. A kanadai rajongók egész buszkaravánnal kelnek át a határon. Ez a banda egyik legnagyobb koncertje, 45 perces ráadással, Elvis-egyveleggel. Másnap a The Ocean és az Over The Hills kettős premierje. A Dancing Days az est folyamán kétszer hangzik el, két különböző változatban.

június 22. San Bernardino Swing Auditorium. (bootleg:BERDU)

június 25. L.A. Forum. (bootleg:BURN LIKE A CANDLE) Ekkoriban még nincs meg a HOUSES OF THE HOLY címe, és Robert koncertről koncertre más albumcímhez társítja az új számokat. Itt erre hivatkozik a Dancing Days előtt.

június 28. A VIII. amerikai turné vége Tucsonban. Közben a new yorki Electric Lady stúdióban keverik az V. albumot. Megjelenik Ellen Sander könyve Utazások címmel, a Zep viselt dolgairól.

október 2. Két hónap pihenés után a II. japán turné kezdete a tokiói Budokanban. (bootleg:MY BRAIN HURTS a cím egy Monty Python sketch-re utal)

október 28-29. Montreaux Casino. A második napon négyórás koncertet adnak.

november 30. Az V. angliai turné kezdete, ismét Newcastle-ből. A 18 várost érintő turnéra négy óra alatt elfogy a 110.000 jegy.

december 8. Manchester. Az Immigrant Song ezen az angliai turnén nyitószámból ráadásszámmá avanzsál. (bootleg:MANCHESTER)

december 17. Birmingham (bootleg:FOUR CARDS)

december 22-23. London, Alexandra Palace. (bootleg:RIOT HOUSE) Képes lemez, melynek barázdáira ezt írták: Jimmy Page - kozmikus gitárjáték, Robert Plant - szétszaggató ének, John Paul Jones - minden lében kanál, John Bonham - menydörgő láb.

1973---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 2. A sheffieldi koncertre Robert stoppal érkezik, mert kocsija útközben lerobban. A koncert után Percy és Bonzo karamboloznak Bentley-jükkel, két bulit el kell halasztani.

január 7. Oxford (bootleg:OXFORD, MADE IN ENGLAND)

január 14. Liverpoll. (bootleg:DAYS OF HEAVEN)

január 15. Stoke. (bootleg:CLASSIC AFFAIR, TRANTHAM GARDEN) A Whole Lotta Love-ban egy Jimi Hendrix idézet, a Woodoo Chile is elhangzik, utána Elvis Presley egyveleg. A bootlegen régi Yardbirds session-ök is vannak, mint például a The Nazz Are Blue, mely egy Robert Johnson szám feldolgozása, és a Hobo Blues Band ezt a változatot dolgozta fel a 3:20-as bluesban.)

január 21-22. Southampton State University. A második koncert előtti soundcheck bootlegen is megörökítetett. (bootleg: CHECK IT OUT) Egyébként igen ritkán volt a koncertek előtt hangpróba, mivel Page szerint egy üres terem másként szól, mint egy teli. Mások szerint ez nem annyira az audiofil Page-en, hanem csak a lustaságon múlott. A 22-i koncertről többsávos felvétel is készült, amit 2007-ben Kevin Shirley boszorkánykonyhájából valaki kiszivárogtatott. A legjobb hangminőségű bootleget tisztelthetjük e koncertben, de sajnos Plant annyira nem volt hangjánál, hogy ezt valószínűleg sosem fogják hivatalosan kiadni, bár multitrack újrakeverésen átesett az anyag.

január 30. Az V. angliai turné vége Prestonban.

március 3. Harmadik európai turné kezdete, megint Koppenhága.

március 6. Stockholm. Plant a Black Dogot Chien Noirként konferálja be, mert azt hiszi Párizsban van. (bootleg: STOCKHOL, SWEDEN 1973)

március 14. Bécs, Stadthalle. (bootleg: WIENNA)

március 21. Hamburg, Musichalle. (bootleg: SUSPENDED ANIMATION)

március 24. Offenbach. (bootleg:CUSTARD PIE) A német koncerteken Plant kissé szarkasztikusan mindig megjegyzi, hogy a németek milyen "happy" emberek.

március 26. A borító színei körüli viták miatt több hetes késéssel jelenik meg az V. album, a HOUSES OF THE HOLY, amelynek grafikusa Hipgnosis. A borítót Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című sci-fije ihlette. A kritika fanyalgása ellenére többszörös platinalemez lett. Ez az egyetlen album, amin egyáltalán nincs bluestéma. A The Song Remains The Same eredetileg egy hosszú gitárinstrumentális volt Overture címmel. A cím arra is utal, hogy a 73-as koncerten mindig a Rain Song nyitánya volt. A The Crunge-dzsal James Brownt, a Dyer Maker-rel Bob Marley-t parodizálják. Eredetileg a borítón szerepelt volna egy a The Crunge-ra koreografált tánc lépéseinek "kottája" is. A The Ocean címe a koncertek fejóceánjának metaforája. A szám utolsó sorának ("She is only three years old...") ihletője Plant három éves lánya, Carmen. A dalban máig megmagyarázatlanul 1' 37'' magasságában telefoncsörgés hallik. A Dancig Days témáját Bombayben gyűjtötték. Ugyanezen a napon Lyonban léptek fel, és az akkori francia sztrájkok légköre átragadt a koncertre.

március 27. Nancy. (bootleg: NANCY)

április 1-2. A turné vége két párizsi koncerttel a Palais des Sports-ban. (bootleg:VIVE LE ZEPPELIN) Itt kopik ki a programból az akusztikus szet.

május 4. Az atlantai Braves Stadionban 49.000 néző előtt megkezdődik a IX. amerikai turné. A polgármester szerint ez a legnagyobb esemény az Elfújta a szél óta. A turnéra bérbe vesznek egy Boeing 720B-t, átalakítják igazi luxushotellé, hálószobákkal, bárral, videóval, zuhanyzóval. Ez látható a THE SONG REMAINS THE SAME koncertfilm végén. Grant így próbálja meg leküzdeni Bonzo és Page repülőfóbiáját. Ez a Starship. '75-ben és '77-ben is ezt használják, mígnem a Long Beach-i reptéren végleg lerobban. Az egymáshoz közeli városok között azért csak Limuzinokkal közlekednek. A Showco 30 embert vesz fel a színpadépítéshez. Itt használnak először kristálygömböket és szárazjeget.

május 5. Tampa Bay Stadion. 58ezer néző, 309ezer dolláros bevétel. Ezzel döntik meg a Beatles 8 éve fennálló Shea Stadionbeli rekordját. (bootleg:QUANTIENT)

május 13. Mobile. (bootleg:GOIN' MOBILE)

május 14. New Orleans. Botrány a Royal Orleans Hotelben, New Orleans francia negyedében a St Louis street 621 alatt. Az áldozat Jonesy. Ebből születik a Royal Orleans. A Communication Breakdownban nagy funky-improvizációt játszanak. (bootleg:ORLEAN)

május 18. Dallas. (bootleg:THUNDER ROCK) A szerelés problémái miatt elég rosszul szól a koncert, a Celebration Day szövege ezért kissé módosul, Plant által új sorokkal bővül: "Give me some monitors Rusty!"

május 26. Salt Lake City, gitárhúrszakadás miatt Page nélkül jammelnek egyet a Georga On My Mind című jazzsztenderdre. Percy bemondja, hogy most egy harmonikaszóló jönne, de nincs nála a jangszer. (bootleg:GEORGA ON MY MIND)

május 28. San Diego. (bootleg:THREE DAYS BEFORE)

május 31. L.A.Forum, mely után a Laurel Canyonban félelmetes, vizimedencés, motoros orgia következik. A főhős, a születésnapját ünneplő Bonzo mellett példaképe, a Who dobosa, Keith Moon. A buli azzal végződik, hogy Bonzo mindenkit bedobál a medencébe. (bootleg:BONZO'S BIRTHDAY PARTY)

június 2. San Francisco, Kezar Stadion, ötvenezer ember előtt a Grateful Dead otthonában, akik egy héttel ez előtt csak húszezer nézőt tudtak mozgósítani koncertjükre. (bootleg:PRESISTENCE, KEZAR, TWO DAYS AFTER) 325 ezer dollár a gázsi.

június 3. Los Angeles (bootleg:THREE DAYS AFTER, STUDIO DAZE)

június Pagey megveszi Londonban 350ezer fontért a Tower House-t, amelynek minden szobája valamilyen asztrológiai, vagy okkult témát ábrázol.

július 15. Buffalo. A koncertkritika szerint "A közönség két óra ötven perces érzéki masszázst kapott" (bootleg:WHERE THE ZEPPELIN ROAM)

július 17. Seattle. (bootleg:LED ZEPPELIN FIVE AND A HALF, V 1/2)

július 27-29. New York, Madison Square Garden. Joe Massot, Page barátnőjének, Charlotte-nak haverja filmezi a bandát a színpadon, és a színfalak mögött. Ezen a koncerten alapul a THE SONG REMAINS THE SAME koncertfilm és album. Az utolsó buli előtt ellopnak 200ezer dollárt a Drake szállóból tőlük A hírt már a koncert alatt, a Moby Dick közben megtudják az öltözőben. Ez a koncert a Thank Youval zárul. A pénz sohasem kerül meg. A koncerteken Pagey sérült ujjal játszott. (bootleg is készül: DUCKWALKS AND LASERS a 27-i koncertről, THE 9TH US TOUR a második napról és a GRAND FINALE a záróbuliról)

október Kéthónapos dél-marokkói pihenő után - aholis Plant megírja a Kashmir szövegét -, Massot, a négy tag és a menedzser elkezdi forgatni egyéni jeleneteit a filmhez. Page Boleskine-ban él, Plant Wales-ben, Jones Sussexben, Bonham worchestershire-i farmján.

november Jimmy filmzenét ír Keneth Anger, a Hollywood Babylon című botránykönyv szerzőjének Lucifer Rising című filmjéhez, mely a SOLO PERFORMANCES című bootlegen jelenik meg. (Az albumon egyébként Plant három korai kislemeze is rajta van.) Később az együttműködés megszakad, Anger szerint Page lustasága miatt. Roy Harper VALENTINE című albumát Robertnek, Bonzonak, Jonesynak, és Pageynek ajánlja. Az albumon Page játszik a Male Chauvinist Pig Bluesban, melyet egy december 3-ai koncerten vettek fel Londonban. A Financial Times nevű gazdasági szaklap szerint ebben az évben több mint 30millió dollárt kerestek tisztán.

1974---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Új szerződés az Atlantic-kal, és bejelentik a saját márka alapítását. Ez a Swan Song, mely nevét egy, aztán albumra nem került instrumentális darabról kapta, részben pedig Brian De Palma A Paradicsom fantomja című filmjéből való, melyben egy képzeletbeli lemeztársaságot hívnak így. Ünnepi buli a londoni Portman Hotelben. A VI. album felvételei elkezdődnek Headley Grange-ben. (bootleg: PHYSICAL GRAFFITI ALTERNATIVE TRIVIA, TOTALLY TANGIBLE)

február 14. Page, Plant és Bonhan közösen lépnek fel Roy Harperrel a Rainbow Theatre-ben. A koncert érdekességéhez tartozik, hogy Bonham gitározik is az esten. (Roy Harper FLASHES FROM THE ARCHIVES albuma) A Led Zeppelin finanszírozza a Monthy Python Gyalog Galopp (King Arthur And The Holy Grail) című Artur király paródiáját. Jones gondolkodik azon, hogy kilép a zenekarból, de Grant megkéri gondolkodjon ezen még néhány hetet, és szerencsére meggondolja magát.

május 10. Los Angelesben ünnepélyesen kikiáltják a Swan Song Records-ot. A cég tagja lesz a Bad Company, a Pretty Things, Maggie Bell, Roy Harper. A partyra hivatalos Robert Redford, Gloria Swanson, Warren Beatty, Bette Davis, Alice Cooper, Groucho Marx és Jane Fonda. A cégjegy-címke William Rimmer Evening, Fall Of Day (Este, a nap ősze) című festménye alapján készült. (az eredeti mű ma a Boston Museum of Arts-ban látható) Az együttes részt vesz Elvis Presley L.A. Forumbeli koncertjén, majd a buli után ott maradnak jam-melni. Robert elkezdi énekelni a Love Met, ("Treat me like a fool...") és a "Király" bekapcsolódik, majd autogramot kér a tagoktól a lányának.

május 25 A Melody Maker megszellőzteti, hogy Knebworthben tér vissza az angol közönség elé a Led Zeppelin. De Grant végül nem megy bele a dologba.

július Joe Massot helyet Peter Clifton folytatja a filmet. Pagey a Bad Companyval jammel koncerten New Yorkban, a Central Parkban.

augusztus 31. Jonesy David Gilmourral közösen kíséri Roy Harpert ingyenes hide parki koncertjét.

szeptember 1. Pagey Ausztinban fellép a Bad Company-vel, melynek első lemezét a Swan Song adja ki.

szeptember 14. Jimmy és Bonzo együtt jam-melnek a Crosby, Stills, Nash and Younggal a Wembley beli koncertjük után. Bonhamnek bevonják a jogosítványát gyorshajtás miatt.

október 31. A londoni Chislehurst Caves-ben bizarr partival ünneplik a Swan Song angliai beindítását.

december 21. Jimmy és Jonesy fellép a Bad Company-vel a londoni Rainbow Theatre-ben. 1974 az adószökés éve. A hatalomra került szocialisták a legfelsőbb adósávban 90%-os adókulcsot vetnek ki. Ez az oka a hallgatásnak, és annak, hogy az így támadt űrbe olyan zenekarok lépnek be, mint a Queen, vagy a Kiss, vagy az Aerosmith.

1975---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 11. Bemelegítő koncert Rotterdamban. Egy Stones-szal foglalkozó honlap szerint Keith Richards és Ron Wood Page-dzsel együtt jammel, a Rovert játszák.

január 12. Brüsszel. (bootleg: OPERATION MOONBEAM)

január 15. Bejelentik, hogy Boston városa nem engedi fellépni a Led Zeppelint, mert zavargások törtek ki a tervezett koncert jegyárusításakor.

január 18. Minneapolisban indul a X. amerikai turné, mely 26 várost érint. Elővételben 700.000 jegyet adtak el. A stáb 44 fő, 70.000 watt szólal meg a színpadon, ami olyan mintha az embertől 100 méterre szállna fel egy repülőgép. A világítás 310.000 watt összteljesítményű. A költségek meghaladják a 11.000 dollárt koncertenként. A Showco emberei csinálták a Jesus Christ, Superstar hangtechnikáját is. Ezen a turnén kezdenek a nagyobb improvizatív számok valóságos szimfóniákká válni.

január 20-22. Chichago. Percy influenzásan énekel, utána napokig kórházban van. Jimmy itt avatja fel fekete-piros, sárkányos-pipacsos selyemruháját, melyre a ZOSO-t, egy skorpiót, és a 666-os számot hímezték. (Ezt a ruhát ma a Victoria And Albert Muzeumban őrzik) Bonzo öltözéke a Mechanikus Narancs fehér ruháját, fekete keménykalapját, és csizmáját idézi. Felhangzik a koncerten eddig, és ezután sem játszott When The Levee Breaks. Az ok: Page még otthon Angliában egy vonatról leszállva eltöri bal gyűrűsujját, melyre most slide-nyakat húz. (videobootleg:LIVE AT CHICHAGO STADIUM, audiobootleg:LIVE ON THE LEVEE) Játszák a Wanton Songot is.

január 29. Greensboro. A rendőrök szétverik a jegy nélkül bejutni kívánó rajongókat. (bootleg:KASHMIR WIZARD'S)

január 31. Detroit. (bootleg:PLANT WAVES)

február 3. New York. A rajongók már előző nap sátrat vernek a Madison Square Garden jegyirodája mellett. Rekordidő alatt kelnek el a maradék jegyek.

február 6. Montreal. (bootleg:LIVE AT MONTREAL, THE 1975 WORLD TOUR)

február 10. Landrover. (bootleg:LANDROVER '75)

február 13. Page Ron Wooddal Long Islanden együtt játsza a Communication Breakdownt.

február 14. Valentin nap Nassauban, Palnt az IMTOD előtti konfjában bemondja, hogy a Dylan verz volt az alapja a feldolgozásnak.

február 24. Megjelenik a VI. album, a kettős PHYSICAL GRAFFITI, mely 3,5 millióba került borítóval együtt. Ebből a borító, melynek kihúzható ablakain a történelem nagy alakjai láthatók (II. Erzsébet, Jean Harlow, Neil Armstrong egy Caravaggio reprodukció, Liz Taylor, Superman, King Kong) fél millióba került, mellyel minden idők legdrágább tokja lett. Mike Doud és Peter Corriston tervezte, a fotókat Elliot Erwitt, B.P. Fallon és Roy Harper készítette. A tasakkép egy viktoriánus épületet ábrázol. A ház ennek ellenére New York-ban épült, és még ma is megtalálható a St. Marks street 96 alatt. Az új anyag mellett az albumot olyan számok alkotják, melyek 1970 és 72 közt készítettek, de nem fért bele a IV., vagy az V.album koncepciójába. Amerikában megjelenése után egy héttel a rocktörténetben először szerepel hat albummal egy zenekar a Billboard listáján. Valamennyi Zep lemez ott van a legjobb kétszáz között. A Custard Pie egy Bukka White téma feldolgozása. Az In My Time Of Dying régi spirituálé, melyet korábban Bob Dylan is játszott bemutatkozó albumán. Az egyetlen dal ahol Jézust megidézik. Az In The Lightban indiai harmónium és senai szólal meg. A Wanton Songban Page Doppler efektet használ a gitárjához. A Boogie With Stuban Ian Stewart a "hatodik Rolling Stone" zongorázik. Az ő művészneve Stu. A szám egy session gyümölcse, melyet még a Stones mobilstúdiójában vettek fel. A kiindulópont Richie Valens Ooh My Headje. A borítón a társszerzői kredit Mrs. Valensnek biztosít egy részt az album royaltyjából. A számban Plant is gitározik, Page mandolinon és gitárszintetizátoron játszik. A Black Country Woman eredeti címe: Never Ending Doubting Woman Blues. A számot még '72 áprilisában vették fel. Eddie Kramer hangját halljuk az elején, hogy lekeverje e a kinti repülőt. Plant szól közbe, hogy: "Csak hagyd". Sok gond volt a felvétellel, eredetileg házon kívül akarták rögzíteni, de Percyt állandóan zaklatták az udvaron szabadon császkáló libák. A Bron-Yr-Aur címében csak nyomdahiba az "Yr", de ez történelmileg végül rögzült. A lemez már elővételben 15 millió dollárt hoz a konyhára. A kritika évek óta első ízben dicséri egységesen a bandát.

február 28. Baton Rouge State University. (az egyetemen működő Zep rajongóklub felvette a koncertet, melyet elváltoztatott címekkel LED STRAY címen adtak ki, mely egy Crowley írásra, a Led Astray-ra asszociál. (A borítón a IV. album borítójának remetéje.) Másnap Squaeky Fromme, Charles Manson egykori sátánista bandájának tagja merényletet kísérel meg Jimmy ellen. Sikertelenül. A lányt néhány héttel később letartóztatják, mert megpróbálta lelőni Gerard Ford amerikai elnököt.

március 4-5. Dallas. (bootleg:CASHING THE DRAGON, TRAMPLED UNDER FOOT)

március 11-12. Long Beach (bootleg:CALIFORNIA az első napról, MILLARD'S TAPE a másodikról) Plant 11-én kiszól a bootleggereknek a Rain Song után, hogy "a 12 húros hamis volt az előbb." A The Crunge sajnos egyetlen teljes koncertverziója. A második napról készült felvétel csak 34 perces, mert Jeff Millard a térség legnagyobb bootleggere a dugó miatt lekési a koncertet és csak a végét tudja felvenni.

március 14. San Diego. (bootleg:CONSPIRACY THEORY)

március 21. Seattle. A leghosszabb Dazed And Confused. (bootleg: NO QUARTER)

március 24-25, 27. L.A.Forum. Az utolsó koncertet Linda Lovelace, a "Mélytorok" című pornófilm sztárja konferálja be. (bootleg:THE FIRECRACKERS SHOW, COSMIC CRAZY, LIVE AT THE INGLEWOOD)

