www.led-zeppelin.uw.hu

Idehaza elég gyorsan értesült az ország a Led Zeppelinről. A Szabad Európa Rádió tett róla, hogy frissek legyenek az infók. Több nemzedék nőtt fel közvetve, vagy közvetlenül ezen a zenén, és mindig voltak az ügynek itthon apostolai.
Van egy nagyon bizarr sztori miszerint '68-ban a Londonban hivatalos énekesi kiküldetésben járó Kovács Kati mögött egy TV Show-ban backingelt (vagyis szalagról bejátszott zenére mímelve a zenélést táncikált) a frissen alakult Zep tagsága. Ezt maga Kovács Kati mesélte. Valaki keresse elő a filmet! (Tudományos Tojások szerint ez a sztori a Who-val igaz)

Először állítólag Radics Béla játszott idehaza az Istenek Pörölyétől, mégpedig a Good Times Bad Timest a Sakk-Mattal. Erről hiteles forrás nem maradt fenn, az viszont biztos, hogy 70-től a legendás Radics-Som-Vadölő féle Tűzkeréknek a repertoárján volt már a Heartbreaker, a Communication Breakdown, a Whole Lotta Love és a Good Times, Bad Times. A Communication Breakdownt a Demjén Rózsival kiegészült Tűzkerék is játszotta egy visszaemlékezés szerint. Brutális lehetett ez a felállás. Bélánál kb. 72-ig tarhatott a Zepkorszak, a Tauruszban és utána már nem játszotta őket, mivel nem bírta hanggal. (A fennmaradt WLL felvételen elég jól bírta '71-ben) 1978 nyarán Póka Egon - Döme Dezső ritmusszekciós felállásban játszották a Dazed And Confused instrumentális, rövidített változatát.

1969. augusztus 23-án a Meteor (Demjén Rózsi - basszusgitár, ének, Töricht György - szólógitár, Bertalan Güzü - dob, Vadnai Kuksi - billenytű) a Kisstadionban az Omega előzenekaraként játszott Zeppelineket.

1969 végétől a Merczel András (dob), Faragó Judy (gitár), Danyi Attila (ritmusgitár), Varga László (basszus, ének) felállású Scampolo játsza a Good Times, Bad Timest, a Whole Lotta Love-ot, a Heartbreakert és a Livin Lovin Maidet.

A Csili Művház 1970. februári műsorfüzete adott hírt arról, hogy megalakult egy Centrál nevű zenekar január 1-én (Nagy Tamás - gitár, orgona; Walter Csaba - gitár, fúvós; Pichler Gyula - gitár, zongora; Romwalter Sándor - basszusgitár; Császár Ferenc - orgona; Swarcz András - dob; Tóth László - technikus). A cikk szerint Zep mellett Creamet, Brian Augert és John Mayallt játszottak a saját dalok mellett. Romwalter Sándor visszaemlékezése szerint 5-6 számot játszottak az első két lemezről.

1970-ben a Syrius is játszott egy húsz perces egyveleget Orszáczky Jackie tűzkiáltás énekével. A fennmaradt felvételen ez a sorrend: Bring It On Home, What Is And What Should Never Be, Your Time Is Gonna Come, Dazed And Confused, Whole Lotta Love. Ezt az Ausztrál turnén már biztos játszották. Visszaemlékezés szerint a Whole Lotta Love-ot önálló darabként is játszották.

1970-ben a Corvina a Good Times, Bad Timest játszotta. Az énekes: Soltész Rezső.

A Szivárvány együttes (Nemecsek, Szűcs Totya, Tihanyi Gyula és a Novák Öcsi, Hőnig Rezső, itt játszott még az Elefánt is a későbbi Generálból) sok Zepszámot játszott. (Communication Breakdown, Good Times Bad Times, Whole Lotta Love, Tangerine, egész blokk volt) Ez vélhetően 1970-71 körül lehetett. Ekkoriban Gáti Zoltán - akkori Beatrice gitáros - visszaemlékezése alapján a Beatrice is játszot Zepet, de csak a Moby Dicket, pont a Szivárvány miatt, mivel azok jobban játszották a többit. Megjegyzendő, hogy egy alkalommal Novák András énekes mandulaműtétje miatt egy hónapig nem tudott énekelni, akkor Révész Sándor volt az énekes. Nemecsek később a Miniben is játszott Zepet.