április 19. Délelőtt tíz órakor megkezdődik a jegyárusítás a Zep londoni, három Earl's Court-beli koncertjére. 51 ezer jegy két óra alatt elfogy. A jegyirodáig több mint húsz órát kell sorban állni, és egy személynek csak négy jegyet adnak, hogy a jegyspekulánsokat kiszűrjék. Beiktatnak további két bulit, és újabb 34ezer jegy kel el pillanatok alatt 2,5 fontos egységáron. De még ez sem elég, mert több, mint száz-ezer jegyigénylés érkezik a menedzsmenthez. A koncertekre Zeppelin különvonat indul több városból. (Sőt Grant eredetileg a Victoria Pályaudvarra akarta szervezni a koncerteket, de végül elállt ettől az ötlettől, mert már egy vonat késése is felborította volna a tervet.) A választás azért esett az Earl's Courtra, mertbár nem a legnagyobb aréna Londonban, de ez a legközpontibb fekvésű, tömegközlekedésileg - külön metróállomása is van - a legkönnyebben elérhető.

május 17-18. 23-25 Öt koncert az Earl's Courtban. Minden idők legnagyobb Zep-előadásai. Rock-együttes itt használ először óriáskivetítőt. 17-én Percy a Bron-Y-Aur szövegét papírról olvassa. 23-án Plant - a Zep történetében először, és utoljára - színpadra szólítja a nyilvánosságot utáló Peter Grantet (bootleg: NO QUARTER május 18., ARABESQUE AND BAROQUE 23-ról, ABSENCE színes négylemezes album, melynek Giger, a Nyolcadik utas a halál című filmnek a látványtervezője a grafikusa, ROCK AND ROLL, LIVE IN ENGLAND, BRITHIS TOUR a 24i, CONQUISTADOR a 25-i koncertről) A koncerteken terjesztenek egy korlátozott példányszámban (5000db) kiadott kislemezt, rajta a Trampled Under Foot és a Black Country Woman.

május 26. Percy és neje, Maureen Agadirba utaznak. Itt születik az Achilles Last Stand szövege.

június Percy és Jimmy Marrakeshben egy folkfesztiválon.

július Casablanca, Tanger.

augusztus Pagey Párizsba várja a többieket stúdiófelvételre. Újabb adószökés éve. Csak 30 napot töltenek Angliában adóügyi megfontolásokból. Szeptemberre tervezik az új világturnét, mely ezúttal Dél-Amerikát is útbaejtené.

augusztus 3. Jimmy Szicíliába utazik, mert megtudja, hogy eladó Crowley cefalui háza, ahol a Thelemai apátság volt.

augusztus 4. Robert és Maureen súlyos autóbalesetet szenvednek Rodosz szigetén. Az asszony vezette Mini Morrisukat. Maureen koponyatöréssel két napig kómában, Percy mindkét bokáját és könyökét eltörte. Gyermekei, akik a hátsó ülésen ültek, valamint Page és Charlotte közös lánya, Scarlet, kisebb sérüléseket szenvednek. A kórházig csak egy szamárvonta Gyümölcsszállító-kocsival jutnak el. Onnan Jersey szigetére szállítják őket, ugyancsak az adóügyek miatt.

szeptember Plantet Malibuban kezelik, Page követi, és dalokat írnak.

október Hollywoodban, a SIR stúdiókban kezdik az új lemez próbáit.

október 10. St. Helier Club Jersey sziget: a Zep három hangszerese Norman Hale-lel, a Tornados egykori zongoristájával játszik 350 nézőnek feldolgozásokat. Plant a nézőtérről énekel.

november A Led Zeppelin felveszi VII. albumát egy müncheni stúdióban. Alig 18 nap alatt készülnek el, napi tizennégy órákat dolgoznak. Az orvosok is egy stúdiómunkát ajánlanak arra, hogy Plant teljesen regenerálódjon. Ennek ellenére Robert újra eltöri a bokáját, mert képtelen egy helyben nyugton ülni éneklés közben fotelében, és ráugrik sérült lábára. A kórházban tér magához. E hónapban veszi fel Page a Lucifer Rising zenéjét is.

december 24. Karácsonyra az összes tag hazatér Angliába.

1976---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 1. Plant első lépéseit teszi segítség nélkül Párizsban. "Egy kis lépés egy embernek, nagy lépés egy teltházas Madison Square Garden bulihoz" mondta, Neil Armstrongot koppintva.

január 23. Bonzo New Yorkban, egy Deep Purple koncerten beugrik dobolni, majd a végén bejelenti: "Hamarosan megjelenik az új album".

április 5. Megjelenik a VII. album, a PRESENCE, melyen a Zep visszatér a puritán gitáros zenéhez. Talán a turnéhiány miatt alig 13 hétig van a toplistákon. Amerikában így is platinalemez. A New Musical Express olvasói a "1976-os év legjobb albuma" szavazásán csak a 33.-nak választják. Page kedvenc albuma. Újabb szimbóluma lett az együttesnek, a Hipgnosis által tervezett tárgy, vagy obeliszk (ez lett volna a lemez eredeti címe), mely Kurbik 2001 Űrodüsszeiájának csontjára emlékeztet. A Nobody's Fault But Mine szövege Blind Willie Johnson adaptáció, bár ő maga is csak feldolgozta a számot. Az eredeti szerző ismeretlen. A Tea For One szövegét pedig Plant akkor írta, mikor felesége egy időre elhagyta. A Hots On For Nowhere még a 74-es headley grange-i alkotóműhelyből való, ott egy kicsit funkysabb a riff. Az Achilles Last Stand különleges átéltségéhez nagyban hozzájárult Robert részéről a görögországi bokatörés is.

május 27. Jonesy a Marqueeban a Pretty Thinggel jammel egyet a koncert ráadásában. Zongorán néhány rock and roll-t játszik.

szeptember 12. Montreauxban veszik fel a Bonzo's Montreaux-t.

október 5. A londoni Old Grey Whistle klubban bemutatják a filmből a Black Dogot.

október 9. Megkezdődik Londonban a jegyárusítás a filmre.

október 20. New Yorkban, a manhattani Cinema One-ban, a zenekar jelenlétében bemutatják a THE SONG REMAINS THE SAME-et. A bevétel - mintegy 25ezer dollár - a gyermekeket segítő Save The Children Fund javára megy.

október 22. Los Angelesben is bemutatják a filmet, és ezzel egyidőben jelenik meg a kettős soundtrackalbum, ami a Celebration Day-jel bővebb, viszont a Since I've Been Loving You-val és a Black Dog-gal szűkebb, mint a film. A kritika kedvezőtlenül fogadja mind a filmet, mind a lemezt. A képsorokat, és az egyéni jeleneteket művészkedőnek, a zenét pedig a Zep színvonala alattinak minősíti. Amerikában minden idők 4. legrosszabb koncertfilmjének választották. (Erről csak annyit, hogy a legjobb egy Elvis-limonádé lett) Csak 1977 áprilisában lesz platinalemez.

november 4. Kettős európai filmpremier Londonban a Warner West Enden, és az ABC1-en. Ezután a zenekar hatalmas partyt ad a Covent Gardenben.

december 10. Jerseyben megint fellépnek Norman Hale-lel kiegészülve. Néhány saját dal mellett rock and rollokat játszanak.

1977-----------------------------------------------------------------------------------------

január 29. Oklahoma City-ben óriási tömeg verődik össze egy jegyiroda előtt mert elterjedt a pletyka, hogy hamarosan turnéra indul a Zep és itt lehet majd jegyet kapni. Három napig kitartanak az erélyes városi hatóságok ellen, de végül sikerül megtisztítani tőlük a területet. Csak pusztaság és olajoshordók maradnak utánuk, mert a januári hidegben feltüzelik az összes fát, bokrot és padot, ami elérhető a környéken.

január 30. Houston. Ide is elér a pletyka, és a 3500 fős (napokig garázda) tömeget végül tűzoltókocsikról, vízágyukkal sikerül hazakergetni.

február 5. Bejelentik a XI. amerikai turnét február 27-i kezdéssel, de többször elhalasztják, először Robert mandulagyulladása, majd Bonzo májgyulladása miatt. A próbákon játszák a Candy Store Rockot, és a Babe, I'm Gonna Leave Yout, de végül koncerten mégsem kerülnek elő. Azért csak két új számot dolgoznak fel a PRESENCE-ről, mert Plant a többit túl személyesnek tartja a színpadi előadáshoz.

április 1. A turné kezdete Dallas-ban, a Memorial Centre-ben. Minden idők legnagyobb Zep turnéja. 30 városban 51, egyenként három és fél órás koncert egész augusztusig. Csak két hét angliai pihenőt terveztek. A színpad 30 méter hosszú, óriás kivetítőkkel operálnak. A turnéra külön Zeppelinorvos is jön, Dr. Larry Something, aki a Harvardon szerzett diplomát. Ő egyébként a '73-as és a '75-ös turnén is ott volt, és néhány Stones körutat is végigcsinált.

április 6-10. Chichago. A harmadik koncertet 9-én egy óra után félbe kell szakítani, mert Jimmy gyomorgörcsöt kap a Ten Years Gone közben. Diagnózis: ételmérgezés. (bootleg:SICK AGAIN)

április 17. Miamiban 16 rendőr sebesül meg, mert összetűzésbe keveredtek "néhány" rajongóval akiket előzőleg könnygázzal sem sikerült elzavarni egy jegyiroda elől. A probléma abból adódott, hogy miután elfogytak a jegyek, a személyzet a lincseléstől félve meglógott a hátsó kijáraton az 5000-es sorbanálló tömeg elől.

április 19-20. Cincinnati, Riverfront Coliseum. A rendőrség több száz rajongót letartóztat, mert jegy nélkül akarnak minden áron behatolni a stadionba.

április 27-28. Cleveland, Richfield Coliseum. Az első koncert a turné legnagyobb előadása, a bootleg címe nem véletlen. Itt játsza Pagey először Hendrix után az amerikai himnuszt gitáron. (bootleg:DESTROYER I., II.)

április 30. Pontiac, Silverdome. Újabb rekord egyetlen fellépőnél. 76.229 fizető néző. A bevétel 800ezer dollár.

május első napjaiban Page elutazik Kairóba, mert álmában egy Zeppelint lát a piramisok felett.

május 12. Londonban, a Grosvenor Hotelben a zenekar tagjai kitüntetést vesznek át a "Brit zene nagyságához való hozzájárulásért".

május 18. Folytatódik az amerikai turné Birminghamben.(Alabama)

május 19. Baton Rouge.

május 26-28. Landover, Maryland. (bootleg:CROSSFIRE HURRICANE)

május 30. Maryland. Jelen van a szovjet nagykövet is, és tiszteletére Jones a No Quarterben elhelyez egy Rachmaninov idézetet is.

június 3. Tampa Stadion. Az egykori rekord színhelyén húsz perc után lefújják a koncertet a zuhogó eső miatt. Az ismétlést a városi hatóságok nem engedélyezik, miután a közönség "átrendezi" a várost az elmaradt buli miatt.

június 7-12. Hat este a Madison Square Gardenben. A Melody Maker szerint a koncerteket a "Hatnapos háború" jelző illeti meg. (BOOTLEG:ROCK AND ROLL CIRCUS a 10-i napról)

június 21-27. L.A.Forum. Hat koncert, 120ezer néző. (bootleg: LISTEN TO THIS EDDIE a 21-ei koncertről, a cím egy Eddie Van Halen elszólásra utal, miszerint Page már nem is tud gitározni, RIP IT UP 25-éről. 27-én Plant így fejezi be a koncertet: "Good night and see you again one day"...) (bootleg: DEEP STRIKER). 23-án Keith Moon beszáll jam-melni a koncert ráadásában. (bootleg:FOR BADGEHOLDERS ONLY)

július 17. Seattle. Az amerikai turné második része kezdődik egy majd egy hónapos pihenő után. (bootleg: THE YEAR OF THE DRAGON)

július 20. Sokak szerint a Led Zeppelin egyik legrosszabb koncertje. Nem volt kedvük játszani, Jimmy se volt jól. Ráadást sem adtak.

július 23. Oakland Coliseum. Peter Grant, akit megviselt válása, Bonzo és John Bindon testőr összeverekszik a backstage-ben Bill Graham embereivel, állítólag azért, mert megzavarták Grahamet kosárlabdázás közben, más források szerint meg azért, mert nem adtak stagepass-t Grant fiának.

július 24. Oakland Stadion. (bootleg: THE LAST BRAWL, PUSH,PUSH) A színpadon felépítik díszletnek a stonehenge-i kőemléket. Letartóztatnak három roadot, és Richard Cole turnémenedzsert, az orgiák fő szervezőjét. Ez a Led Zeppelin utolsó amerikai koncertje.

július 26. A zenekar New Orleansba utazik a 30-i koncertre. Ekkor jön a hír, hogy Percy fiát, az ötéves Karacot ismeretlen eredetű vírusfertőzéssel kórházba szállították. A gyermek másnap meghal. A turnét azonnal lefújják.

szeptember A bulvársajtó Page-et és okkultista machinációit okolja a sorozatos balvégzetek miatt. Még Elvis Presley augusztus 16-i halálát is a számlájára írják. Kénytelen néhány cáfoló sajtónyilatkozatot adni.

szeptember 17. Page együtt játszik Ron Wooddal (Rolling Stones) egy jótékonysági koncerten háttérzenészekként kb 45 percet.

1978---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 16. Grant, Bonham, Cole és Bindon bíróság előtt a tavaly júliusi eset miatt. A vád garázdaság. Valamennyien felfüggesztett börtönbüntetést kapnak, és 750 dollár pénzbüntetést. Bindont később Brixtonban emberölés vádjával állítják bíróság elé, mert állítólag egy klubban megkéselt valakit. Bill Graham elégedetlen az ítélettel, szerinte ez csak egy "ejnye-bejnye" volt, és egyáltalán nem "nevelő célzatú".

május Clearweel Castle-ben stúdiózzák a Carouselambrát, és egy meg nem jelentet, a Firet.

július 20. Percy először jelenik meg nyilvánosság előtt fia halála óta. Egy wolwerhamptoni zenekarral lép fel.

augusztus Plant Ibizán pihen. A helyi Club Amnesia-ban lép fel Dr. Feelgood-dal. Közben Magyarországon is bemutatják a filmet. A Corvin moziban volt látható először.

október Jonesy és Bonzo részt vesznek Paul McCartney Rockestra kísérletében, mely a BACK TO THE EGG című albumon jelenik meg.

november A zenekar tagjai hat hétig próbálják új anyagukat, de az adó miatt ezt a lemezt sem otthon veszik fel.

november 6. A Led Zeppelin Stockholmba utazik, hogy az ABBA együttes tulajdonában lévő Polar stúdióban három hét alatt felvegyék a IX. nagylemezt. Eredetileg a szövegeket Roy Harper írta volna, de végül maradtak Plantnél. A helyszínválasztásnak megint adójogi okai voltak.

1979---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 21. Percynek fia születik, aki a Logan Romero nevet kapja.

február Keverés a Polar stúdióban. (bootleg:IN THOUGH THE OUTTAKES, VIEWS)

május 22. Bejelentik, hogy a Led Zeppelin négy év után visszatér a brit színpadra, a knebworth-i fesztiválon, és ezzel egy időben jelenik meg az új album.

július 4. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy második koncertet is beiktatnak a knebworth-i programba.

július 23-24. Két bemelegítő koncert a koppenhágai Falconerben pont két évvel Oakland után. Itt próbálják ki az új fényefekteket. (bootleg:COPENHAGEN WARMS UP az első napról, MELANCHOLY DANISH PAGEBOYS és a RE-LIVED a másodikról) Sok baj van a technikával, de ennek ellenére is talán jobb koncertek, mint két héttel később a knebworthiek.

augusztus 4. Az első knebworth-i fellépés. 120.000 nézőt engedélyeznek a hatóságok, de sokkal többen jönnek el. A jegy ár 8,5 font. Grantnek megint baja van a szervezőkkel. Szerinte becsapják őket. A fő szervezőt a North Hets grófságbeli Tanács 150 fontra bünteti a nagy tömeg miatt, és mert a koncert jóval éjfél után fejeződött be. A Zep százezer wattos hanggal, és hatszáz-ezer wattos fényekkel játszik három órát. Először használnak lézert. A csellóvonós improvizációt az Achilles Last Stand előtt Page egy lézerpiramis közepén játsza, mely szinkronizálva forog körülötte. (bootleg:KNEBWORTH COMPLETE AND UNCUT a 11-i koncertről) Egy próbán Bonzo becsempészi fiát, a 13 éves Jasont a Trampled Under Foot alatt a dobok mögé. Page, aki nem fordul hátra, nem veszi észre a cserét. A koncerteken készült filmfelvételeken látszik, hogy Jones orgonáján van egy telefonkészülék. Ezen egy élő vonal volt, melyet bármikor hívhattak a családtagok. Állítólag ezt Percy fiának '77-es betegségének híre tette szükségessé, melyről Plant csak órákkal később szerzett tudomást, mint az kiderült, így ennyivel késve érkezett haza.

augusztus 11. A második knebworth-i buli. Cole utolsó koncertje, utána kirúgják. Később bosszúból kipakol Stephen Davis újságírónak. (bootleg:FINAL CUT)

augusztus 20. Percy születésnapján jelenik meg a IX. album, az IN THROUGH THE OUTDOOR. Hat különböző borítóban kerül forgalomba, mely ugyanazt a képet ábrázolja hat különböző szögből és amely miatt az Egyesült Államokban egy kereskedelmi nagydíjat is elnyernek. (Hipgnosis és Aubrey Powel munkája) Amerikában és Angliában is listavezető. A cím Jonesy ötlete volt. Amerikában januárra platinalemez. A kritika alaposan lehúzza az új kísérletező stílus miatt. Valószínűleg ez történt volna akkor is, ha maradnak a régi stílusnál, vagy ha a kor elvárásainak megfelelően punk irányba, vagy akár újhullámos irányba indultak volna. Az In The Evening Page Lucifer-töredékéből maradt, a Hot Dogot egy texasi énekesnő, Percy barátnője, és természetesen Elvis ihlették. A Fool In The Rain ihletője pedig valószínűleg az 1978-as Labdarúgó világbajnokság, melynek akkor Argentína adott otthont, és a köztudottan focikedvelő Plantre valószínűleg hatott a VB szambás beütésű főcímdallama. A South Bound Saurez címe elírás. Igazából Suareznek kellene írni, ami spanyolul a party szó megfelelője. Az I'm Gonna Crawl nyitányával Vaugham Williams előtt tiszteleg Jonesy.

október 27. Valamennyi Zep-lemez egyszerre szerepel a Billboard 200-as listáján. Ilyen sem előtte, sem utána nem volt.

december 29. Robert, Jonesy és Bonzo fellépnek Paul McCartney Hammersmith Odeon-beli koncertjén, melyet Kambodzsa megsegítésére szervezett. A fináléban mindannyian együtt vannak a színpadon.

1980---------------------------------------------------------------------- ------------------

február 16. Megjelenik a THE SUMMIT című válogatásalbum, amit a Nemzetközi Gyermekévre adtak ki jótékonysági célból. A Zep a Candy Store Rockkal szerepel rajta.