1970-ben a Non-Stop a következő dalokat játszotta: Good Times Bad Times, Dazed And Confused, Living Loving Maid, Heartbreaker, Whole Lotta Love. A zenekar felállása ekkor: Zádor István billentyű, Vágó Pál gitár, Köves Pinyó dob, Benkő Róbert basszus és ének, Turai Tamás ének. A Zeppelineket többnyire Benkő Robi énekelte. Az 1970. IX. 5-is Omega előtti kisstadionos koncerten a Good Times Bad Times-szal nyitottak, mire az ORI ügyelő üvölteni kezdett velük, hogy magyar színpadon csak magyar zenét lehet játszani.

'71-ben a Török Ádám és Papp Gyula Mini-je is elkezdte játszani a Whole Lotta Love-ot. Persze a Syrius és a Mini is gitár nélkül játszotta ezen számokat, igen érdekes próbálkozások születtek. Közben megjelent 1970-ben Tardos Péter Beatlexikonja, és ez már címszóként szólt a zenekarról.

1968-1972 között Moszkvában egy magyar egyetemistákból álló zenekar, a Pléh játszotta a Moby Dicket és a Whole Lotta Love-ot.

Kb. 1971-ig a Gemini is játszott Zepszámokat, például a Moby Dicket, de Schuster Lóri visszaemlékezése alapján az énekes számok öt hanggal mélyebb fekvésre átírva cikik voltak.

1971 tavaszán itthon jár egy miniturnén a Fairport Convention zenekar, de Sandy Duncan ekkor már nem volt tagja a zenekarnak. Ő duettezik a IV-es lemezen a The Battle Of Evermore-ban, körülbelül pont ezidőtájt.

1971-ben a ZéGé átalakul, és a Generál Révész Sándorral szinte csak a II. album anyagát játsza, amíg ki nem alakítják saját repertoárjukat. (Ezt mondják legalábbis a kortárs visszaemlékezők, de Révész azt mondja, hogy csak az Out On The Tilest játszották. Várkonyi Matyi sem emlékszik pontosan, Karácsony James kategorikusan tagadja, hogy valaha is Zepet játszott volna) Egy visszaemlékezés is a Révész által említett számot említi, továbbá még 2-3 meghatározatlan számot. A saját számokban is letagadhatatlan a hasonlóság, a Süllyed a hajó Black Dog utánérzet, a Törökméz pedig kiköpött Immigrant Song, bár az 1986-os Révész-Karácsony turnén a szám végén a Livin Lovint illesztették egy riffidézet erejéig. A szám előtt Karácsonyt Révész úgy konferálja: "Jimmy James".

A '70-es évek elején a Ferm (ének Gerdesits Ferenc /alias Bétus/, gitár Környei Attila, dobok Szikora Robi(!) is játszott Zep-et. Bétus visszaemlékezése alapján ezeket: Black Dog, Whole Lotta Love, Stairway To Heaven, Good Times, Bad Times. Utóbbit korábbi zenekarával, a Sámsonnal is játszotta. Aztán valahol ebből kifolyólag Gerdesits a 80-as évek végén (amikor már hivatásos operaénekes volt) felénekelte szólólemezére a Stairwayt és a Whole Lotta Love-ot. Az egykori Solaris játszotta fel a lemezt. Ezt megelőzően Bétus a Sámson tagja volt, ahol Debreczeni Csaba dobolt, az ő visszaemlékezése szerint már '69-'70-ben játszották a Good Times Bad Timest és a Moby Dicket.

1971-ben az LGT első albumán a Royal blues kiköpött Hats Off To (Roy) Harper.

1972-ben a Gesarol Cziránku Sándorral játszotta a Heartbreakert és a Living Lovingot. Cziránku - aki zenei példaképének Page-t tartotta - használt először idehaza kétnyakú gitárt. A Kárpát Mőbius és a Barbaró zenei világa is merítkezik Page zsenijéből.

A Gesarol jogutódja a P. Mobil is játszott külön számokat, de biztosat csak arról lehet tudni, hogy 77-ben egy Paranoid-egyvelegben kamuangollal kb. másfél percig a Whole Lotta Love is elhangzott.
74-76 közt volt egy Lengyel Gábor nevű gitáros is Samuka mellett a Mobilban, és egy kétnyakúval is játszott.
Schuster 73-76 között a Főnix éjszakájában és az Örökmozgó elején egy Thereminszerű oszcillátort használ. 1978-ban szinte minden Mobilkoncerten reklámozzák a TSRTS filmet, amit itthon 1978. júniusában mutattak be először a Corvin Moziban.
1984-ben a Mobil írt egy dalt, az Óra körbejártot, amiben a Deep Purple és a Grand Funk Railroad mellett a Led Zeppelinről is megemlékeznek.
2009 tavaszán Pesten a Josefinában Három Csapás címen volt három koncert, ahol a The Train Kept-A-Rollin Nagyításból ismert verzióját tolták.