április 27. Próbák a Rainbow Színházban, Londonban. (bootleg:THE LAST REHEARSAL) Richard Cole-t Rómában letartóztatják, és hat hónapi börtönre ítélik kábítószerbirtoklás miatt.

május 11. Többszöri módosítás után bejelentik az együttes negyedik európai turnéját. (hét év után először van turné a kontinensen) Összesen 15 koncert.

június 17. Dortmund, Westfallen Halle. A turnén kihagyják a korábbi nagy, 20 perces szólós számokat, inkább a rövidebb, ütősebb dalok alkotják a kétórás koncerteket. Page először beszél a közönséghez koncerten. A Black Dogot Schwartz Hundként konferálja be. A ráadásban érdekesen keverik a Whole Lotta Love-ba a Heartbreakert. (bootleg:DORTMUND)

június 18. Köln. (bootleg:IT'S GOOD TO BE SEEN)

június 20. Brüsszel. (bootleg:IN THE EVENING, BRUSSELS AFFAIR)

június 21. Rotterdam Ahoy. (bootleg:LIVE IN ROTTERDAM, NOT GUARANTEED TO WAKE YOU)

június 23. Bréma. (bootleg:DINOSAUR) A Money című számban Phil Carson basszusozik, aki immár másodszor lép fel a zenekarral.

június 24. Hannover.

június 26. Bécs, Stadthalle. A közönség egy tagja petárdát dob Jimmyre a White Summer közben. Erre kivonulnak a színpadról, majd fél óra múlva csak visszajönnek, viszont a Stairway kezdőakkordjai a Deutschland Über Allesba torkollanak. (bootleg:BEDTIME FOR BONZO)

június 27. Nürnberg, Messehalle. Három szám után abba kell hagyni, mert Bonzo összeesik. Orvosi vélemlény: kimerültség.

június 29. Zürich. (bootleg:ZURICH)

június 30. Frankfurt, melyről a magyar Ifjúsági Magazin tudósít. (bootleg:HOTTER THAN THE HINDENBURG, MOONLIGHT) Másnap Santana lép itt fel, és egy jamre beszáll Page is a koncert végén.

július 1. Jimmy Santana Frankfurti koncertjén lép fel. Együtt nyomják a Shake Your Moneymakert.

július 2-3. Mannheim. A közönség többsége amerikai katonákból áll, akik - utalva a teheráni szélsőséges túszszedő gárda akciójára - "ATOMBOMBÁT IRÁNRA" feliratokkal jelennek meg. A második bulin Plant rosszul lép be az Achilles Last Standbe. (bootleg:MANNHEIM I., MANNHEIM II.)

július 5. München, olimpiai csarnok. A koncert végén beszáll egy jam-re Simon Kirke, a Bad Company dobosa. (bootleg:BACK IN MUNICH)

július 7. Az utolsó teljes Led Zeppelin koncert Nyugat-Berlinben, az Eissport Halle-ban. (bootleg:FINAL TOUCH, BONZO'S LAST EVER GIG IN BERLIN, LAST STAND, ETERNAL MAGIC) Ezen a koncerten játszák a Stairway To Heaven leghosszabb (13 perces) változatát. A programból ezen az estén kimaradt az Achilles Last Stand mégis ez a turné leghosszabb koncertje. Eredetileg terveztek franciaországi fellépéseket is, de ezeket lemondták.

szeptember 11. Grant bejelenti a XII. amerikai turnét, mely október 17-én indulna Montrealból. A cím: Eighties, Part One. A 19 koncertből álló turnéra a színpad teljes lecsupaszítását ígérik, visszatérve a kezdetekhez. A jegyeket az első chichagoi koncertre már árusítják.

szeptember 24. Az utolsó Zeppróba Windsorban Jimmy Michael Caine-től vásárolt vízimalmában. Bonzo nagyon ódzkodott az amerikai turnétól. A napot egy közeli pubban kezdte, és a próbán is sokat ivott. Felvételek a VIEWS-on kerültek kiadásra. Itt próbálják felgyorsítani a Stairway-t, és a bootlegen innen van az Achilles Last Stand.

szeptember 25. Bonzo, Page windsori házában alkoholmérgezést kap, és meghal. Hajnalban, 1 óra 45-kor barátja, Benji Lefevre talál rá. A boncolás szerint negyven felest ivott meg 24 óra alatt. A halál oka ugyanaz, mint Hendrixnél. A tragédiával egy időben Chichago-ban ezrek állnak sorba a Chichago Tribune reggeli számáért, melyben a novemberben esedékes koncertre lehet feladni jegyrendelést.

szeptember 27. Bejelentik az amerikai turné lefújását.

október 7. A rendőrség kimondja a "Véletlen halál" ítéletét a vizsgálat befejezése után. Bonzo 866ezer fontot hagy özvegyére és árváira.

október 10. Ruddockban (Worcherstershire), a hamvasztás után eltemetik John Henry Bonhamet. A gyászjelentésre ezt írják: Stairway To Heaven.

október Terjednek a pletykák Bonzo utódjának kilétéről. Szóba kerül Cozy Powel, Peter Criss, Ansley Dunbar és Carmine Appice is.

december 4. A Led Zeppelin sajtóközleményt tesz közzé, melyben az életben maradt tagok kijelentik: mivel tiszteletben kívánják tartani elhunyt barátjuk emlékét és azt a nagy harmóniát, mely 12 évig egybentartotta négyüket, nem folytatják tovább.

1981---------------------------------------------------------------------- ------------------

február 28. Page Alan White-tal és Chris Squire-rel - a Yes tagjaival - próbál, a formáció neve: XYZ (ex-Yes-Zeppelin). Plant - bár felkérik - nem csatlakozik a produkcióhoz, túl komplexnek tartotta a zenét. Dave Lawson énekes-billentyűs is csatlakozott a zenekarhoz. Egy kislemezt is felvesznek, rajza a Run With The Fox című dallal, de nem sokkal rá a Yes újraegyesül, a formáció megszűnik. Egy négy számos demó maradt a történetből, melyek közül kettőt a Yes 1997-es albumán átdolgozva felhasznált.

március Percy imázst vált. Levágatja haját, és kis klubokban muzsikál. Régi rhythm and blues-okat ad elő névtelen zenekarokkal. A Led Zeppelinről nem hajlandó beszélni, sem a régi számokat előadni.

május 26. Sheffield, Limit Klub. (bootleg:HOW MANY MORE YEARS)

augusztus Robert első szólólemezén dolgozik a Rockfield stúdióban.

szeptember Jimmy zenét ír Charles Bronson Bosszúvágy II. című filmjéhez.

1982---------------------------------------------------------------------- ------------------

február 15. Megjelenik Page DEATH WISH II. című soudtrackalbuma.

március Jimmy, Robert és Jonesy a Led Zeppelin búcsúalbumán dolgozik.

április A Californiai állami szenátus több baptista lelkész kérésére meghallgatja a Stairway-t visszafelé játszva, és a "There's still time to change the road you're on" sorból kisütik, hogy kihallatszik belőle az üzenet: "Here's to my sweat Satan" (Tiéd vagyok édes Sátánom). Ezután több rockert fognak vádba sátánizmus gyanújával - több fiatal öngyilkosságával kapcsolatban. Többek közt Alice Coopert, a Judas Priest-t, és Ozzy Osborne-t. Plant véleménye a dologról: "Miért nem mennek inkább úszni vagy teniszezni az emberek, ha unatkoznak?"

május Jimmy és Robert fellépnek a Foreigner müncheni koncertjén.

június 28. Megjelenik Plant első önálló lemeze, a PICTURES AT ELEVEN, amelyen kamaszkori zenészbarátja, Robbie Blunt gitározik, Cozy Powel és Phil Collins dobol. Angliában csak a 2. Amerikában csak az 5. helyig jut. Amerikában augusztusban aranylemez. Percy egyszer azt nyilatkozza, hogy témáiban ez lett volna a következő Zepalbum anyaga.

július 21. Plant fellép Károly walesi herceg alapítványának koncertjén a londoni Dominion Theatre-ben.

október Jimmyt egy év felfüggesztett börtönre ítélik kábítószer miatt.

november 22. Megjelenik a X. Led Zeppelin album, a CODA, mely 1969 és 1978 közt készült, korábban megnem jelent felvételeket tartalmaz. A borítón, melyet megint Hipgnosis készített, lemeznek látszó gabonakörök vannak. Bonham emlékére kerül a lemezre a Bonzo's Montreaux című elektromos dobfantázia. Angliában 4., Amerikában, ahol 1983 februárjára platinalemez, csak 6. lesz. A We're Gonna Groove Ben E. King dala, az I Can't Quit You Baby az 1970-es Royal Albert Hall beli koncerten készült, és nem a próbán, ahogy az az albumon fel van tüntetve. Sokáig nem tudtam hová tenni, hogy hirtelen egy koncertverz került a lemezre. Saját elméletem szerint az I Can't Quit You azért került rá, mert We're Gonna Groove-ot kerestek, gondolom megnézték a Royal Albert Hallt, amin az a nyitószám, aztán mégis a stúdióverz mellett döntöttek, de talán a következő szám közben megtetszett. Ezen, és a nyitódalon kívül egyik számot sem játszották koncerteken. A Poor Tom egy felszarvazott férfi meséje. A Darlene ihlette később a Queen Crazy Litte Thing Called Love-ját, amit a Mercury-emlékkoncereten Percy maga is énekelt. A Wearing And Tearinget még 1979-ben ki akarták adni kislemezen, hogy már Knebworthben terjeszthessék, de végül csak ezen az albumon jelent meg először.

1983---------------------------------------------------------------------- ------------------

május Percy második szólólemezén dolgozik. Megszűnik a Swan Song mint lemezkiadó. A herointól súlyosan megbetegedett Grant visszavonul.

június 22. Plant és új zenekara (a dobnál Roger Taylor Queen) tv-koncertet vesz fel egy newcastle-i stúdióban. De az énekes elégedetlen az eredménnyel, és megtiltja a koncert bemutatását. (bootleg:JUST TO KNOW WHAT HE'S DOING)

július 11. Megjelenik Robert II. szólóalbuma, a PRINCIPLE OF MOMENTS, Phil Collins és Barrimore Barlow (Jetro Tull) dobol. A lemezcég az Es Paranza nevet viseli. Angliában 7., Amerikában 8., de februárban már platinalemez.

augusztus 29. Plant első szólóturnéja kezdődik Chichagoban. (bootleg:AT THE TOP)

szeptember 20-21. Jimmy Page visszatér a színpadra a szklerózis multiplexben szenvedők megsegítésére ARMS koncert a Royal Albert Hallban (videobootleg: ROCK LEGENDS Page Steve Winwood énekesi közreműködésével játsza: Who's To Blame; City Sirens; Stairway To Heaven (persze csak instrumentálisan), majd a "Három Nagy" közös jam keretében: Tulsa Time; Layla; Goodnight Irene) Az est fénypontja, mikor egyszerre játszik mindhárom volt Yardbirds-gitáros.

október 1. Vancouverben véget ér Plant turnéja.

november 22. Plant Glasgow-ban nyitja brit turnéját.

december 4. Jonesy fellép Plant koncertjén Bristolban.

december 13. Jimmy fellép Robertel a londoni Hammersmith Odeonban, a Treat Her Right-ot játszák közösen.

december 24. Plant brit turnéjának végén, Birminghamben fellép Jason Bonham.

1984---------------------------------------------------------------------- ------------------

február 8. Robert Ausztráliában Newcastle-ben indítja turnéját. (bootleg:LIVE IN NEWCASTLE)

február 20. Osaka. A turné japán állomása. (bootleg:NEVER BEEN GONE)

március New Yorkban készül Plant nosztalgialemeze, a HONEYDRIPPERS VOLUME ONE, amelyre Page-et, és Jeff Becket is meghívja szólózni.

május 4. Page játszik Stephen Stills két stúdiófelvételén, az egyik a Right By You, a másik a Flaming Heart.

június Jimmy együtt koncertezik Roy Harperrel, majd közös lemez felvételeibe kezdenek.

június 24. Page egy Yeskoncerten lép fel, az I'm Downt játszák.

július 16. Page az olaszországi Piotoria bluesfesztivál vendége.

július 28. Page és Harper a cambridge-i folkfesztiválon játszanak.

augusztus Page és Paul Rogers (ex-Free, Bad Company) közös együttest alapítanak. A basszusgitáros Tony Franklin, a dobos Chris Slade (ex- Manfred Mann's Earth Band, AC/DC). A zenekar neve: The Firm, bár kezdetben the MacGregors néven próbáltak.

november 12. Megjelenik a HONEYDRIPPERS VOLUME ONE minialbum, amely Angliában csak az 56., Amerikában azonban még decemberben platinalemez. Page a Sea Of Love-ban és az I Get A Thrillben játszik. Beck a Rockin' At Midnightban szólózik.

november 29. Stockholmban kezdődik a The Firm európai turnéja.

december 7-9. A The Firm koncertjei Middlesborough-ban, és a londoni Hammersmith Odeonban.

1985---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Plant harmadik albumát készíti.

január 18. Plant újra összehívja a Honeydripperst egy jótékonysági koncert erejéig Monmouth-ba.

február 11. Megjelenik - vegyes kritikai fogadtatással - az első The Firm album. Amerikában áprilisban aranylemez.

február 28. A The Firm amerikai turnéba kezd Dallas-ban.

március 4. Megjelenik Jimmy Page és Roy Harper közös lemeze, a WHAT EVER HAPPENED TO JUGULA, másfél évtizedes barátság eredménye. Csak Angliában adják ki. Harper szerint ez élete legjobb albuma.

március 22. John Paul Jones filmzenét jelentet meg SCREAM FOR HELP címmel. Két számban (Spaghetti Junction; Crackback) Page is gitározik, és az albumon játszik Jon Anderson is. A When You Fall In Love-ban Jones énekel is.

május A The Firm Angliában turnézik.

május 20. Megjelenik Robert Plant III. szólóalbuma SHAKEN 'N' STIRRED címmel. Zeneileg már teljesen eltávolodott a Zep hangzásától. Angliában 19., Amerikában 20., júliusban aranylemez. A Little By Little klipsláger lett.

június 10. Plant Vancouverben indítja útjára új amerikai turnéját.

július 4. Jimmy A Beach Boys vendége Philadelphiai koncertjükön. Játszák a Barbara Annt.

július 13. Bob Geldof által szervezett Live-Aid világkoncert, amelyet a világon mindenütt élő egyenesben közvetítenek. Philadelphia, JFK Stadion, ahol 1977 júniusában elmaradt a koncert Karac Plant halála miatt. Három dalt adnak elő, két dobos segíti őket, Phil Collins és Tony Thompson. Bár a próbák hiánya, és technikai problémák miatt saját bevallásuk szerint is rémesen szól a koncert, hatalmas sikert aratnak, és a fellépés után még együtt maradnak egyet jam-elni. (videobootleg:LIVE AID) Először merül fel Bonzo halála óta, hogy újrakezdik együtt.

július 23. Jimmy fellép Percy koncertjén New Jersey-ben.

augusztus 5. Plant turnézáró koncertje a Madison Square Gardenben.

augusztus 30. Stephen Davis amerikai újságíró kiadja könyvét The Hammer Of Gods címmel, melyben azt állítja, hogy a Zep tagjai Jonesy kivételével - szerződést kötöttek az ördöggel (mint annak idején Robert Johnson), és ezért érte őket annyi szerencsétlenség. Forrása Richard Cole, Miss Pamela és Lori Maddox, aki 1972 és 1975 között Page barátnője volt. A zenekar elhatárolta magát a könyvtől. Robert azt állítja: Életében nem találkozott Davis-szel, Page szerint pedig ötven évre zárolni kéne minden adatot a Led Zeppelinről.

szeptember Percy a Wembley-ben.

október Page a II. The Firm albumon dolgozik. Plant feloszlatja három éve működő zenekarát.

október 30. Jimmy Jaco Pastorius-szal lép fel New Yorkban, a Lonestar Cafe-ban egy nagy 20 perces bluesjam keretében.

1986---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Pagey, Robert és Jonesy Bath-ban próbálni kezdenek. A doboknál Tony Thompson. Néhány hét múlva azonban a dobos súlyos autóbalesetet szenved, és ezt rossz ómennek tekintik, inkább felhagynak a közös munkával. Állítólag Plant basszusozott volna a formációban. Az Egyesült Államokban megjelenik a The Firm második albuma, a MEAN BUSINES, mely csak közepes sikert arat.

március 12. Plant Leedsben, az Egyetemen lép fel a The Big Town Playboys nevű coverformációval, '40-es, '50-es évekbeli dalokat játszanak. 15-én ugyanezzel a formációval Birminghamben játszanak egy jótékonysági koncerten.

március 14. A The Firm második amerikai turnéjába kezd Tampában. (bootleg:THE FIRM LIVE IN USA (1986) Az előzenekar a Wirginia Woolf, aholis Jason Bonham dobol.

március 24. Angliában is megjelenik a MEAN BUSINES. Ugyane napon megjelenik a Stones DIRTY WORK című albuma, rajta Page is játszik a One Hit (To The Body) című dalban.

május 28. Seatlle. A Firm amerikai turnéján Phil Carson újra beszáll egy Money-t eljátszani.

június 9. Lester Polfus, avagy ismertebb nevén Les Paul 72. születésnapját ünnepli New Yorki koncertjén. A meghívott vendégek, Al Di Meola Jeff Beck és Jimmy Page a végén jammelnek egyet a "Gitárok Királyának" Atyjával. Page itt a meggypiros Les Pault használja.

július Page a Beach Boys-szal lép fel Washingtonban. Plant pedig a Fairport Conventionnal a Croperdy-fesztiválon.

szeptember Page és Plant egyaránt új szólóalbumukon dolgoznak, de megállapodnak némi közös munkában is.

1987---------------------------------------------------------------------- ------------------

január-szeptember Page, miután feloszlatta a The Firm-et, szólóalbum felvételeibe kezd. Egy dalra meghívja Robertet is.

július Jonesy produceri munkát vállal a The Mission-nél.

szeptember-november Plant új csapattal készíti a IV. albumot. Két számban Pagey gitározik. Jimmy felbontja szerződését az Atlantic-kal, és a Geffenhez szerződik. Percy új menedzsere Bill Curbisley lesz. Közben elterjed a pletyka, hogy lemezre, és koncertre készen áll a Led Zeppelin, Bonzo egyik barátjával Cozy Powellel a doboknál. Ez persze kacsának bizonyul.

december 17. Plant Band Of Joy néven mutatja be új zenekarát Folkstone-ban. Ez az első eset a Zep feloszlása óta, hogy előad egy pár régi számot.

1988---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Plant egyetemi klubokban lép fel. Ebben az évebn jelenik meg először Zeptribute album The Song Retains The Same címmel, különböző ismeretlen előadók tolmácsolásában. Mindez jópár évvel az előtt, hogy a tribute albumok kiadása bevett gyakorlattá vált volna, vagy egyáltalán születtek volna ilyen kiadványok.

február 3. Percy a Marquee-ban.

február 29. Megjelenik Plant IV. szólóalbuma, a NOW AND ZEN, amely már lovagkort idéző borítójával visszaidézi a Zepet. Amerikában áprilisban arany, szeptemberben platinalemez. Ugyanezen a napon jelenik meg a The Mission CHILDREN című albuma, amelyen Jones billentyűzik, és producerkedik.

március Megjelenik Ben E. King SAVE THE LAST DANCE FOR ME című albuma, amelyen Jonesy basszusozik, billentyűzik és producerkedik.

március 16. Plant angliai turnéjába kezd Newportban. A koncerteken már Charlie Jones basszusozik, akinek évekkel később Percy az apósa lesz, mivel elveszi Carment feleségül.

április 17. Jimmy és Percy együtt a színpadon Plant turnézó koncertjén a Hammersmith Odeonban. (bootleg:AFTER THE CRASH VOLUME I.) Játsza John Lee Hooker Dimplesét.

május Robert amerikai turnéra indul, decemberig úton van. (bootleg:LIVING IN AMERICA, NON STOP GO TOUR)

május 14. Összeáll a Led Zeppelin egy estére Jason Bonham-mel a doboknál, az Atlantic megalapításának 40. évfordulójára rendezett koncerten. Ők zárják az estet Plant saját zenekarának koncertje után. A fellépés előtt kisíján összevesznek, mert Percy nem hajlandó a Stairway To Heavent énekelni. Végül meggyőzik és a programban a Kashmir, a Misty Mountain Hop, a Whole Lotta Love, és a Stairway To Heaven szerepel. A leghíresebb dal végén Plantnek könnyek jelennek meg a szemében. (bootleg:OLD FRIENDS ARE ALWAYS TRUE) Gyengére sikerül a dolog. Plant az utolsó pillanatban, két perccel a fellépés előtt jelenti be, hogy "No Stairway", a hangosítást az HBO munkatársai sikeresen elszúrják, a Kashmir alatt nem jönnek ki a billentyűhangok, nem működik Page pedálja, Plant egyhuzamban négy koncert után fáradtan érkezett és kavarja a szöveget is.

június 20. Megjelenik Jimmy Page első szólólemeze, az OUTRIDER, amelyben Plant mellett John Miles és Chris Farlowe énekel. Jason Bonham és Barrimore Barlow (Jetro Tull) dobol, Tony Franklin basszusozik. A kritika a lemezt az év hardrock albumának, a Led Zeppelin hang feltámadásának nevezi. Eredetileg duplaalbum lett volna, egy akusztikus és egy keményebb blues-rock lemez, de végül a rövidebb verziót adták ki.

szeptember 6. Jimmy 31 állomásos amerikai turnéjának kezdete Atlantában. Az első tervezett koncerteket el kellet halasztani Jimmy hasi fájdalmai miatt. A turné 29 koncertből áll és főleg azokat a helyeket keresi fel, melyek az első Zep-turné állomásai voltak. San Franciscoban több régi grouppie gyűlik össze fogadására. A koncerteken John Miles énekel, és Jason Bonham dobol. Megjelenik Frank Zappa THE BEST BAND YOU NEVER HEARD IN YOUR LIFE című albuma, rajta egy 9 perces Stairway To Heaven értelmezéssel.

október 21. Dayton, Hara Arena. (bootleg: RETURN OF THE LED GREMLIN)

november 21. Birminghamben kezdődik Page ötkoncertes angliai miniturnéja. Newcastle után két londoni koncert következik, majd 26-án Manchesterben zárul a körút.

1989---------------------------------------------------------------------- ------------------

február Robert Plant videóklipjeinek gyűjteményes kiadása MUMBO JUMBO címen. (Heaven Knows; Big Log; Little By Little; In The Mood; Tall Cool One) Percy közben dolgozik új albumán.

november Újra együtt zenél a Led Zeppelin három életben levő tagja. Carmen Plant 21. születésnapján. Eljátszott számok: Trampled Under Foot; Misty Mountain Hop; Rock And Roll.

december Percy Kidderminsterben lép fel egy jótékonysági koncerten.

1990---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Ismét elterjed, hogy összeáll a Led Zeppelin.

március 19. Megjelenik Robert Plant V. szólóalbuma, a MANIC NIRVANA, a maga kicsit hippis stílusával. Két dal is szól Bonzo emlékére, a Tie Die On The Highway és az Anniversary, melyben utalások vannak a Stairway-re.

április 28. Page, Plant és Jones összeállnak zenélni Jason Bonhammel Jason lakodalmán. Elhangzik a Bring It On Home, a Rock And Roll, a Custard Pie és az It'll Be Me (Jerry Lee Lewis)

május 1. Plant európai turnéjának első állomása, Hága.

május Jimmy újrakeveri a Led Zeppelin felvételeit a new yorki Sterling stúdióban. Pedig eredetileg egy olyan koncertlemezt tervez, mely az egész Zep pályafutását végigviszi, miután forgalomba került két ilyen jellegű bootleg: a STRANGE TALES FROM THE ROAD, amelyen 1970-es Albert Hall-i, 1971-es osakai, 1977-es tampai és new yorki felvételek vannak, tízlemezes dobozban, és az ugyancsak 10 CD-s LED ZEPPELIN, amely 1969 és 1977 közötti koncertekből válogat.

június 4-5. Percy a Hammersmith Odeonban játszik. Page is jelen van a második bulin, de nem lép színpadra. (bootleg:LIVE AT HAMMERSMITH ODEON)

június 30. Knebworth.(bootleg:OLD FRIENDS NEVER LIE) Ez egy jótékonysági fesztivál a szegény sorsú diákok megsegítésére. Az eredeti híresztelés ellenére nem áll össze a Led Zeppelin, de Page csatlakozik Planthez a koncert végén, néhány régi dal előadására. Az első alkalom, hogy élőben megszólal a Wearing And Tearing, amit Plant Nut Make-ként konferál be. A Tall Cool One-ban egy Kylie Minogue! idézet is elhangzik. ("I should feel so lucky...")

augusztus 18. A Marquee-ban Page fellép az Aerosmith-szel, és közösen jam-melnek egy fél órát.

szeptember 20. A Rolling Stones magazin Led Zeppelin-különszámot jelentet meg. Az USA-ban illegálisan forgalomba kerül a FIRST CUTS, amely a THE SONG REMAINS THE SAME-ből kirúgott Joe Massot eredeti filmrészleteit tartalmazza. A londoni Radio One bejelenti, hogy háromórás műsort sugároz THE STORY OF LED ZEPPELIN címen.

október 15. Megjelenik a három lemezből álló REMASTERS, csak Angliában és Európában.

október 29. Megjelenik a hat lemezből, 54 dalból álló LED ZEPPELIN doboz, minden idők legköltségesebb toplistás lemeze. A borítót a sárga gabonakörökkel, és a Zeppelin-árnyékkal Larry Freemantle tervezte.

november Page több interjúban kifejti, hogy szeretne újra együtt dolgozni Planttel. Terveznek közös csapatot Jonesyval, de az utolsó pillanatban mégis megbukik a terv. Percy ajánl egy dobost, Mike Bordint (Faith No More) de a többieknek nem tetszik, széles körű meghallgatást akarnak. Az énekes megsértődik, és eláll a közös munkától.

1991---------------------------------------------------------------------- ------------------

március 31. Kivonják a forgalomból a REMASTERS-t.

április John Paul Jonest felkérik, hogy Peter Gabriellel együtt legyen a sevillai világkiállítás zenei rendezője.

május Jonesy egy katalán "ipari flamenkót" játszó együttes, a La Sura Dels Baus producere lesz.

június Megjelenik Jimmy Page és Albert Lee közös rhytm and blues-lemeze, az EVERYTING I DO IS WRONG.

július Jones lemezt készít Peter Gabriel bath-i stúdiójában középső lányának, Jacindának, aki dalait maga írja.

október Az MTV-n adásba kerül a Knebworth után felvett Rockumentary, amelyben Page és Plant - még barátságban - nyilatkoznak a Zepről. Külön megszólal a műsorban Jones is. Ekkor vetítik először az itt készült felvételeket is. (Kashmir; Ten Years Gone) és az Over The Hills-re készült klipet is.

1992----------------------------------------------------------------------------------------

tavasz Ausztráliában megjelenik egy album STAIRWAYS TO HEAVEN címmel. Rajta 22 feldolgozása a nagy klasszikus számnak. Sokszínű stíluskavalkádjával - dark, rock, sanzon, foxtrot, country, szimfonikus, punk, szavalat, disco stb. - inkább egy paródiaalbum, mintsem komoly dolog. Még egy Elvis-imitátor is hozzányúlt a dalhoz, nem is beszélve az "Australian Doors Show" nevű formáció Jim Morrison stílusában előadott változatáról.

április 20. Plant fellép a Freddy Mercury emlékkoncerten, énekli a Thank Yout, a Queen Crazy Little Thing Called Love-ját és az ugyancsak Mercury-szerzeményt, az Innuendo-t, de az énektémába beleszövi a Kashmirt is.

augusztus Hosszas tapogatózás után elkezdődnek a felvételek Jimmy Page új szólólemezéhez, amelyben David Coverdale (ex-Deep Purple, Whitesnake) énekel. Ez önmagában is sértés Plant felé, aki mindig hangoztatta, hogy Coverdale egész pályája során őt utánozta.

augusztus 11. Banbury, Mill Theatre. Robert a Fairport Conventionnel lép fel. 1969-ota először énekli a Babe, I'm Gonna Leave Yout. Felhangzik még a Girl From The North Country, az In The Evening és a Ramble On.

szeptember Beharangoznak egy új koncertfilmet, amely az 1975-ös amerikai turnén készült. Ez is vaklárma.

december Jones produceri munkát vállal a R.E.M. AUTOMATIC FOR THE PEOPLE albumán, és ő hangszereli az album vonósait is.

1993---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Megjelenik a COVERDALE-PAGE album. A kritika eleve rossz szemmel nézi, és a közönségnek is fenntartásai vannak. Coverdale egy későbbi interjúban kifejti, hogy a kudarc okát Jimmy menedzserében kell keresni, mert nem szervezett rögtön turnét az album megjelenése után, csak decemberben, és ezzel hagyta ellaposodni a dolgot. Coverdale egyébként még egy évvel az együttműködés előtt is úgy nyilatkozik egy riportban, hogy szerinte a Led Zeppelin minden idők "legnagyobb rizsahintője". Plantről az a véleménye, hogy egy az egyben Roger Daltery-t koppintotta fazonra.

március Page és Plant egyszerre érkeznek Párizsba, de gondosan elkerülik egymást. Page és Plant egyaránt lekicsinylik egymás munkáját. Plant például Budapesten arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a Coverdale-Page kettős új albumáról, azt válaszolja, hogy "ugyan hallotta az albumot, de már nem emlékszik." Page Plant albumát pedig "túl könnyűnek" tartja. Page és Coverdale egy európai turnéra próbál, de ez elmarad. (bootleg: REHEARSALS 1993)

május 1. Róma, Piazza San Giovanni Fesztivál. Plant az Iron Maidennel egy színpadon. A 29 Palmsot és a Whole Lotta Love-ot játsza.

május 6. Koppenhágában Robert a Def Lepparddal egy színpadon. Egy jam keretében játszák a Rock And Rollt, a Black Dogot és a Whole Lotta Love-ot.

május 10. Megjelenik Plant VI. önálló szólólemeze, a FATE OF NATIONS, melyben az eddiginél nagyobb teret kapnak az akusztikus dalok. Feldolgozzák Tim Hardin klasszikus protest-songját, az If I Were A Carpentert. Az albumon már Michael (Animal) Lee játszik, aki előtte Lenny Kravitznál dobolt, előtte pedig a Little Angels nevű angol hard rock zenekarban.

május 14. Plant Londonban Fate Of Nations álnéven koncertezik. 20-án pedig Band Of Joy néven lépnek fel.

május 27. Percy Budapestre ér világturnéja második állomásaként. A Petőfi Csarnokban lép fel. Új anyaga mellett előadja a Ramble Ont, a What Is And What Should Never Bet, a Going To California-t, a You Shook Me-t és a Whole Lotta Love-ot. Teltház, tomboló siker. Szóba kerül, hogy Plant 1994 tavaszán fellép majd Révész Sándor koncertjén, de ebből sajnos nem lett semmi. (bootleg: LIVE IN BUDAPEST)

július 2. Plant a Montreaux Jazz-fesztiválon. Az MTV lead egy részletet a koncertből. Percy a You Shook Me-ben bevállal egy gitárszólót is. A szám alatt a közönség egy tagja a régi kocsmahangulatot idézve sör helyett egy kis hűsítőként elemes ventillátort nyújt fel a zenészek enyhülésére. (bootleg:MONTREAUX '93)

július 16. Percy Londonban Chris Robinsonnal, a Black Crowes énekesével jammel. A You Shook Me-t játszák.

augusztus A zenekar megalakulásának 25. évfordulóján megjelenik Angliában egy CD-dobozban a Led Zeppelin összes eredeti lemeze, néhány rádiófelvétellel kiegészítve. A dobozban annak a soha fel nem használt belépőjegynek a másolata, mely a XII. amerikai turné első koncertjére szólt volna.

szeptember Jimmy Page produceri főfelügyeletével megjelenik egy két CD-s doboz, LED ZEPPELIN címmel, azzal a 31 dallal, melyek a 1990-es hatlemezes dobozból kimaradtak. Plusz egy új (régi) dal, a Baby, Come On Home, melyet még '68 októberében vettek fel. A dobozt 54 oldalas színes fotóalbum egészíti ki. (Művészeti vezető Larry Freemantle) Klip készül a Travelling Riverside Bluesra. Jonesy Lenny Kravitz-cal lép fel az MTV Music Awardson. Az Are You Gonna Go My Way?-ben basszusozik.

október 4. Seattle. Plant amerikai turnéjának egyik állomása. (bootleg:IN THE MOOD)

december 14-15. Tokio Budokan. A Coverdale-Page kettős hét koncertes Japán turnéjába kezd, mely 22-én Nagoyaban zárul és ami után el is válnak útjaik. Coverdale az új anyagon és a Whitesnake számokon kívül nem szégyelli énekelni a régi Zepdalokat sem. (Black Dog; Kashmir; Rock And Roll; Over The Hills And Far Away; In My Time Of Dying) A próbákon játszák a Dazed And Confused-ot, a Bron-Y-Aur Stompot, a Communication Breakdownt, a Whole Lotta Love-ot és a For Your Life-ot is de ezeket végül nem adják elő koncerten. (bootleg: ABSOLUTION BLUES 14-ről, LIVE IN JAPAN >15-éről. Érdekesség, hogy egy héttel korábban A Deep Purple, Coverdale leghíresebb zenekara volt Japán turnén.

december 18. Újra Tokyo, ezúttal a Yoyogi Olimpic Poolban. (bootleg:OVER NOW)

december 22. Nagoya. (bootleg:DON'T LEAVE ME THIS WAY)

1994---------------------------------------------------------------------- ------------------

január Az első album kiadásának 25. évfordulóján elterjed, hogy a három életben lévő tag összeáll az MTV kérésére és "unplugged" koncertet adnak, majd turnéra indulnak, mivel Mr. Okkultista és Mr. Torok kibékültek. A Led Zeppelin bekerül az amerikai Rock And Roll Hall Of Fame-be.

április 25. Derbyben a Buxton Operaházban Plant és zenekara egy Alexis Corner tribute-koncertet ad, majd csatlakozik Page is. (Baby Please Don't Go; I Can't Quit You Baby; I've Been Down So Long; That's Why I Love You; Train Kept-A-Rollin'). Ezután Londonban a Kings Crosson elkezdenek próbálni.

augusztus 8-9. Page és Plant együtt mennek el Marrakeshbe, hogy helyi muzsikusokkal zenéljenek. Három szám születik. A Wah Wah, Yallah és a City Don't Cry, melyben rézkasztanyetta és fémdob mellett egy három húros basszus (gibrel) is szól. A Yallahban megszólal a theremin.

augusztus 12-16. Seattle-ben akusztikus koncertet adott a Heart. Ezeken a koncerteken vendégzenészként fellépett John Paul Jones is. Zongorán, gitáron, es mandolinon is játszott. Később az erről a koncertről készült felvételeket megjelentette The Road Home cimmel a Capitol. Az album producere Jones volt.

augusztus 15. Corris Slate Quarries. Közel Bron-Y-Aurhoz egy sziklás helyen két pásztorból és néhány birkából álló közönség előtt játszanak három számot. (Gallows Pole; When The Levee Breaks; Nobody's Fault But Mine) Bron-Y-Aurban születik a Wonderful One.

szeptember 5. Megjelenik Diamanda Galás görög "avantgard" énekesnő, és John Paul Jones közös lemeze, a THE SPORTING LIFE.

szeptember 20. Az MTV-ben részleteket mutatnak be az unplugged-ból. A Gallows Pole hamarosan a csatorna legnagyobb sikere.

október 17. Az MTV Led Zeppelin weekendet rendez az 1991-es Rockumentary-ból, klipekből, koncertrészletekből, majd bemutatják azt a hatvan perces műsort, mely JIMMY PAGE AND ROBERT PLANT: UNLEDDED címet viseli. Akusztikus hangszerekkel, egyiptomi ütősökkel, és a London Metropolitan Orchestra-val kiegészítve játszanak, valamint bemutatnak néhány marrakesh-i felvételt is.

október 30. Megjelenik a koncertből készült CD némi bővítéssel. Az albumon Charlie Jones basszusozik, ha kell bőgőn is, és Michael Lee dobol. A Four Sticks-ben - akárcsak annak idején Bonham - egyszerre négy dobverőt használ.

november Bejelentik a közös amerikai turnét. Kalózkiadásban megjelenik WAYBACK és az ANYTHING YOU WANT sok címesincs sessionfelvétel még 1968-ból. Az egyik felvételen Stevie Winwood is játszik.

november 10. A Japán TV felkérésére Percy-ék előadják először és utoljára a Stairwayt. Itt egy háromperces unplugged feldolgozásban. Ugyane nap van Jones és Diamanda Galás amerikai turnéjának kezdete New Yorkban. December 12-én tizennyolc koncert után Vancouverben zárul a turné. A ráadás minden koncerten a Communication Breakdown.

november 16. A Page-Plant kettős Ausztráliában az Andrew Denton Show vendége. Egy egészen kivételes "szállós" változatát produkálják a Black Dognak és a Sun Arise-nak. (bootleg: SHINING IN THE LIGHT) A showban nyilatkoznak a '92-ben Ausztráliában megjelent STAIRWAYS TO HEAVEN paródiaalbumról is. Plant elmondja, hogy neki az Elvis-imitátor Neil Pepper-féle változat tetszett a legjobban. november 20.Az Argentin Rádióban fellép Page és Plant. Egy-egy akusztikus verzióját adják elő az If I Ever get Luckynak, az I Can't Quit You Babynek, és a Dazed And Confused-nak) (bootleg:OLD CHATS)

1995---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 12. A Led Zeppelin bekerül New Yorkban a Hall of Fame-be, a híres "Hírességek Csarnokába". Jonesy köszönetet mond Amerikának, hogy szabadságot biztosított a zenéhez, és köszönetet mond barátainak, hogy még emlékeztek a telefonszámára. (nem sokkal az Unplugged után vagyunk) Bonzot fia Jason, és lánya Jacinda képviseli. A három régi tag mellett a dobos újra Jason. Joe Perry és Steven Tyler (Aerosmith) is beszáll a jamre játszani, és a koncert egy gitár-ének párbajba torkollik. Játszák a Bring It On Home-ot, majd a jamben a Long Distance Call Blues-zal indítanak és beleszövik a Baby Please Don't Go-t és a Boogie Chillun't. Majd a When The Levee Breaks következik Neil Young közreműködésével, aki ugyancsak e napon került be a Hall of Fame-be. (bootleg:HALL OF FAME)

február 26. A floridai Pensacola-ban elindul - 15 év után - Page és Plant közös turnéja. A sajtó által terjesztett főcímjelszó: "A Led Zeppelin evolúció folytatódik". Ők ketten újrafogalmazzák a Led Zeppelint. A koncertekre egy egyiptomi ütőszenekart, és egy európai nagyzenekart is magukkal visznek. A két és fél órás koncertek anyagába "régen" ritkán, vagy egyáltalán nem játszott számok is kerülnek. Ilyen a Good Times Bad Times, a Ramble On, a Custard Pie, a Hey, Hey What Can I Do? és a Tea For One. A Carouselambra is előbukkan az In The Eveningben. Játszanak egy the Cure számot is, a Lullabyt. Ez valószínűleg Porl Thompsonnak köszönhető, aki az Unplugged után a turnéra is eljött, és előtte Robert Smith ritmusgitárosa volt. A játszanak Doors számokat is, a Break On Trough-t, és a Light My Fire-t egyvelegként. A Zeppelin anyagon kívül a szólóévek anyagából is válogatnak. (videobootleg:PENSACOLA 25, 26) Az MTV filmezi az eseményt.

február 28. Atlanta. (bootleg:IT'S FLYING TIME AGAIN) Bekerül a prgramban a When The Levee Breaks.

március 10-11. New Orleans. Az első napon játszák a Jefferson Airplane-től a White Rabbitot is. (videobootleg: THE FIRST NIGHT IN NEW ORLEANS) A második nap a The House Of Rising Sunnal nyitnak ("There is a house in New Orleans"), és játszák a Good Times Bad Timest is. (bootleg: TOGETHER AGAIN)

március 23. Washington, Capitol Centre. (bootleg: TANGERINE) Az Earl's Court után húsz éve először játszák a Tangerinet.

március 25. Pittsburg, Civic Arena. (bootleg: CELEBRATION DAY)

március Megjelenik az unplugged VHS kazettán is NO QUARTER címmel. A CD anyagán túl rajta van új feldolgozásban a Rain Song, a What Is And What Sould Never Be, és a When The Levee Breaks. A videón a Wonderful One nem ugyanaz, mint a lemezen, bár kicsi az eltérés, ez mégis egy másik felvétel. A Yallah címe itt megváltozott, az új cím: The Truth Explodes. Ezzel egy időben az Atlantic kiad egy, a Led Zeppelin előtt tisztelgő (tribute) albumot ENCOMIUM címen. Többek közt a 4 Non Blondes, a Rollins Band, Sheryl Crow, a Stone Temple Pilots és a Duran Duran szerepel rajta. Percy Tory Amos-szal énekel duettet a Down By The Seaside-ban. A 4 Non Blondes a Misty Mountain Hopot koppintotta egy az egyben, de a felvétel érdekessége, hogy egy eldugott gitárszólamban a szám vége felé Hendrix 3rd Stone From The Sunjának főtémájára ismerhetünk. A Hootie And The Blowfish a Hey, Hey What Can I Dot játsza, ami csak egy 1973-as illegálisan kiadott kislemezen forgott eddig közkézen. (A lemez másik oldalán a Dancing Days volt található, egy másik verzión meg az Immigrant Song.) A Never The Bridge duó a Going To California-t dolgozta fel zongorára. Egy noname latinamerikai együttes feldolgozza a Fool In The Raint latinos lüktetésére rájátszva, sőt a szöveget is spanyolul énekelve, de végül nem kerül fel az albumra. Megjelenik az album werkfilmje is VHS-en. Még ebben a hónapban jelenik meg a Dream Theatre "recover"-albuma. Az albumra egy Led Zeppelin blokk is felkerül, melyet egy januári londoni koncerten vettek fel. A Rover intrójával nyitnak, majd az Achilles Last Stand vágtatása következik, majd a The Song Remains The Same vezet ki a hangorkánból.