A Nápolyt látni és... című 1972-es magyar filmben Halász Jutka egy "Led Zeppelin" feliratú baseball sapkában szerepel.

Charlie Olympiája is nagy valószínűséggel játszott Zepszámokat, és valószínű, hogy a nyugati vendéglátózásokkor is énekelte őket.
2002-ban a Jazz című szólóalbumára felkerült a Whole Lotta Love és a Living Loving Maid is.

1976-ban jelenik meg Bertha Bulcsu: A kenguru című könyve, nem sokkal aztán, hogy a film is lement a mozikban nagy sikerrel:
23. oldal: "A magnóban lassan forgott a szalag. Led Zeppelinnél a Kinn a tetőnt játszották." 41. oldal: "Led Zeppelinék éppen rákezdtek a Kinn a tetőnre" - mindezt a Nefelejcs utcában hallgatja magnóról, a VII. kerületben egy lépcsőházban.
Innen eredhet tehát a több évtizedes félrefordítási gyakorlat idehaza, bár akkor már fordíthatták volna szó szerint Kinn a cserepekenre is. Igazából ez szlengcím, jelentése vélhetőleg inkább "Éjszaka a városban". Amolyan kicsapongó ramazuri.
A filmadaptációban azonban nem szól a Zep. Könyvkritika

1974 és 1976-77 között a Beton együttes a Moby Dickkel nyitotta saját koncertjeit.

1975-76 körül a Napsugár zenekar (Cserháti Pityi - később P. Mobil; Kocsándi Miki - később Karthago; Sárvári Vili - később egy másik felállású P. Mobil) Tóth Zoli zenekari tag gitáros visszaemlékezése szerint játszotta a Whole Lotta Love-ot. Kocsándi énekelte.

A Piramis is játszott egyszer a híres Közgázos Rockreflektor keretében Zeppelint, érdekessége ennek a megmozdulásnak az volt, hogy nem Závodi, hanem Radics gitározott. (én ennek a sztorinak az igazságtartalmáról egyébként nem vagyok meggyőződve).
1975-ös képeken Závodi egy vonóval machinál, gondolom, nem véletlenül.
Révész 1977. augusztus 25-én házában kereste fel Plantet, aki ajtót nyitott, dedikált Sanyinak egy könyvet, de ebben az időszakban elhessentett mindenkit. (ez ugye nem sokkal a fia halála után volt).
A Piramis angol nyelvű lemezének borítófotóján Révész Zeppelin-es pólóban van. A Becsület Communication Breakdown ihletésű.
Révész 1985-ös első szólóalbumáról a Sose repülj az angyalokkal című szám klippjében egy az egyben a TSRTS Rain Song alatti jelentei köszönnek vissza.
A Piramix (Csoki és Vörös Gábor tribute zenekara) 2005-ben játsza a Moby Dicket.
2006. december 26 és 27-én a nosztalgiakoncertek végén idézetként elhangzik a Whole Lotta Love.
Révész 2009-ben egy új dalának, a Barátok voltunknak a végére a Gallows Pole zárlatát játsza.

1977-ben megalakul az Aréna nevű formáció, melynek tagjai később átigazolnak Radics Bélához, de '80-ig repertoáron van néhány Zeppelin szám is, Szaghmeister Ödön énekes közreműködésével: Heartbreaker, Living Loving Maid, Dazed And Confused

Csak érdekességképpen, mert nagyon távoli a kapcsolat, de az ABBA Polar Stúdiójának - ahol a Zep nem sokkal később utolsó stúdiófelvételeit rögzítette - első zenekara a Skorpió volt, velük tesztelték a rendszert, cserébe felvehették ingyen angol nyelvű "The Run" című lemezüket, melyet Svédországban pár száz példányban ki is adtak.

A HBB elődzenekara, az Ikarusz játszotta a Whole Lotta Love-ot 1978 körül.

Az 1978-79-es idényben általában az Edda koncertjei a Moby Dick riffjével kezdődtek. 1979 végefelé állítólag volt egy egész egyveleg: Whole Lotta Love - Heartbreaker - Livin Lovin Maid - Moby Dick (dobszólós, basszusszólós) - Whole Lotta Love. Se Zsöci, se Pataky, se Slamó nem emlékszik erre így. '80 közepén a Heartbreaker szólójával nyitotta a Slamó a Semmim nincset.
A mai felállásból Alapi Steve rajongója a Zepnek. 94-ben egy szentendrei koncert előtti beálláson a színpad szélén ülve a Stairway To Heaven-re állította be az akusztikus gitárját, a Jeff Porcaro emlékzenekarban az egyik Toto dal végéhez hozzáfűzték a Heartbreaker témáját, illetve ugyanezt megtették az utóbbi időben az Eddával is, a Szaga van című dal befejezése lett így átalakítva. A Since I've Been Loving Yout is ki lehet tőle sírni beállások alkalmával.