április 10. Boston Garden. (bootleg:ARE YOU READY FOR THE NIGHT TRAIN VOLUME I.)

május Jimmyt ezer dolláros bírságra ítélik, mert a New York-Portland repülőjáraton rágyújtott a szigorú tilalom ellenére.

június 6. Elindul az európai turné. Huszonhat koncert, az első állomás Párizs.

július 19-20. Dublin. (bootleg: DUBLIN I-II.) Az első este a Since I've Been Loving You-ba beleszövik a Tea For One-t is. Az első estén még a Tales Of Bron meséje vezeti be a koncertet, de a második nap már egy keleties intróra lépnek be. Ugyane napon játszák először a Custard Pie-t is.

július 26. Londonban, a Wembleyben zárul az európai turné. A 10 angliai koncert megjelent kalózkiadásban egy 20 CD-s dobozban GET RID OF THE SMOKE címmel.

szeptember 23. Mexico Cityben kezdődik a második amerikai turné. Ezúttal nemcsak Észak, hanem Dél és Közép-Amerikát is végigjárják.

október 3. Irvine. (bootleg:IRVINE) Nagyon nagy formában vannak.

október 21-23. Boston. (bootleg:ARE YOU READY FOR THE NIGHT TRAIN VOLUME II-III.) 23-án a Babe, I'm Gonna Leave Youba beleszövik az All My Love-ot is.

november 21. Sussexi otthonában szívinfarktust kap, és meghal Peter Grant.

december 4. Tizenöt évvel a Zeppelin hivatalos megszünésének bejelentése után eltemetik minden idők "legnagyobb" menedzserét.

1996---------------------------------------------------------------------- ------------------

január 25. Buenos Aires. (bootleg:OLD CHATS)

január 27. Rio De Janeiro az utolsó állomása a második amerikai Page-Plant turnénak. (bootleg:RIO '96)

február 5. Japán turné Tokiói kezdettel. A körút Fukuokában zárul február 20-án.

február 15. Osaka, Castle Hall. (bootleg:CASTLE MAGIC) Itt játszák a Ten Years Gone mellett a Custard Piet és a Tea For One-t.

február 24. Öt koncertből álló ausztrál turné kezdete Sydney-ben. Március 1-én Melbourne-ben zárul az ausztrál, és egyben a világturné is. 1995 eleje óta eltelet 370 nap alatt kisebb megszakításokkal folyamatosan úton voltak, 19 országban 115 koncertet adtak. Ilyen "sűrű" körút '71 óta nem volt. Ez a turné bizonyult az 1995-ös év pénzügyileg legsikeresebb körútjának.

június Page és Plant új közös felvételen dolgoznak. Megjelenik egy videokazetta, mely interjúikat tartalmazza. A G. S. Incorporated nevű afroamerikai formáció "feldolgozza" A Stairway To Heavent.

szeptember A Plantimitátor David Coverdale kijelenti, hogy részéről az újjáalakított Whitesnake csak ideiglenes, mert amint Page felocsúdik Plantel való barátságából, ő hajlandó folytatni a már megkezdett projectet.

1997---------------------------------------------------------------------- ------------------

május Megjelenik a KASHMIR-SYMPHONIC LED ZEPPELIN, mely a nagy klasszikusok szimfonikus zenekari feldolgozásait tartalmazza. (Dawn At The Great Piramid; Kashmir; The Battle Of Evermore; Stairway To Heaven; When The Levee Breaks; Going To Calfornia; Friends; All My Love; Kulu Valley /Ambient remix/) A lemez alázatos tribute-albumnak távolról sem nevezhető. Jaz Coleman hangszerelésének köszönhetően a dalok a Zeppelintől távoli és mégis közeli, már-már dimenziónélküli életet kezdenek élni. Két "iszonyatos", a "posztmodernen túli" fazon segít a producerkedésben, Philip Glass és a magyar származású Kurt Munkacsi. A felvételek a London Philharmonic Orchestra nagyzenekari közreműködésével készültek. A Guinnes rekordok könyve alapján a Led Zeppelin a Beatles után a legkelendőbb zenekar. 63.8 millió albumot adtak el ezeddig.

június. A cseh származású gitáros, Rainer Ptacek agyműtétjének finanszírozására kiadott INNER FLAME című albumon Plant és Page közösen, a Rude Worldöt játsza. Plant a kezdeményezés szervezője, és a lemez kivitelező producere. Ptacek játszott Percy utolsó szólóalbumán, és ezen az albumon is szerepelnek egy közös deltablues duettel, a 21 Years-zel. Bár a pénz összegyűlt, sajnos a műtét nem segített, Ptacek decemberben agyrákban meghalt.

november 27. Megjelenik a BBC SESSION, mely eddig ki nem adott BBC koncertek válogatott felvételeit tartalmazza. Ezek a "legbootlegizáltabb" felvételek. Eddig hivatalos lemezen meg nem jelent számok a The Girl I Love She Got Long Back Wavy Hair, a Travelling Riverside Blues (Robert Johnson) és a Somethin' Else (Bob Cochran). A Heartbreaker szólójának középrészében Page Bach E-mol szvitjéből a Bourrée tétel bevezető hangjait játsza. Ezt egyébként koncerten mindig belejátszotta. Az I Can't Quit You Baby-ben Muddy Waters Nineteen Years Oldjának szövege is előkerül. Az 1971-es koncertből lemaradt a más bootlegeken előforduló What Is And What Should Never Be, a Communication Breakdown és a Whole Lotta Love egyvelegrészéből lekeverték a Honey Bee-t. A '69-es Playhouse Theatre anyagból pedig helyszűke miatt kimaradt a White Summer és a Dazed And Confused. A zenecsatornákon elkezdenek sugározni egy Whole Lotta Love klipet, mintegy bemelegítésül a '98-as nyitásra. Ez különböző koncertfelvételekből van összeszabdalva, és nem az eredeti erotikus képekkel tarkított verzió. Elterjed a hír, hogy Magyarországra is jön a THE GUITAR AND THE VOICE OF LED ZEPPELIN.

november 30. Mark és Clair Armstrong felfedez a Naprendszer kisbolygóövezetében egy aszteroidát, melynek katalógusszáma 44016. A felfedezők a felfedező jogán végül a "44016 Jimmy Page" adják neki.

december 7. Jimmy és Robert Charlie Jones-szal és Michael Lee-vel hirdetetlen belövőbulit tart Londonban a Cafe de Paris-ban. Játszák az Over The Hills And Far Awayt is, mely aztán nem lesz a '98-as koncertprogramban, sőt a Cream Crossroadját is a kis klubközönség előtt.

1998----------------------------------------------------------------------------------------

február 21. Beindul Jimmy Page és Robert Plant európai turnéja. A kezdőállomás bemelegítésként a turnéprogramon kívül Zágráb. Még játszák az előző évadból az In The Eveninget, utoljára.

február 22. Magyarországra érkeznek, és fárasztó interjúkon esnek át.

február 23. Este fél kilencre van meghírdetve a Koncert a Budapest Sportcsarnokban. Az előzenekar a Kimnowák. Novák Péter bemondja, hogy "igencsak szükségük van a bíztató tapsra, mert nagyon be vannak szarva most, hogy az Istenek előtt játszanak". És este fél tízkor titokzatos keleti zene szólal meg. A színpad sötétben. Majd egy ismerős riff, felgyúlnak a fények, ez a Wanton Song. (bootleg:THE SECOND STEP IN THE MIDDLE OF EUROPE) Nagyon nagy formában voltak. A 68-73-as időszak repertoárjából merítenek, és ez alól csak a három új szám volt kivétel. A Babe, I'm Gonna Leave You-t 1969 óta nem játszották (itt szintetizátor is dúsította a hangzást), a How Many More Times is csak 1970-ig volt repertoáron, és az egyvelegrészében elhangzó In The Lightot pedig önállóan soha nem játszották koncerten. A Wanton Song is csak három alkalommal hangzott el 1975-ben, és egyszer 1973-ban. A Whole Lotta Love középrészében mintha Hendrix gyújtott volna be a Star Spangled Banner-rel. Kétórás koncert két ráadással. A jegyárak 3000 és 4500 Ft között voltak. Megvolt a beetetés a Stairway-re, hisz megjelent a legendás kétnyakú, de végül nem játszották. Így volt jó.

február 25. Prága (bootleg:MOST HIGH IS PRAGUE).

március 30. Párizs. (bootleg:FOUR MADMEN AND A NEW FRIEND) A How Many More Times egyvelegrészében elhangzik egy fantasztikus We're Gonna Groove részlet is.

április 20. Megjelenik a Page-Plant kettős új albuma, a WALKING INTO CLARKSDALE. Clarksdale egy Mississippi állambeli blues- zarándokhely. A lemez producere Steve Albini, aki a Nirvana IN UTERO, és P. J. Harvey RID OF ME című albumát is gyártotta. Az első alkalom, hogy Page átadja helyét valakinek a keverőpult mögött. A lemezborító képeit Anton Corbijn rockfotós készítette. Az albumhoz maxi is megjelenik, rajta egy bonusszámmal, a Window-val, és később az album japán nyomásain még egy szám jelenik meg Whiskey In The Glass címmel.

május 9. Az NBC amerikai tévécsatornán, a Saturday Night Live adásában Page fellép Puff Daddy remixkirállyal, és nagyzenekari kísérettel előadják az előzőleg a Godzilla című filmhez felkérésre közösen átdolgozott Kashmirt. Puff Daddy nemcsak hogy a szöveget, de a címet is átírta, és az így Come With Me-re keresztelt dalra készült klipet - mely a filmből is tartalmaz részleteket és Jimmy is feltűnik itt-ott a házfalakon elhelyezett kivetítőkön - a nyugati zenecsatornák nagy sikerrel játszák. ( A 'zmeg-TV-n csak aug. 24-én volt a "premier") Plant meghallgatja a számot és elismerően nyilatkozik róla.

május 19. A floridai Pensacolában elindul az amerikai turné.

június Kijön a GODZILLA soundtrackalbuma, rajta a Come With Me. A felvétel teljesen interaktív módon készült. Page Londonban játsza fel a gitárszólamokat, Puff Daddy Los Angelesben "énekel" rá. A basszusgitáros, Tom Morello - aki egyébként a Rage Against The Mashine gitárosa - saját remixet készít a júliusban kiadott négyverziós COME WITH ME című maxira.

augusztus 23. Köln, 12. Bizarrfesztivál, Butzweiser Hof, zuhogó eső. (videobootleg:SPOONFUL) A WDR német TVcsatorna műsorában leadja a koncertet. Ezt, és a readingi fesztivált pihenésképpen iktatják az amerikai turné testébe.

augusztus 25. Újra beharangozzák azt a koncertfilmet és albumot, melyet az annak idején ki nem adott Royal Albert Hall-i koncerten rögzítettek. Úgy tűnik ez is megint kacsának bizonyult.

augusztus 28. Reading. (bootleg:THE READING FESTIVAL) Játszák a Black Dogot is, ami igazi ritkaság a '98-as idényben, itt is valószínűleg csak tisztelgésként a hazai közönségnek.

szeptember 5. Vancouverben elindul a 17 koncertből álló IV. észak-amerikai Page-Plant turné.

október 2. Memphisben zárul a körút.

november 12. Zágráb. Az évadban már másodszor, hozzánk nem jönnek még egyszer.

november 13. (péntek) Bécs, Stadthalle. (bootleg:ENDLESS STORY) Plant istentelen formában volt. Page az elején kicsit akadozott a Heartbreaker szólójában, de aztán beindult a dolog. Az egész jobb volt mint a pesti. Nem volt kétnyakú még az akusztikus számokban sem. Komolyabbak voltak a fényefektek is. Az előzenekar is jó volt, bár nagyon megnyerő kezdés után egy kicsit popularizálódott. A jegyárak 400 schilling körül voltak. Az osztrák sajtó is eufóriában várta, hogy tizennyolc év után <>Jimmy Page és Robert Plant újra együtt legyen a Stadthalléban. Idehaza a Ticket Expressben kb. húsz jegyet adtak el, de volt magyar, aki ott vett jegyet a bejáratnál.

november 17. Prága.

december 10. Párizs, az Amnesty International által szervezett emberi jogi zenei fesztivál. Plant itt még azt nyilatkozza a koncert előtt, mikor terveiről kérdezik, hogy csak koncertezni akar. Ez után pár nappal jut odáig a dolog, hogy valamilyen okból később nem folytatja együtt a Page-Plant kettős.

1999---------------------------------------------------------------------------------------

január 5. Megjelenik a JIMMY ROGERS ALLSTARS című album, melyen az időközben meghalt Rogers-szel közösen Clapton, Steven Stills, Jagger és Richards mellett Page és Plant is közreműködnek egy számban, a Gonna Shoot You Right Downban, mely John Lee Hooker Boom Boomjának átértelmezett változata. Ezidőtályt valami történik kettőjük között, lemondják az Ausztrál majd a Japán turnét.

január 17. Megszületik Jimmy Page fia, aki az Asher nevet kapja.

február 24. A Page-Plant kettős nyeri a legjobb színpadi produkcióért járó Grammy díjat, megelőzve az ugyancsak jelölt Metallicát, a Pearl Jamet és Marilyn Mansont!

március 12. Beharangoznak egy új koncertfilmet DVD-n, melyet Párizsban vettek fel még tavalydecember 10-én, az Amnesty International által rendezett fesztiválon. Végül ez sem jelenik meg.

április 15. Bejelentik, hogy hamarosan megjelenik John Paul Jones második szólóalbuma.

április 17. Megjelenik a MORE OAR című tribute album a nemrég elhunyt Alexander "Skip" Spence, a Moby Grape és a Jefferson Airplane gitárosának tiszteletére. Jeff Beck, és az R.E.M. mellett Plant is szerepel az albumon. Közben Jimmy a Karib-tengeren, Percy pedig Indiában, majd Spanyolországban piheni ki a '98-as turnéév fáradalmait.

június 27. Jimmy a Black Crowesszal lép fel Párizsban. A koncert bevétele a brazil gyermekeket támogató alapítvány számláját gyarapítja. A Black Crowes volt egyébként az előzenekar néhány amerikai koncerten a '95-ös idényben. A koncert végén Steven Tylerrel és Joe Perryvel kiegészülve eljátszák a You Shook Met.

július 23. Percy Shropshire-ben visszatér a színpadra. Új együttesének neve Priory of Brion. Kis klubokban James Brown, Velvet Underground, Ray Charles, Aretha Franklin és Van Morrison feldolgozásokat játszanak. A Zeppelin dolgokat hanyagolja, csak a We're Gonna Groove-ot veszi elő újra egy jazzes hangvételű feldolgozás erejéig. Gitárosa egy régi barát, akivel még a Band Of Joyban játszott együtt.

augusztus 25. Shopshireban elindul Plant "turnéja". Kistelepüléseket keres fel, úgy, mint egy középkori vándorzenész.

szeptember 13. Megjelenik John Paul Jones első igazi szólóalbuma, a ZOOMA. A kilenc instrumentális számban a multiinstrumentális John Paul négy, tíz és tizenkét húros basszuson, gitáron, mandolinon, Kymán, basszus lapsteel gitáron és orgonán játszik. A Snake Eyesban a London Symphony Orchestra nagyzenekari kísérete hallható. A zooma szó egy afrikai törzsi csatakiáltás. A B. Fingers már a Diamanda Galás lemez korszakában megvolt. Maga az album is kész volt már '97 elején is, de akkor még csak dobgépes változatban. Jonesy akkor még nem érezte elég érettnek az anyagot.

október 5-6. Két bemelegítő koncert Dublinban, egy kiskocsmában. A koncertek után Jonesy készségesen osztogat autogramot a rajongóknak.

október 8. Jonesy világturnéjának nyitánya Hágában. A koncerteken egy dobos, és egy gitáros kíséri, aki mikor John Paul gitározik vagy zongorázik, basszuson is játszik.

október 9. NetAid internetes világkoncert a Live Aid mintájára az afrikai éhezőkért. Jimmy a Black Crowes énekesével Chris Robinsonnal lép fel. Az In My Time Of Dyingot Jimmy egy új fehér kétnyakú Danelectroval adja elő. A Whole Lotta Love mellett egy új instrumentális darab is elhangzik, címe Domino. A dobokon érdekes módon Michael Lee ül. Pagey ugyanitt Puff Daddyvel is fellép. A Come With Me-t játszák.

október 12. Northamptonban elindul a tizenöt koncertből álló amerikai Zoomaturné, mely november 1-én Las Vegasban zárul, és olyan nagyobb klubokat érint, mint San Franciscoban a Fillmore West, vagy Los Angelesben a House Of Blues.

október 12-14. Pagey a Black Crowes-zal három koncertet ad New Yorkban. (boolteg:SIX NIGHT STAND VOL III. a harmadik napról)

október 13. John Paul New Heavenben játszik. (bootleg: LIVE ZOOMA) A Black Dog énektémája és szólója slide-gitáron szólal meg Jones előadásában. 21-én a háromnyakú mandolinon felcsendül a Gallows Pole. A koncertek egyébként két órásak, és - csakúgy, mint annak idején '69-ben a Fillmore Westbeli koncertek - két egyórás szetre tagolódnak.

október 16-18-19 A hat koncertes rövid amerikai turné keretében Bostonban majd két koncert erejéig Los Angelesben lép fel a Page-Black Crowes páros.

október 20. John Paul Chichagoban játszik. (bootleg:ZOOMIN' THROUGH CHICHAGO)

október 29. Priory of Brion koncert Dudleyban. (bootleg:DUDLEY)

október 31. Percy 150 néző előtt az Ashby Folk fesztiválon egy kis sátorban. Ötletszerűen alakuló angliai turnéján csak a koncertek előtt néhány nappal plakátolják ki a helyszínt. (bootleg: ASHBY DE LA ZOUCH FOLK FESTIVAL) A felvételről kiderül, hogy Robertnek nemcsak a hangja, de a humora is a régi.

november 7. Münchenben elkezdődik a tizenegy koncertből álló európai Zoomaturné.

november 13. Milánó. (videobootleg:EUROPEAN TOUR VOL. I.)

november 18. Jonesy Glasgowban lép fel. (bootleg: LIVE GLASGOW)

november 22. Londonban zárul az európai körút. (videobootleg:EUROPEAN TOUR VOL. II.)

december 7-8-9. Nagoya, Osaka, Tokyo, japán Zoomaturné.

december 8. Stourbridge. Priory of Brion koncert. Játszák az As Long As I Have Yout is. (bootleg: STOURBRIDGE)

december 23. Cradley Heath, Regis Hall. Zárul a 18 koncertből álló "turné" (bootleg: SANTA CLAUS IS BACK IN TOWN)

december 24. Megjelenik a THE SONG REMAINS THE SAME DVD-n. Nincsenek rajta extra felvételek, új részletek, és a hangot se masterelték újra.

december 29. Worchestershire. Egy kiskocsmában Plant egy "all-stars" koncertet ad. Gitárosa Robbie Blunt, a doboknál Jason Bonham.

2000---------------------------------------------------------------------------------------

január 10. Bejelentik egy közös Page-Black Crowes koncertlemez megjelentét, melyet New Yorkban rögzítettek. Az album tavaszra várható. Robert a nyárra fesztiválfellépéseket tervez.

február 8. Stoke-on-Trentben indul Robert új angliai körútja. A nyárra nagy fesztiválfellépéseket tervez többek közt a Croperdy Bluesfesztiválon is fel fog lépni Olaszországban.

február 29. Megjelenik a Page-Black Crowes páros közös dupla koncertalbuma, a LIVE AT THE GREEK, amit még tavaly október 19-án a Greek Theatre-ben rögzítettek New Yorkban. Az albumot ekkor még csak online lehet megrendelni a www.musicmaker.com-on keresztül.

március 1. Page és Chris Robinson élő chaten vesz részt, melyen bejelentik, hogy a nyárra egy húsz-harminc koncertes körutat terveznek. Néhány koncertre a Who is hivatalos lesz. Arra a kérdésre, hogy lesz-e új stúdióalbum Robinson nevetve úgy reagált, hogy igen, és a név Black Zeppelin lenne. Megkérdik Page-től, hogy a sok színpadon töltött év után nem kapott-e halláskárosodást, mire azt feleli: "Hogy mondta?"

március 5. Lefagy a www.musicmaker.com szervere a túlterhelés miatt.

március 9. Orlandoban, az ottani House Of Bluesban elindul John Paul Jones új 18 koncertből álló amerikai ZOOMAturnéja. Játsza a Nobody's Fault But Minet, és a háromnyakún a Going To Californiat is. A turné után tervei szerint új albumán fog dolgozni.

március 17. Beharangozzák, hogy a nyáron megjelenik egy Yardbirds lemez, melyen az utolsó '68 áprilisában felvett session mellett multimédiás koncertvideo is lesz. Az albumon szerepel majd a Tangerine egy korai változata, akárcsak a White Summer és még sok más eddig kiadatlan Page-szerzemény.

március 21. Jonesy Nasvilleben koncertezik. (bootleg:JUST FOR THE FUN OF IT) Ugyane napon jelenik meg a LATTER DAYS című válogatáslemez.

április 2. Torontóban zárul Jonesy amerikai turnéja.

április 27-28. Robert Bergenben lép fel egy bluesfesztiválon. A helyi sajtónak azt nyilatkozza, hogy nem akar több Zepnótát játszani. Page-ről elismerően beszél. Néhány magyarországi őrültben felvetődik, hogy mi lenne, ha Percy harmadszor is meglátogatná hazánkat. Elindul a szervezés, de sajnos megfeneklik a dolog, mertbár a pénzt sikerül összetarhálni, de Robert menedzsmentje nem jelez vissza.

június 24. Chichagoból indul Page és a Black Crowes közös huszonkét koncertes amerikai turnéja. Játszák a Hots On For Nowheret is. A körút Torontóban fog zárulni október 3-án.

június 29. Millwaukee. (bootleg:BLACK ZEPPELIN)

július 4. A TVTrecords gondozásában megjelenik a hagyományos kereskedelmi forgalomban is a LIVE AT THE GREEK. A dupla album tartalmaz egy bónuszszámot, Willie Dixon Mellow Down Easy-jét is, és egy multimédiás videót. A Your Time Is Gonna Come szólójába Page belecsúsztatja a Thank You szólóját is.

augusztus 9. Megjelenik Cameron Crowe legújabb filmjének az Almost Famous-nek a soundtrack-albuma, melyen egy Zeppelinszám is van, a That's The Way.

augusztus 11. Percy egy interjúban kifejti, hogy bármilyen jól játszik is Jimmy, sohasem fog új projectbe kezdeni vele. Amit most csinál, az teljesen kielégíti őt. A Priory Of Brionnal sem fog már lemezt csinálni, csak koncerteznek. Jimmyék közben közelebbről meg nem nevezett egészségügyi okok miatt lemondanak néhány amerikai koncertet. Később azt nyilatkozzák, hogy Pagenek meghúzódott a háta.

augusztus 19. A néhány nappal ezelőtti nyilatkozatokra homlokegyenest rácáfolva bejelentik, hogy Jimmy Page és Robert Plant januárban stúdióba vonul felvenni új közös lemezük anyagát. Sőt a Priory Of Brion is kiad majd egy hivatalos lemezt, bár ezen csak recoverek lesznek, saját számok nem. Ezt végül a Strange Sensation-nel teszi meg Robert, és végül azért sajátszámok is felkerülnek majd a lemezre.

augusztus 22. Bejelentik, hogy a Classic Records újra kiadja vinyllemezen az első négy albumot. októberig folyamatosan fognak kijönni.

augusztus 29. A boltokba kerül a PICKIN' ON ZEPPELIN, a legújabb tribute-album, melyen bluegrass/country stílusú feldolgozások vannak.

augusztus 30. Megjelenik a Yardbirds CUMULAR LIMIT című dupla albuma, melyen az utolsó próba anyaga mellett egyéb ritkaságok, és egy videóklip is található. Például rajta van a Tangerine egy korai változata. Itt még Knowing That I'm Losing You a címe.

szeptember 2. Végre hivatalosan is megjelenik az annak idején Page által letiltatott Anderson Theatre anyag a Yardbirdstől. A lemez bővebb, mint ami annak idején bootlegként megjelent. Rajta van egy soundcheck-próba, ahol instrumentálisan játszák a The Train Kept-A-Rollin'-t és az I'm Confusedot.

november 11. E napon Londonban indulna Page és a Black Crowes nyugat-európai turnéja. Végül nem lesz belőle semmi, a Black Crowes az Oasisszel jelent be következő évre koncerteket.

2001---------------------------------------------------------------------------------------

január 15 Page az Iron Maidennel játszik egy jótékonysági koncerten Buenos Airesben. Később egy általa dedikált Fendert is árverésre bocsátanak.

március Plant feloszlatja a Priory Of Briont, és egy új zenekart hoz össze Robert Plant And His Strange Sensation címmel. Tagjai: a két gitáros Porl Tompson és Justin Adams, basszus Charlie Jones és a Portishead két tagja Clive Dreamer dobos és John Baggot billentyűs.

március 22. Itthon is bemutatják a Majdnem híreset (Almost Famous) melynek sztorijában valószínűleg nagy szerepe van a Led Zeppelinnek és név szerint is emlegetik a zenekart és a tagokat. A filmzenében több szám is felcsendül. (That's The Way; Rain Song; Misty Mountain Hop; Bron-Yr-Aur)

április 22. Plant új zenekarával Skandináv turnéba kezd. A körúton játszák a Misty Mountain Hopot, a Four Stickset, az In The Lightot és a Night Flightot. A Four Sticks nagyon új köntöst kap.

április 29. Stockholm. (bootleg:NIGHT FLIGHT)

május 22. Bostonban hétkoncertes amerikai turné kezdődik.

június 6. Chichago. A Season Of The Witchben a Black Dog ból is elhangzik idézetként néhány sor. (bootleg:FOUR STICKS)

július 8. A 35. Montreaux-i Jazzfesztiválon együtt lép fel Jimmy Page és Robert Plant. Játszák a 35 perces szetben a Baby, Let's Play House-t Elvistől, Howlin' Wolf How Many More Yearsét, és a My Bucket's Got a Hole In Itet. De amiért igazán érdekes ez a koncert az a Candy Store Rock élő premierje. Plant beszél a Strange Sensation terveiről is, miszerint az év végén stúdióba vonulnak, és jövő tavasszal meg is jelentetik az anyagot.

szeptember Jonesy bejelenti, hogy új albuma a THUNDERTHIEF, amit őszre ígért egy kicsit késik és csak tavasszal fog megjelenni. Amerikai és európai turnét is tervez. A három életben lévő tagot Paul McCartney felkéri a Live Aid II-n való közös fellépésre, amit a World Trade Center ellen intézett 11-i támadás ellen való demonstrációként rendeznek október 10-én.

október 18. Bejelentik, hogy Jonesy új albuma a THUNDERTHIEF jövő év február 5-én fog megjelenni.

október 25. Korlátozott példányszámban megjelenik egy sajátkézzel dedikált portréfotó Jimmyről. A bevételt egy gyermekvédő alapítványnak ajánlja fel.

november 8. Page mindenki nagy meglepetésére megjelent az MTV Europe Music Awards díjkiosztón és a Limp Bizkittel eljátsza a Thank Yout.

december Bejelentik, hogy Jimmy Page és Robert Plant február 9-én a Royal Albert Hallban közösen ad egy koncertet. Közben Jonesy Zeppelinrepertoárja bővül az In My Time Of Dyinggal.

2002---------------------------------------------------------------------------------------

január 3. Jonesy jótékonysági koncertet ad Manchasterben az ottani bányászok megsegítésére.

január 22. A Caddilac új modelljének, az "Escalade"-nek az "Áttörés" fantázianevű marketingkampányához készült reklámfilmben felhasználják a Rock And Rollt. A kampány főleg a téli olimpiára és a wimbledoni teniszbajnokságra koncentrál.

február 5. Amerikában megjelenik a THUNDERTHIEF. Európában 18-án jelenik meg. Több számban Jones énekel is. Az album valahol folytatása és egyben nagy szakítás is a ZOOMÁ-val. Popposabbra sikerült és ez is volt a cél, de ezzel pont progresszivitásából veszített.

február 9. Újra egy színpadon Jimmy Page és Robert Plant a Royal Albert Hallban. Bár nem együtt lépnek fel, Jimmy Robert után játszik és előadja a Dazed And Confused-ot a Paul Weller Band kíséretében instrumentálisan.

március Bejelentik, hogy Plant a nyáron a Who-val közösen fog Amerikában turnézni. Július 16-án fog kezdődni a 12 állomásos közös sorozat Mansfieldben, és augusztus 31-én fog zárulni a körút. New Yorkban a Madison Square Gardenben fognak fellépni. Közben Page-ről az a hír terjeng, hogy újramaszterel néhány eddig ki nem adott számot.

április 4. Bejelentik, hogy Július 16-án megjelenik Plant HEAD FIRST című maxija, rajta többek között a Hey Joe sajátos értelmezésben. Előtte kislemez is fog kijönni.

április 14. Jonesy Londonban a Borders könyvesboltban Julie Felix-szel egy bányászat-ellenes koncerten lép fel.

május 31. Liverpool, University. Plant angliai turnéba kezd. (bootleg:LILY'S STRANGE SENSATION)

június 3. Robert a Wight szigeten lép fel.

június 10 London, Astoria. (bootleg:LIVE IN ASTORIA)

június 27. Percy a német TV-ben élőben előadja a Morning Dew-t. Meghal John Entwistle a Who basszusgitárosa, de nem mondják le a Plantel közös turnét, másnap már bejelentik, hogy valaki be fog ugrani helyettesíteni.

július 14. Megjelenik Plant albuma, mely végül a DREAMLAND címet kapta a keresztségben. Két teljesen saját kompozíció mellett több teljesen átértelmezett feldolgozás is helyet kap az albumon. A Hey Joe lemezverziója végül nem lett annyira "elszállt" mint ahogy koncerteken megszólal, sőt az egyik főriff egész felismerhető maradt. Az albumhoz három maxi tartozik.

augusztus Felröppen pletykaszinten, hogy újra összeáll a Led Zeppelin Jason Bonhammel kiegészülve. A turnédátumokat állítólag jövőre teszik közzé, egy időben egy DVD Box megjelenésével, ami Page által újramaszterelt koncertvideókat fog tartalmazni. Újabb hírek szerint dupla DVD várható.

szeptember Jones azt nyilatkozza, hogy Led Zeppelin néven nem akarja folytatni, de egy új albumot szívesen készítene a többiekkel. Plant kizártnak tartja az együttműködést Jonesyval, de egy Page-Plant projectben benne lenne.

november Chris Robinson egy a Classic Rock Magazinnak adott interjújában kifejti, hogy a Page-dzsel való együttműködés részéről csak munka volt, ő nem is szereti a Led Zeppelint, Plant szövegeit sem tartja sokra.

2003---------------------------------------------------------------------------------------

március 7. Bejelentik hivatalosan is, hogy májusban kijön egy dupla DVD, és egy tripla koncertlemez HOW THE WEST WAS WON címmel. A film és a CD anyaga különböző lesz. A közelgő kiadáványokkal kapcsolatban Page a következő nyilatkozatot tette, amikor megkérdezték, hogy a filmfelvétel restaurálási munkái vajon felébresztették-e benne a vágyat, hogy ismét élőben játsszák az anyagot: "A DVD-lejátszómon. És ugyanezt javaslom mindenki másnak egyebekre áhitozás helyett. Megér egy trombitafanfárt, ha (a DVD) megjelenik, mert nemcsak a korábbról ismert darabokról van szó, ez maga az élő Led Zeppelin."

május 27. Az új tripla koncertalbum és a DVD a boltokba kerül. Az audióCD-ken az 1972. VI. 27-es long beachi és az 1972. VI. 25-ös L. A. Forumbeli koncertek veleje van, míg a DVD a 70-es Royal Albert Hallos koncert, egy '72 elején az Ausztrál tunén felvett bootlegvideó alapú Immigrant Song a TSRTS kimaradt részei újravágva, az Earl's Courtos koncertek valamelyike és az első knebworthi napról pár szám van. Extraként került az albumra a Supershow Dazed And Confused-ja a Dán TV minikoncertje és egy '69-es párizsi koncert, melyről bootlegvideón terjeng pluszként a koncert beálláspróbája is. Kimaradt a Royal Albert Hall anyagból a Since I've Been Loving You, a Thank You és a végén a nagy egyveleg sem teljes.

július 12. Plant a Pistoia Bluesfesten fog fellépni. A napijegy 25 euró (kb 6500 HUF). 14-én Milánó. Közben megint felröppen egy pár koncertes amerikai turné lehetőségének híre.

2004---------------------------------------------------------------------------------------

március Jimmy Japánban jár, és egy bootlegboltban kedélyesen Zep bootlegeket vásárolgat.

május 19. Felröppen egy hír, hogy hamarosan kijön DVD-n az UNLEDDED extrákkalés új audiomix-szel, főleg a gitárrészeket keverik újra.

június 8. Bejelentik, hogy 8 koncertes amerikai turnén fog részt venni John Paul Jones a Mutual Admiration Society társaságában. Az első koncert július 27-én lesz Seattle-ben. E napon megjelenik egy DVD is, címe: The Unauthorized Story Of Led Zeppelin.

augusztus 23. Jimmy az első, aki kézlenyomatát hagyja a Brit Walk Of Fame-en, amit a hollywoodi mintájára kezdenek csinálni Londonban.

szeptember 7. Megjelenik a Big Town Playboys "Roll The Dice" című albuma, Percy Jeff Beckel szerepel rajta a Look Out Mabel című dalban.

október 26. Megjelenik az UNLEDDED DVD-n feljavított hanggal, és bónuszként a Hall Of Fame-es fellépés került mellé. Nagyon sok helyen belenyúlnak a zenébe is, főleg a gitárok kerülnek átdolgozásra.

november 7. Plant és Alisson Krauss a clevelandi Hall Of Fame-ben egy Leadbelly emlékkoncerten együtt játszanak egy dalt. Később 2007-ben közös lemezt jelentetnek meg valahol innen kiindulva.

december A mozikban megy a George Clooney féle Ocean's Twelve, benne egy szövegidézettel a Kashmirból.

2005---------------------------------------------------------------------------------------

február 12. Jones, Page, Zoe és Jason Bonham átveszi a Grammy életműdíjat. Plant csak műholdon keresztül van jelen az átadási ceremónián.

február 19-20. A Cunami áldozatainak megsegítésére Plant 2 koncertet ad Bristolban.

március A Sziget szervezői tárgyalnak Planttel, hogy a nyáron fellépne-e a fesztiválon, de nem tudnak megegyezni, mivel Plant saját cuccal akarna fellépni, de azt a nyáron Amerikából áthozatni olyan pluszköltség lenne, ami már nem fér bele a költségvetésbe.

március 11. Tulsában indul Robert amerikai turnéja.

április 6. Berlinben indul a Strange Sensation európai turnéja.

május 1. Page Brian May és Eric Clapton társaságában találkozik Nagy Britannia királynőjével a Buckingham Palotában a királynő születésnapján.

május 2. Angliában megjelenik Percy második Strange Sensation-ös lemeze, a MIGHTY REARRANGER. Nálunk csak júniusban kerül a boltokba.

május 11. A Warner tőzsdére kerül New Workban, és ezen alkalomból Page gitározik is, miközben a kolompot megverik, jelezve a kezdést.

május 17. Jones vendégként lép fel a Merce Cunningham Event improviációs performance-társulat előadásán. Közben az év elején játszik az új Foo Fighters albumon is.

június 9. Párizs. A koncertről készült felvételből megjelenik a nyár közepén egy 4 számos EP, melynek bevételéből Etiópia, Mali és Niger aids betegeit segíti Percy. Az album neten rendelhető egy arizónai központú szervezettől 5 dollárért. A turnén a Black Dog intrója Leadbelly Gallis Polejának eredeti intrója.

június 15. Újabb amerikai turné kezdődik, ezúttal Providence-ben. 19-én Oaklandben játszák a White Rabitot is.

augusztus PLANT WAVES címmel jelenik meg tribute album Plant szólódalaiból. Az album jótékonysági célokat szolgál.

október Elindul az újabb pletyka, hogy februárra le van foglalva a Pecsa Plantre, valamint, hogy jövőre Jimmy szólóalbumot jelentet meg több énekes közreműködésével.

december 8. Plant 2 Grammykategóriában is nevezve van. A "legjobb szóló rockénekes előadás" (Shine It All Around) és a "legjobb hardrock előadás" (Tin Pan Valley) kategóriában. Bejelentik Page új albumának februári megjelenését.

2006---------------------------------------------------------------------------------------

február 8. Hivatalosan is bejelentik, hogy augusztus 9-én a Szigeten fellép Robert Plant!

május 22. A három tag és Zoe Bonham átveszik a "zenei Nóbel díjnak" számító svéd Polar díjat életművükért abban a városban, ahol 27 évvel ezelőtt felvették az utolsó stúdióanyagot.

június 23. Plant New Yorkban Artur Lee emlékére koncertezik, több dalát is előadja a Strange Sensationnel. A koncert bevételét leukémiás betegek kapják. Lee hat hónappal korábban hunyt el.

július 21. St. Pölten. Percy elég mogorván koncertezik, konfernaszban politizál, megemlíti, hogy sok mindenre büszkék ők angolok, persze nem Tony Blairre.

július 23. Ostrava, Világzenei Fesztivál. Plant itt jobban elemében érzi magát, szerintem ez a 2006-os év legjobb koncertje tőle.

augusztus 9. Budapest, Sziget, Világzenei Nagy Színpad. Plant 2. szólókoncertje idehaza. (bootleg: THE THIRD STEP IN THE MIDDLE OF EUROPE - a Hungarian Bootleg Team gondozásában)

szeptember Megjelenik Jerry Lee Lewis LAST MAN STANDING című albuma, melyen feldolgozza a Rock And Rollt.

október 24. Megjelenik Plant első koncerDVD-je, a SOUNDSTAGE. Rajta egy 2005-ös TV show koncerttel és némi extrával.

november 14. Megjelenik a Rhino gondozásában Plant szólóéletművét tartalmazó doboz, NINE LIVES címmel. A dboz egy extra DVD-je tartalmazza az összes klippet is. A lemezek remasterek, és sok extra dalt tartalmaznak. 2007 tavaszától lemezenként is forgalomba kerülnek.

december Ahmet Ertegun, az Atlantic feje kómába esik egy Rolling Stones koncert után, majd meghal.

2007---------------------------------------------------------------------------------------

február 14. Plant Dudleyban visszatér a Honeydrippers-szel egy koncert erejéig. Jótékonysági koncert egy helyi, rákos lakosért. Jeff Beck is fellép, 50-es évekbeli sztenderdeket játszanak, de nem a 80-as évekbeli Honeydrippers repertoárból. Közben Page sajtófotókon először mutatkozik ősz hajjal, abbahagyta a festést.

március 20. Külön is megjelennek a remasterelt Plant szólólemezek. Page-ről az év elején festetlen, ősz hajú fotók jelennek meg.