Vélhetőleg Takáts Tamás a Karthago előtti zenekara, a Forma 1 játszott Zepszámokat, legalábbis Takáts erre többször is utalt. Ez 1979-ben lehetett.

A Kati és a Kerek Perec 1979-ben egy szegedi nyári koncerten egy Pesti Műsorban megjelent koncertbeszámoló szerint játszotta a Whole Lotta Love-ot. Nagy Kati 1970 végén, '71 elején játszott a Tűzkerékben Radiccsal, elvileg ott is nyomhatta a számot. Erről nincs információ, csak találgatás.

A '79-80-as idényben a Hobo Blues Band is a Moby Dickkel nyitott, de ők játszották a Rock And Rollt is magyar szöveggel. ("Régen ráztuk a rockandrollt/Az utakat jártuk, de régen volt/Visszamennék, visszamennék, de nincs hova").
Állítólag próbálkoztak a Since I've Been Loving Youval magyarul, de végül talán ha egyszer-kétszer játszották. Póka Egon biztosan emlékszik, hogy játszotta a SIBLY-t, de hogy a HBB-ben e vagy korábban, azt nem tudja. 1982. IV. 29-én a Nélküled címre magyarított Fleetwood Mac számban elhangzik angolul a "Workin' from seven to eleven every night" sor, és ugyane koncerten a Nekem is fájban Póka gitározik, és egyazegybe játsza a You Shook Me slide szólórészét, sőt '86-ban a KEHB I-ben is elhangzott idézetként.
1981-ben nagyon ritkán a herfliintrós szokványbevezető után átcsaptak instrumentálisan egy pár körre a Bring It On Home-ba.
Aki látta a Kopaszkutya című filmet, annak az is nyilvánvaló, hogy a Tetovált lány a Babe, I'm Gonna Leave You átirata. (Ahogy mondja Schuster Pókának, hogy: "Valami olyat játszál, mint a Zeppelin első albumán az I'm Gonna Leave You.") 1981-ben általában - és ez is látszik a Kopaszkutyában - Bill ruháján egy bazi nagy Led Zeppelin kitűző volt.
1982-ben pár koncerten instrumentálisan játszották a The Train Kept-A-Rollin'-t. Nyilván akkor a Blow Up film verzióját, és nem a Zep valamelyik bootlegről ismert verzióját vették alapul, de akkor is Page volt a feldolgozott. 1989-ben az Apák Rock and rolljának végén egy egyvelegben megjelenik a How Many More Times is. Hobó egyébként nemhogy nem szerette, de egyenesen utálta a Zepet. Egy interjúban Földes azt mondta: "A Zeppelin sessionzenészek gyülekezete". Póka Egon volt Zeprajongó a csapatban.

1981-ben az azóta méltatlanul szinte elfeledett, nagyon tehetséges feltörekvő vidéki, salgótarjáni Fanyúl játszotta a Moby Dicket gyors és durva dobszólós betéttel.

Szerintem a Süsü a sárkány (1982) főcímdalának riffjét a Bergendy valami áthallás útján a Moby Dickből vette. (Erről 2009-ben kipattant egy ügy, miszerint viszont bizonyos Willie Mitchell hetvenes években megjelent Cherry Tree című száma a nyúlás forrása.)

1982-ben megalakul a Mahagóni Band amatőr zenekar. Basszus: Vörös Gábor, gitár: Vilmányi Gábor, dobok: Csík Pisti. Rövid ideig Zeppelineket játszanak. Később a Lead Zeppelinben különböző utakról 2006-ban újra találkoztak.

Szerintem az István a Király című Szörényi-Bródy rockoperában (bemutató: 1983. VIII. 20.) a Stairway végrészének akkordjai mennek a "Szállj fel szabad madár" ("Magyarok, férfiak és asszonyok") alatt. Továbbá én a Communication Breakdown riffjét és énektémáját vélem hallani a "Fejedelmünk István!" című Asztrik és a tömeg közt zajló dalban.

A 80-as évek elején, közepén indult a soproni Moby Dick metálbanda eleinte inkább durvább rockzenekarnak számított, és a HBB Moby Dick-Tobacco Road kötésével játszotta a dal intróját, de kétszer ismételve a lemezverz főtémáját. A nevük egyébként nem a dalból, hanem közvetlenül a könyvből származik.