április 11. Megjelenik Elvis Presley Live In L. A. lemeze az 1974. május 11-i koncerttel, ahol a Király felhívja a közönség soraiban áldogáló Zep tagokat.

május 8. Megjelenik a Megadeth United Abomination című albuma, rajta az Out On The Tiles.

május 11. Jonesy fellép egy Sid Barrett tribute koncerten Londonban.

május Megjelenik a Vanilla Fudge OUT THROUGH THE IN DOOR című albuma, melyen csak Zeppelin feldolgozások vannak. Nemsokkal rá jelenik meg a 24/7/365 című tribute válogatás Frankie Banali & Friends címen, melyen ismert arcok teszik tiszteletüket, köztük például a Deep Purple-t is megjárt Glenn Hughes. Az albumon az a Tony Franklin basszusozik, aki Jimmy mellett is játszott a 88-ban években.

június eleje Felröppen a hír újra egy esetleges Led Zeppelin Reunionról. A hírt szányrakapja a komolyabb sajtó is. Plant a Rockwave Fesztivál előtti sajtótájékoztatón a hónap végén azt mondja, Ő nem hallott semmit és ezt nyilatkozza: "Ha hallott volna, nem lett volna ott elég doktor, hogy támogassa."

június 10. (14:30) Robert, Jimmy, Jonesy és az ezidőtájt a Foreigner dobosa, Jason Bonham először próbálnak együtt. Elhangzik a Cudstard Pie, a Kashmir, a No Quarter, a Good Times, Bad Times és a Houses Of The Holy. Erről csak később, novemberben Jason nyilatkozik a Rythm Magazinban.

június 15. Jonesy a Bonnarro Music and Arts Festivalon jammel egyet Ben Harperrel és Ahmir "Questolve" Thomsonnal.

június 22. Percy Bristolban a Fiddlers Clubban, egy régi haverja klubjában tart belövőkoncertet.

június 29. Athénban, illetve Athéntól 37 kilométerre a Terra Vibe Parkban rendezett Rockwave Fesztiválon indul a nyári európai Plantturné. Rendhagyó módon nem az Európa-Amerika rotáció érvényesül, a 2006-os idény után újra a kontinenst választja. Tony Blair lemondását minden koncertjén ünnepli néhány szóban. A turné elején Dél és kelet-Európában lép fel és fokozatosan halad észak, majd nyugat felé. Törökország, Románia, volt Jugoszlávia, stb. Mindenütt hagy időt városnézésre, tulajdonképpen így nyaranta turné közben mintegy üdül. A program 2006-hoz képest némileg módosul, játszik régebbi szólódarabokat is az aktuális album és a régi Zepszámok mellett.

július 1. Thesszalonikiben a június 30-i koncert másnapján a Fehér Toronytól nem messze egy partközelben lévő Hotel előtt e honlap készítője (szerény személyem) véletlenül összefut Robert Planttel. Autógrammot kértem és kaptam. Szerintem a 2007-es idény legjobb koncertje a Thesszaloniki koncert. E hónapban Percy úgy nyilatkozik, hogyha lesz Led Zeppelin koncert, akkor az csak egy alkalom lesz.

július 10. Budapesten, a Pecsában lép fel Robert Plant. Előző nap érkezett, koncert után két órával zenekarával már tovább is repült. (bootleg: "untitled" - a Hungarian Bootleg Team gondozásában)

július Egy glasgowi skót bíróság előtt tárgyalják Robert Langley bootlegárus ügyét, akinél lefoglaltak néhány komplett Japán turnés kiadványt, továbbá a Knebworth előtti koppenhágai bemelegítő koncertek kiadványait. A tárgyaláson Jimmy Page is részt vesz, és ezt nyilatkozza: "Az rendben van, hogy a rajongók egymás közt nemhivatalos anyagokat cserélgetnek, de az már illegális, ha azt csomagolva, a vásárlókat megtévesztve, sokszor rossz minőségben árusítják."
A hónap végén bejelentik, hogy novemberben megjelenik egy újabb válogatás album MOTHERSHIP címmel, és a THE SONG REMAINS THE SAME bővített anyaga.

szeptember 12. Bejelentik, hogy a londoni O2 Arénában fellép november 27-én az Ahmet Ertegun egykori Atlantic vezér alapítványát támogató koncerten a Led Zeppelin egy teljes 2 órás koncert erejéig. Jegyeket a koncertre előregisztrációval lehet venni, melyet 17-ig lehet megtenni, ezt később 20-ára tolják ki. A regisztrálók közül sorsolással választák ki ama szerencsés 20.000-et, aki megveheti a 125 fontos jegyet. Egy nap alatt 20.000.000 regisztráció érkezik, az oldalt szinte lehetetlen elérni és regisztrálni. A jegyűzérek kiszűrésére figyelni fogják az összes internetes aukciós és hírdetési oldalt.
A bejelentést hatalmas feszültség és hírszivárgás előzte meg. Állítólagos rajongók beszámolója például egy épp ezzel kapcsolatos tárgyalásra igyekvő Plantről, aki mondta, hova megy, illetve találgatások, hogy mikorra van még üres nap a nagy londoni arénákban. Később azon folyik a mélázás, hogy ez csak egy koncert-e, vagy turné is lesz. Page és Jones nyilatkozataikban nem zárják ki a további koncertek lehetőségét. Az Uncut nevű zenei újságban Percy így nyilatkozik:
"Egy koncert lesz, oszt jónapot. Egy nagy koncertet kell még adnunk, mert az a néhány, amit [a feloszlás óta] csináltunk, szar volt." Allan Jones, a magazin főszerkesztője rákérdezett: nem vonzza-e a Zep tagjait, hogy megmutassák egykori versenytársaiknak, a ma is aktív Who-nak és Rolling Stonesnak, hogy ma is ők legjobbak? Plant erre szerényen azt felelte, hogy nekik ugyan senki nem volt a versenytársuk. "Mi voltunk a Led Zeppelin. Mi voltunk a legnagyobb zenekar a világon. Közel se volt hozzánk senki. Ami meg a megmutatást illeti, én már nem akarom megmutatni senkinek. Magamnak akarom megmutatni, ez az, ami érdekel."

október 23. Megjelenik a Roadrunnernél Robert Plant és Alison Krauss közös albuma, a RAISING SAND. Az album producere T Bone Burnett, a stúdiózás Nashville-ben és Los Angelesben volt. Burnett válogatta az album dalait Tom Waits, Gene Clark, Little Milton Campbell, Mel Tillis, Townes Van Zandt, Doc Watson, Phil és Don Everly dalaiból. Az albumra felkerült a Please Read The Letter című Page-Plant darab is. Krauss elmondása alapján az ötlet hét éve fogant, mikor Plant felhívta, hogy dolgozhatnának együtt. Aztán évek múlva együtt léptek fel egy Leadbelly tribute alkalmával. Az album már szeptembertől körözött mp3-ban az interneten.

november 1. December 10-re halasztják az újraegyesülős koncertet Page ujjsérülése miatt. Plant egy esetleges turnéval kapcsolatban úgy nyilatkozik, hogy "ez egy egyéjszakás kaland és érzelmi óvszert fogok használni."

november 13. Megjelenik a MOTHERSHIP, a Zep sokadik válogatáslemeze. A dupla albumra 2006-ban újramasterelt verzióban kerül a három életben maradt tag által válogatott 24 dal. Lehet olyan verziót is kapni, ahol egy DVD mellékleten az eddigi DVD kiadványokról van válogatás.

november 17. Miközben folynak a találgatások az esetleges turnéról Ian Astbury, a Cult énekese egy Cincinattiban tartott koncertjén olyan bejelentést tett, hogy "jövőre egy olyan együttessel turnézik, akiknek a neve L betűvel kezdődik, és van benne Z is." Amikor egy rajongó megfejtette a nehéz feladványt, az énekes még bólintott is a fejével. A dolgot némileg megkérdőjelezi, vagy odázza Plant egy nyilatkozata, miszerint 2008 elején a Krauss anyagot szeretné turnéztatni.

november 20. Megjelenik a The Song Remains The Same remaster. (Angliában 19-én) Közben a www.led-zeppelin.com oldal, Sam Rappalo rajongói oldala megszűnik, és Rappalo viszi tovább a hivatalos www.ledzeppelin.com oldalt, megújult dizájnnal és tartalommal.

december 10. Londonban az O2 Arénában 2 órát játszik Led Zeppelin néven a három tag és Jason Bonham. Előkerül pár korábban koncerten nem játszott szám is: Good Times, Bad Times, Custard Pie, For Your Life. A dalok többségét letranszponálva játszák. Feketén tízezer font felett (ez egy jobb új autó ára) lehetett jegyeket kapni. A találgatások a folyatódnak a közönség jó része által remélt turné körül. A koncertről készült DVD kiadása is felmerül.

december 14. Elindul a jegyrendelés, elővétel Robert Plant és Alison Krauss közös nyugat, és észak-európai májusi turnéjára.

2008----------------------------------------------------------------------------------------

január 1. Plant megkapja az Év Celebszakállasa címet a Brit Szakállfelszabadító Fronttól.

január 11. Plant újságírói kérdésekre a turnéval kapcsolatban azt nyilatkozza, hogy már fárasztanák a turnéval járó repülőből ki, repülőbe be bonyodalmak, és egyébként sem tartja jó ötletnek, hogy "öreg unalamas emberek ugyanazokat a számokat játszák". Később újabb, amerikai időpontok kerülnek a Plant-Krauss turnéállomásai közé, majd ezek száma is bővül. Kentucky, Alabama, Tenesse, bluegrasshelyszínek. Krauss rajongói sem lelkesednek egységesen az együttműködésért.

február 11. Az amerikai CMT adó Crossroads című műsorban adásba kerül a Plant-Krauss páros élő formációjának premierje, melyet 2007. október 18-án rögzítettek. A lemez anyagán kívül játszák a When The Levee Breakst és a Black Dogot bluegrass verzióban.

március Sutyorogják, hogy szervezik októberre Plantet a MüPába az Alison Krausos projectttel. Közben az újraegyesülés folyamatosan téma, Robertnek nem akaródzik, nyilatkozataiban inkább a nemekre helyezi a hangsúlyt, Page ködösít, illetve Plantre keni a balhét. Jonesy benne lenne.
Megjelenik magyarul Stefan Gates 2005-ben megjelent A Gasztronauta című könyve. Gates a könyv hátsó fülismertetőjén vall arról, hogy 4 évesen szerepelt a HOUSES OF THE HOLY borítóján.

április A pletyka szerint egy hetet töltenek stúdióban a tagok.

április 19. Louisville-ben 6 koncertes közép-déli államokat érintő amerikai turnén a Plant-Krauss páros, mintegy az európai turné bemelegítéseként.

május Plant és Alison Krauss 17 helyszínes európai turnén játszanak. A turné 22-én Londonban a Wembley Arénában ér véget. Mindenütt telthát, a koncerteket nem is hirdetik, sehol egy plakát, elővételben jóval korábban elfogytak a jegyek.

június 2. Plant és Krauss Ronaoke-ban (USA) folytatja a nyári turnét 28 állomással.

június 7. Page és Jones fellép két szám erejéig (Rock And Roll; Ramble On) a Foo Fighters (Dave Grohl egykori Nirvana dobos zenekara) koncertjén Londonban a Wembley Stadionban 87.000 néző előtt. Page a szokásos ködösítéssel nyilatkozik, 2009 elejére tart elképzelhetőnek koncerteket, de addig a tagok szólóprojectjeinek kifutása várható.

június 27. Megjelenik a TSRTS vinyll-verziója is, négy lemezes változatban, remasterelve. Összesen 100 példányban megjelenik egy speciális kiadás is rajongóknak, véletlenszerűen (akárcsak az O2-es jegyeknél) kiválasztva a rendelők között.

augusztus 24. A Pekingi Olimpia záróünnepségén Jimmy Page játsza a Whole Lotta Love-ot Leona Lewis énekesnővel, mivel négy év múlva London rendezi a Játékokat. Az éneken és a gitáron kívül (?) a zenekari részek playbackről mentek.

augusztus 26. Megjelenik a MOTHERSHIP is vinyll-verzióban négy lemezen.

szeptember 26-29. A the Sun magazin (kb az angol Blikk) először arról ad hírt, hogy a Page-Jones páros ultimátumot intézett Planthez, hogyha nem játszik velük, akkor keresnek mást - felmerül egy meg nem nevezett amerikai énekes is. Pár napra rá már azt a hírt közlik, hogy Plant beadta a derekát, de még eznap Percy honlapján közleményben közli, hogy köszöni szépen, részéről nem lesz semmi, sok sikert a többieknek, de mostmár egyre jobban frusztrálja ez a téma. A következő két évre pedig nincs ötlete, mit fog csinálni.

november 24. Meghal Michael Lee. 39 éves volt. Lee a Planttel és a Page-Plant párossal történet együttzenélése előtt a Little Angels, majd a Cult dobosa volt, utána pedig az újjáalakult Thin Lizzyben játszott.

2009----------------------------------------------------------------------------------------

február 8. Plant és Krauss albumukért öt jelölésből öt Grammy díjat zsebelnek be. Többek közt az év felvételéért és az év albumáért járó díjat.

február 18. A Plant-Krauss album e napig 1.260.000 példányban kelt el világszerte. A Grammy díjak megint megdobták az eladásokat.

április 1. Megújul a www.robertplant.com oldal. Tartalmilag a régi honlapot veszik át, illetve bővítik azt. Grafikailag most szakít a 2005-ös korszakkal az oldal.

április 4. Page játszik Jeff Beckkel Clevenlandben, annak Rock And Roll Hall Of Fame beavatásán a Beck's Boleroban, majd az Immigrant Songban. Beck az énektémát is gitáron hozza. Később a Train Kept-A-Rollin is előkerül a Metallica tagokkal, továbbá Joe Perryvel és Ron Wooddal.

április 25. Plant Abou-Dzabiban lép fel Justin Adams-szel, Strange Sensation-ös gitárosával. A fellépést csak tíz nappal előtte hozták nyilvánosságra.

augusztus 10. John Paul Jones Them Crooked Vultures néven alapított új zenekarának premierje Chichagoban. A zenekar tagja Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) és Josh Homme (Queens Of The Stone Age).

augusztus 30. A TCV, Jones új zenekara Párizsban lép fel ("Rock En Seine" Festival). Csak az új album anyagát játszák, semmi Zepet, vagy a többi tag zenekarainak korábbi számait. A zenekar négy tagú, vendég Alain Johannes, aki a lemezen is szerepelt, továbbá Josh Homme másodgitárosa a Queens Of The Stone Age-ben.

október 1. A TCV 10 koncertes amerikai turnéba kezd.

október 4. Plant a Hardly Strictly Bluegrass fesztiválon lép fel Buddy Miller gitáros vendégeként, az I'm Movin Ont énekli.

október 14. Jelölik a 25. TEC AWardson a RAISING SAND turné technikai stábját, a Thunder Audiot.

október 26. Plant a BBC6-nak azt nyilatkozza, hogy beszélt a 2010-es Glastonbury Fesztivál szervezőjével, helye megvan, csak nem tudja, kivel.

október 28. Plant a Birmingham's Jam House-ban lép fel egy jótékonysági koncerten a Belle Sorelle négy tagú női zenekarral. A KOncert a Birminghami Gyermekkórházat hivatott támogatni.

november 17. Megjelenik a THEM CROOKED VULTURES album.

december 6. A TCV 3 német és 7 angol koncertes európai turnéra indul. A koncerteken játszanak egy albumról lemaradt számot is, a Highway 1-t.

2010----------------------------------------------------------------------------------------

február 26. Plant fellép egy rákellenes jótékonysági koncerten a London Oriana Kórussal.

április 14. A TCV Los Angelesben indítja 11 koncertes USA és Kanada turnéját, mely május 18-ig tart.

június 1. Plant bejelenti szeptember 13-án megjelenő új albumát, zenekarnévnek a BAND OF JOY-t választotta.

június 3. Bécsben, a Wien Arena Open Airben indul az európai TCV turné. Leginkább a nagy nyári fesztiválokra mennek, csak ez a bécsi és a 10-i amszterdami az önálló koncert.

június 25. New Yorkban tartják a sajtótájékoztatóját Plant új lemezének, melyhez zenekarnévként a BAND OF JOY nevet válaszotta. Bluegrass feldolgozásokat játszik nashville-i zenészekkel.

június 28. Plant Chichagoban töléti az időt, a James Hotelben beszáll egy jamre is.

június 29. Robert ugyancsak Chichagoban próba nélkül beszáll a helyi Los Lobos zenekar koncertjén egy ráadásra, a Treat Her Right című R&B klasszikust játszák.

július 13. Memphisben indul Percy amerikai turnéja, mely az USA déli és középső államaira koncentrál 12 állomással.

október 8. Elindul a Jason Bonham’s Led Zeppelin Experience észak-amerikai turnéja, nagyjából 30 állomással, emlékezve apja 30 évvel ezelőtti halálára.

2011----------------------------------------------------------------------------------------

január-február Plant a Band Of Joy-jal amerikai turnén van. Két Nashville-beli koncertjét rögzítik februárban.

február 14. A Them Crooked Vultures nyeri a 2011-es Grammyt, mint legjobb hardrock előadó a New Fang című dallal.

május A Rock Classis Whitesnake különszámában Coverdale nyilatkozik Jimmyről: Köszöni, hogy segített neki visszatérni. (Időpontot nem ír, hogy az 1993-as időszakra gondol-e.) Beszél arról, mennyi közös volt bennük: egykék, elvesztettek hozzájuk közel álló embereket, közös zenei érdeklődés, ugyanaz a cipőméret, és azt kívánja Page-nek, csinálhassa azt, amit szeretne (a Led Zeppelint)". Plant ezidőtályt egy számomra érthetetlen nyilatkozik Coverdale-ről, hogy reméli, hogy nem beteg. Erre is válaszol Coverdale ezen újságban, hogy nem az.

június Page szokásos módon sejtelmeseket nyilatkozik, hogy készül valamire.

július-augusztus Plant európai turnén. Pár olasz, német, és négy exszovjet területen tartott koncert, majd zárásként egy angliai időpont. Az ezévi Szigeten két hónappal a koncertek előtt Amy Winehouse lemondta a nagyszínpados fellépését, esetleg lehetőség nyílt volna a turnédátumai alapján épp ráérő Plantet beszúrni, nem tudom, próbálkoztak-e vele, vagy eszükbe jutott-e. Mindenesetre Marton László Távolodó - aki a Világzenei Nagyszínpadra 2006-ban szervezte - azt nyilatkozta, hogy 2008-ra is próbálkozott, meg idénre is, de nem sikerült. Az okokról sem lehet semmit tudni.

december 1. Limitált példányszámban újra megjelenik a DEATH WISH II. filmzenéje - bakeliten. Az album közvetlenül a jimmypage.com oldalról rendelhető.

2012----------------------------------------------------------------------------------------

február 4. Jonsey a Spin Marvellel lép fel Osloban.

február 12. Jonsey ezúttal Robyn Hitchcock vendége.

március 20. Háromféle változatban és limitált példányszámban megjelenik a LUCIFER RISING "filmzenéje". Az album közvetlenül a jimmypage.com oldalról rendelhető.

május 8. Gluchesterben áll újra színpadra Plant, ezúttal már nem a Band Of Joy formációjával, hanem a Strange Sensation legénységével, kiegészülve Patty Griffinnel, aki Plant gyerekével várandós.

május 12. Megjelenik egy ROCKWELL című, 2009-ben rögzített koncertvideó DVD-n és Blu-Ray-en. Plant egy furcsa (a későbbi Space Shifters-re hajazó) formációval három számot ad elő (Black Dog, Fixin' to Die, Whole Lotta Love).

június 14-16 Jonsey három Supersilent koncerten vendégszerepel.

július 10. Megjelenik egy Band of Joy kocertvideó LIVE FROM THE ARTISTS DEN címmel a 2011-es nashville-i koncertről.

július 12. Plant Londonban, a HMW Fórumban ad koncertet. A koncert digitálisan letölthető.

július 29. Plant a Londonhoz közeli Womad Fesztiválon lép fel.

augusztus Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem áll össze a Led Zeppelin sem a Londoni Olimpia nyitó, sem záróünnepélyén. Plant két észak-amerikai koncertet ad.

augusztus 28. Amy cook énekesnő SUMMER SKIN című lemezén vendégeskedik Plant az It's Gonna Rain című dalban.

szeptember 8. Rejtélyes visszaszámlálás (FIVE-FOUR-III-II-1) folyik öt napon át Led Zeppelin Facebook és Twitter oldalán. A szaksajtó és a rajongók extázisban.

szeptember 12. Bejelentik a 2007-es reunion koncert mozis vetítését és megjelenését. A Youtubeon ezt követően több kisebb-nagyobb részletet (Black Dog, Kashmir) kiszivárogtatnak.

szeptember 16. A Sunflower Jam-en Jones Ian Paice, Bruce Dickinson, Alfie Boe, Brian May és Kerry Elis partnere.

szeptember 21. Vetítéssel egybekötött sajtótájékoztató Londonban Page, Plant, Jones és Jason Bohnam részvételével. Plant itt is és a későbbiekben is eléggé idegbetegen reagál egy esetleges újabb reuionnal kapcsolatos kérdésekre.

október 9. A film amerikai premiere.

október 12. A film angliai premiere. A premier után Jimmy bejelenti, hogy 2013-ban új Zeppellin-remaster sorozat kerül a boltokba, a lemezek ezúttal kiegészülnek korábban kiadatlan koncertfelvételekkel, demókkal. Elmondása szerint új szólólemeze is várható...

október 17. A Corvin Moziban van a magyar bemutatója a filmnek, mely az O2 koncertet örökíti meg. Megdörren a Corvin hangcucca.

október 18. Rio De Janeiroban indul Plant 12 állomásos dél-amerikai turnéja a Sensational Space Shifters nevű formációjával, ami kvázi a Strange Sensationből alakult. A turnén jórészt Led Zeppelin dalokat játszanak. A koncertek digitálisan letölthetőek.

október 19. A CELEBRATION DAY bemutatója az Urániában. A hangminőség minősíthetetlen.

november Plant és Buddy Miller Nashville-ben új demókat vesznek fel. Az anyag további sorsáról nincs hír. Jones a Supersilent-el turnézik Angliában és Skóciában.

november 16. Jimmy a Later With Jools Holland show vendége.

november 19. Megjelenik a CELEBRATION DAY, számtalan különböző formátumban (CD/DVD/Blu-Ray/Digitális letöltés). A deluxe kiadásokhoz egy extra DVD is jár, rajta a koncert sheppertoni főpróbájának teljes anyagával.

december 2. Page, Plant, Jones megkapják a Kennedy-életműdíjat, a gálaműsorban többek között a Foo Fighters, Lenny Kravitz és Kid Rock tiszteleg előttük egy-egy Zep-feldolgozással.

december 16. A három tag ezúttal az amerikai CBS csatornán ad interjút, itt is megerősítik, hogy nem lesz újabb reunion.

december 19. Az iTunes zeneletöltő szolgáltatásába ismét felkerül a teljes, remasterelt(?). Led Zeppelin katalógus

2013----------------------------------------------------------------------------------------

február 13. Megjelenik a CELEBRATION DAY bakelitverziója.

február 14. Plant az ausztrál televízió 60 MINUTES című műsorának nyilatkozik. A riporternővel enyelegve kijelenti, hogy a 2007-es koncert utáni turné nem miatta esett kútba (sic!), és 2014-ben egyelőre üres a naptárja.

március 21. Szingapúrban indul Plant új turnéja. 23-ától hat koncertet Asztráliában, két koncertet Új-Zélandon ad. Page és Jones Berlinben átveszik az International Lifetime Achievement Award életműdíját.

június-július Amerikai turnén a Sensational Space Shifters.

augusztus 8. Megújul Robert Plant honlapja. Ezúttal nem lemezhez kötődik a grafikai koncepció, inkább blogos-multimédiás dizájnt kap.

augusztus 9. Jonsey a Supersilent-el koncertezik Oslóban.

augusztus 20. Megjelenik a 2012-es Sunflower Jam DVD-n.

augusztus 29. Sensational Space Shifters koncert Bristolban.

augusztus 31. Sensational Space Shifters Írországban az Electric Picnicen. A koncert később ingyenesen meghallgatható online.

szeptember 2. A Space Shifters "hazai pályán" Wolwerhamptonban (Plant a helyi csapat nagy drukkere).

szeptember 7. A dániai Glasaxe-ben emléktáblát avatnak az első Zepkoncert 45. évfordulója alkalmából.

október 23. Jones a Festival International Mandolines de Lunel vendége.

október 31. Sensational Space Shifters koncert a legendás Royal Albert Hall-ban.

november Jonsey a Dave Rawlings Machine-nal és a Susanna & The Magical Orchestra énekesnőjével koncertezik. Előbbi formációval játsszák a Going To Californiát.

november 15. Plant nyolc részes videónapló-sorozatot indít a Youtube-on Zirka címmel a 2003-as timbuktui utazásról és koncertről.

2014----------------------------------------------------------------------------------------

január 9. Jimmy Page beltölti hetvenedik életévét. Plant és a Sensational Space Shifters európai turnét jelent be a nyárra, svéd, norvég, orosz, ír, német, cseh és angol állomásokkal. Hozzánk úgy néz ki, megint nem jönnek...

január 26. Az 56. Grammy díjátadón a Led Zeppelin fennállása első Grammy díját nyeri a CELEBRATION DAY-jel a legjobb rock album kategóriában. 1970-ben versenyben voltak a legjobb új zenekar díjáért, de akkor a Crosby, Stills, Nash & Young elhappolta előlük.

március 3.Nagyon nagy csendben megjelenik John Paul Jones és a Deathprod néven is ismert Helge Sten közös albuma Cloud To Ground címmel. A project neve Minibus Pimps. Elektronikus, kísérletező EP, négy számmal.

március 13. Bejelentik a Page által 2012-ben beharangozott Zeppelin remaster sorozat első három darabját június 2-i megjelenési dátummal. Az albumok többféle kiadásban jelennek meg (CD/LP/LP boxset), eddig bootlegen sem elérhető alternatív stúdióverziókkal és koncertfelvételekkel. Az első lemez bónusza az 1969. október 10-i párizsi rádiós koncert anyaga. A II. és III. lemezhez négy "kiadatlan" szám is járul: a La-La, a Jennings Farm Blues, a Bathroom Sound (az Out On The Tiles instrumentális verziója), és a Keys To The Highway/Trouble In Mind deltablues-egyveleg. A Deluxe boxsetekhez 96/24 digitális letöltés, fotókkal illusztrált könyv és az eredeti borító nagyméretű színes nyomata jár.

április 26. Plant és zenekara a New orleans-i Jazzfesztiválon játszik. A nyárra európai turnét hírdet.

május 1. Plant leszerződik a Nonesuch Records-hoz. Őszre Space Shifters stúdióalbum várható.

május 11. Page díszdoktori oklevelet kap a bostoni Berklee College of Music-tól. Tarja Turunen Mike Terranával ad ki egy dupla lemezt Beauty & the Beat címmel, rajta egy Zepegyveleggel: Kashmir, Stairway To Heaven. 2013-as turnéján az Immigrant Song is szerepel az egyvelegben.

június Jonsey a Dave Rawling Machine zenekarral turnézik Amerikában, közben Seasick Steve-vel is zenél a Bonnardo Fesztiválon.

június-július Európai turnén a Sensational Space Shifters. Fellépnek többek között a Glastonbury fesztiválon és Montreux-ben. Hozzánk legközelebb az ostravai koncert esik július 19-én.

szeptember 8. Megjelenik Robert Plant tizedik (egyben a Sensational Space Shifters első) stúdióalbuma LULLABY AND THE CEASELESS ROAR címmel. Az album rock-, blues- és folkzenét kever némi elektronikával. Kilenc év után az első stúdióalbum, ahol ismét saját számokkal jelentkezik. A Little Maggie-t, a Rainbow-t és a Turn It Up-ot már a nyári koncerteken is játszották. Három dal kijön digitális kislemezként, a Rainbow-hoz klip is készül. A megjelenés napján koncert adnak Londonban az Apple iTunes fesztivál keretében.

szeptember-október Plant Amerikában turnéztatja az új lemezt.

október 12. Jonsey a Supersilent-el lép fel Varsóban.

október 14. Megjelenik Jimmy Page képekkel gazdagon illusztrált "önéletrajza". A könyv 2010-ben limitált kiadású, bőrkötéses változatban is megjelent (horror áron), most a szélesebb közönségnek is elérhető. A képekhez kapcsolódó jegyzeteket maga Page írta. Az ősz folyamán számos interjút ad és promótálja a könyvet illetve a lemezeket.

október 27. Megjelenik a negyedik album és a HOUSES OF THE HOLY remaster kiadása. Ezúttal nincsenek "kiadatlan" dalok, csak alternatív stúdióverzek.

november Brit turnén a Space Shifters. A sorozat elővételben teltházas.

november 22. Plant fellép az Americana Music Festival gálaestjén Patty Griffinnel. Az Ohio-t játsszák.

2015----------------------------------------------------------------------------------------

február 19. Exkluxív lemezhallgatási esemény a Londoni Olympic Stúdióban Page részvételével. A jegyekhez sorsolás útján lehet hozzájutni.

február 24. Kiadásásának negyven éves évfordulóján megjelenik a PHYSICAL GRAFFITI három lemezes remastere. Az extrák között ezúttal "csak" hét dal alternatív verziói kaptak helyet, köztük a bootlegeken keringő In The Morning. A borító az eredeti "kihúzogathatós" verzió hű másolata.

március 6. Page magánkiadásban megjelenteti a DEATH WISH II és a LUCIFER RISING filmzenéit egy négylemezes díszdobozban (CD/vinyl), eddig meg nem jelent felvételekkel kiegészítve.

március 19. Plant dél-amerikai turnén van, Asuncionban egy fesztiválon lép fel Jack White-tal, akihez be is ugrik vendégeskedni, a Killing Floort játszák.

március 30. Egyes amerikai mozikban speciális vetítéseket tartanak a 2003-as DVD anyagából.

április 17. Megjelenik Plant új szólóalbumához, egy koncertEP, a MORE ROAR limitált példányszámban, 10.000 darabbal.

április 25. A Leadbelly születésének 125. évfordulójára rendezett koncerten Plant ismét Krauss-al lép fel a washingtoni Kennedy Center Concert Hall-ban.

április 28. Jonsey Sara Watkins énekesnő vendégeként játszik.

május 24. Washingtonban indul Plant amerikai turnéja, mely június 17-én zárul Philadelphiában. Két koncertet lemondanak, de a többi nagyon jó. Több nagyon érdekes számot elővesz, játszák a Rain Songot, a Wanton Songot, a Lemon Songot és a Trampled Under Footot is.

július 27. Európai turnén a Space Shifters. Plant Lyonban előveszi a Custard Piet is.

július 31. Megjelenik a remaster sorozat keretében az utolsó három lemez új változata. A PRESENCE-en felbukkan egy új, rendkívül idétlen nevű instrumentális darab 10 Ribs & All/Carrot Pod Pod néven, az IN THROUGH THE OUTDOOR-on csak alternatív mixek vannak, a CODA dupla bónuszlemezt kap. Újdonság az 1969 óta lappangó Sugar Mama, az 1972-es Bombay Session felvételei, illetve egy másik ismeretlen instrumentális darab St. Tristan's Sword néven. Lemarad a 1993-as kiadásból ismert BBC-s White Summer és a BOXED SET-en 1990-ben megjelent dobszóló-remix.

szeptember Újabb amerikai koncerteket ad a Space Shifters. Plant egy interjúban új lemezről és további turnézásról beszél.

szeptember 5-6. Jones a Queen volt dobosával, Roger Taylorral közösen vendégeskedik a Foo Fighters Milton Keynes-beli koncertjein, az Under Pressure-t játsszák.

november 6. Megjelenik a MOTHERSHIP válogatáslemez felújított változata dupla CD-s és négy vinyl lemezes kiadásban. Ezúttal a 2014-15-ös remaster anyagát vették alapul.

november 10-11. Jones az Ice Station Vadso koncerten játszik Norvégiában.

november 13. A Love The Coopers című szirupos karácsonyi vígjáték soundtrack albumára felkerül egy új Plant-Krauss duett Light Of Christmas Day címmel.

november 19 Page színpadra lép egy seattle-i díjátadón, Paul Rodgers, Duff McKagan, Krist Novoselic és mások társaságában játssza a Rock and Roll-t.

november 28. Jones fellép a genfi Présences Electroniques fesztiválon.

december Jones egy fekete énekesnő, Rokia Traore lemezén basszusozik. Az album 2016 februárjában jön ki.

2016----------------------------------------------------------------------------------------

január 17.Jones egy jótékonysági fesztiválon lép fel Mexikóban.

január 23.Jones ezúttal egy mexikói zenekar, a La Santa Cecilia vendégkeként áll színpadra.

január 31.Plant fellép egy Bernt Jansch emlékére rendezett koncerten Glasgowban. A nagy érdeklődésre való tekintettel február 7-re beiktatnak egy második előadást is.

február 23.Plant vendégszerepel a Stella című brit vígjátéksorozatban.

március Amerikai turnén a Space Shifters.

március 4. Megjelenik egy EP, amelynek bevételeiből a brit Vöröskeresztet támogatják a migárciós helyzet kezelésében. Plant a The Blanket Of The Night című számmal szerepel rajta.

június 23.Ítéletet hirdetnek abban a perben, amelyet a Spirit néhai énekes/gitárosának, Randy Craignek az örökösei indítottak 2014-ben Page és Plant ellen. A felperesek azt állították, hogy a Zep a Stairway to Heaven bevezetőjét a Spirit Taurus című számából nyúlta. A bíróság döntése értelmében nem történt lopás.

július Shifters európai turné, most is csak a cseheknél vagy az osztrákoknál lehet elcsípni őket.

szeptember 14.Zenehallgatós-beszélgetős est Londonban Page részvételével. A műsorban bemutatnak egy új animációs videóklippet, ami a What Is And What Should Never Be egyik BBC-s verziójához készült.

szeptember 16.Megjelenik a BBC SESSIONS remaster változata. A bónusz lemezen megtalálhatók az 1997-es kiadásról lemaradt felvételek, köztük az 1969. március 19-i "elveszett session" anyaga is. A kiadvány a stúdióalbumokhoz hasonlóan többféle kiszerelésben - 3CD, 5LP, 8 lemezes Super Deluxe Box Set - kapható.

október Plant fellép egy jótékonysági koncertturné néhány állomásán Emmylou Harris, Steve Earle, Patty Griffin, Buddy Miller és mások társaságában. Közben állítólag folyik egy új Space Shifters lemez felvétele.

november 11.Jones Sara Watkins-al lép fel Londonban.

2017----------------------------------------------------------------------------------------

március 14. Plant fellép Nigel Kennedy vendégeként a Royal Albert Hall-ban.

április 5.Jones két másik zenésszel (Anssi Karttunen, Magnus Lindberg) új projektjbe kezd Tres Coyotes néven. Az első koncert Helsinkiben, fültanúk szerint avantgárd komolyzenét játszanak.

április 11. Rejtélyes üzenet jelenik meg Plant honlapján: "Any time now..."

április 16. Minibus Pimps koncert Párizsban.

április 22. A Record Store Day alkalmából megjelenik két limitált kiadvány, az egyik egy 1966-os kislemez, ahol Page és Jones Beverley Martyn brit énekesnőt kísérí, a másik egy háromszámos EP, Page és a Black Crowes 2000.július 10-i, Jones Beach-i koncertjének részletével.

április 30. Megjelenik egy 1961-ben felvett album Chris Farlowe & The Thunderbirds: The Beginning... címmel, ami állítólag Page első produceri munkája. A lemez a jimmypage.com oldalon rendelhető normál és deluxe kiadásban.

május Plant a Fairport Convention új lemezén vokálozik.

május 14. Plant Paul Rogers-el és Brian Johnsonnal lép fel. Utóbbi ezidőtájt egy riportot készít Planttel a Sky csatorna számára.

május 29. Jimmy Page látogatóként feltűnik Paul Rodgers londoni koncertjén.

június Árverésre bocsátják Bonzo egykori Ford T modelljét, ami a The Song Remains The Same-ben is szerepel. A kikiáltási ár 250000 font.

június 4. John Paul Jones élőben játszik egy North Yorkshire-i rendezvényen.

június 5. Plant feltűnik egy fesztiválon vendégként, a BBC rádiónak sejtelmeseket nyilatkozgat az új albumról.

június 23-24. Jones ismét fellép a Sun Station Vadso fesztiválon.

július 5. Új felirat Plant honlapján: "A Way with Words." Megjelenési dátum továbbra sincs.

július Hosszas halogatás után az Empress Valley bootleg-kiadó megjelenteti az 1975. március 21-i seattle-i koncert keverős anyagát DEUS EX MACHINA címmel. Rendkívül limitált számban kerül forgalomba, horror áron (600-800 dollár).

augusztus 18.Megjelenik az első digitális maxi Plant új albumához, The May Queen címmel. A lemez októberre várható.

október 6. A BBC6 műsorában egyórás koncertet ad Plant és a Space Shifters. A Zeppelinek mellett az új albumról is játszanak számokat.

október 10. Fellépés a Jools Holland show-ban, két új dalt játszanak.

október 11. Bonham szülővárosának városképéért felelős tanácsa egyhangúlag megszavazza, hogy a városközpontban szobrot állítsanak a dobos emlékére. A két és fél tonnás bronzszobrot várhatóan 2018-ban, Bonzo 70. születésnapján leplezik le.

október 13. Megjelenik Plant új albuma CARRY FIRE címmel. Tizenegy dal, a megszokott tagság (plusz egy új hegedűs). Eléggé lagymatag. elektronikázós anyag, hegedülős-countrys beütésekkel.

október 13. Page egy interjúban megemlíti, hogy 2018-ban, a Zeppelin alakulásának ötvenedik évfordulóján, új, eddig nem látott/hallott felvételek jelennek meg. Első körben egy hivatalos Zeppelin könyv várható.

november Teltházas Space Shifters turné az új albummal az Egyesült Királyságban. Az új dalok mellett elhangzik többek között a That's The Way, a Misty Mountain Hop és a What Is And What Should Never Be.

november 5. Page megjelenteti a kalózkiadók által korábban többször kiadott majd visszavont 1968-as Anderson Theater-es Yardbirds koncertfelvételt. Az extrák között megtalálható a Tangerine alapját képző, eddig meg nem jelent Knowing That I'm Losing You instrumentális változata. Az album kapható CD-n, vinylen és a három élő tag (Page, Dreja, McCarty) aláírásával ellátott díszdobozban is. Gyártási problémák miatt két hetet csúszik a tényleges megjelenés.

2018----------------------------------------------------------------------------------------

január Jonesy nyilatkozik a 2010 óta íródó The Ghost Sonata című operájával kapcsolatban. Élő előadás és CD is várható.

február A Space Shifers az Államokban turnézik.

február 9. Megjelenik egy 2016-os Space Shifters koncert DVD-n Live at David Lynch's Festival of Disruption címmel. Japánban Blu-Ray-en is kapható.

március A Space Shifers Ausztráliában játszik.

március 23. A Led Zeppelin ötven éves jubileumi évének nyitányaként megjelenik a 2003-as HOW THE WEST WAS WON remastere CD, LP, Blu-Ray és Super Deluxe formátumokban. Nincsenek kimaradt dalok, vagy bónuszok, ellenben a Whole Lotta Love nagyegyvelegéből kivágják a Hello Mary Lou-t, vélhetően jogi megfontolásokból. Az év második felében állítólag egy új koncertalbum várható.

április 21. A Record Store Day alkalmából megjelenik egy kétszámos Zeppelin kislemez a Rock And Roll és a Friends egy-egy eddig nem hallott, alternatív keverésével.

május A három tag találkozik a készülő Led Zeppelin könyv utómunkálatainak kapcsán. A reunionnal kapcsolatos pletykákat Plant azonnal cáfolja.

május 31. Hetvenedik születésnapja alkalmából felállítják Bonzo bronzszobrát szülővárosában.

június Plant és zenekara ismét az Államokban és Kanadában lép fel. Európai dátumok júliusban, Magyarország ezúttal is kimarad. A júniusi bulikon Dave Smith helyett egy másik dobos ugrik be helyettesíteni.