Az AlarmSystem '70-es évek végén összeállt gimnáziumi zenekar 1984 februárjában összeállított egy Zep műsort, volt egy pár koncertjük. 2007-ben újra eldöntötték, hogy ilyesmit játszanak.

Aztán hosszú hallgatás, az újhullám nem sok teret engedett a klasszikus rockzenének, de szerencsére a 80-as évek végére reneszánsz következett. Megalakult Pécsett a Coda. Rudán Joe neve fémjelzi a zenekart, repertoárjukon szinte az összes klasszikus Zepposzám. Ők ma is játszanak, bár elég változó felállásban.
1990-ben kivált a Pokolgépből Kalapács Józsi, helyére Rudán Joe került és bemutatkozó koncertjén a Pecsában '90 decemberében játszottak egy külföldi feldolgozásegyveleget, benne a Black Doggal és a Rock And Roll-lal.
A zenekar sok felállást ért meg, mégis a kezdeti 1996-ig tartó Jezés (Jezerniczky Tamás gitáros) korszak számít klasszikusnak. 2001-ig itt játszott Sipeki Zoli, majd Joe a Mobilból Tornóczky Ferit és a Ricséből Hirlemann Bercit játszatta a zenekarban. 2005-től nem látom őket fellépni.
A Coda repertoárja bootlegek alapján:
Black Dog; Bring It On Home; Celebration Day; Communication Breakdown; Dancing Days; Good Times, Bad Times; Heartbrekaer; How Many More Times; Immigrant Song; Living Loving Maid; Nobody's Fault But Mine; Since I've Been Loving You; Stairway To Heaven; The Ocean; Ramble On; Rock And Roll; What Is And What Should Never Be; Whole Lotta Love; You Shook Me
Mindmáig egyetlen, 1998-as saját dalokat tartalmazó hivatalos lemezükre felkerült az Immigrant Song stúdiótribute verzióban.

Az esztergomi Stáció (később Tűzkerék RB) játszotta a Moby Dicket, de eltérően a fenti zenekarok többségétől nem csak a riffrészt, hanem teljes dobszólós egészt. Mivel Radics Béla emlékzenekar is voltak, így ilyen módon is kapcsolódni akartak Bélához, bár, mint fent látni, Béla a bálnavadászatot nem játszotta.

1989-ben jelenik meg Göbölyös N. László első Zeppelin könyve a Laude Kiadó gondozásában.

1991-ben megalakul a Kashmir, - csakúgy, mint '82-ben a Mahagóniban - doboknál Csík Pistivel. Egy ideig Török Ádi (tudjátok: Mini) fia, Török Péter is gitározik itt. Alkalmanként 3 gitárossal, kétnyakúval. 2001-ben német turnét is csináltak. Játszott dalok: Stairway to Heaven; Whola Lotta Love; Babe I’m Gonna Leave You; Your Time Is Gonna Come; Thank You; Communication Breakdown; Heartbreaker; Living Loving Maid (She's Just A Woman); Ramble On; Bring It On Home; Immigrant Song; Rock And Roll; The Song Remains The Same; The Rain Song; The Rover; Kashmir; That's The Way; Over The Hills And Far Away; Tangerine. Ma is működik a zenekar, de Zepet már nem játszanak.

A Takáts Tamás Dirty Blues Band-től is gyakran lehet hallani Zepfeldolgozásokat, ha "metálos" kedvükben vannak. Whole Lotta Love, Immigrant Song, Communication Breakdown.

A Sex Action az 1993-as turnén repertoáron tartotta a Rock And Roll-t és a Heartbreakert, sőt 2004-ban a Zorall (ének Szasza az Actionből) meg akarta bolondítani albumra a Black Dogot, de nem sikerült rá engedélyt szerezniük. Lestúdiózva viszont megvan.

1993. május 27-én itt járt szólóban Robert Plant a Pecsában, Úgy volt, hogy Percy beiktatja Magyarországot is újra 94-es tavaszi-nyári turnéjába és Révész Sándorral lép fel, de közbejött a Page-Plant éra kezdete és ez így - üröm az örömben - elmaradt.

1994. novemberében (19-e, vagy 20-a) emlékezetes allstars tribute koncert volt a Pecsában. Kb. negyven zenész tette tiszteletét a Led Zeppelin előtt.

A '90-es évek közepén Veszprémben megalakult a Session nevű zenekar, repertoárján csak és kizárólag Zeppelin dalokkal. Ők voltak a legjobbak (és ezt, bármilyen hihetetlen, világszinten értem). 2002-ben csináltak egy demót is. (A tribute-ok közt hozom) Itt minden tag elkötelezett őrült volt és nem kezdték el játszani a Born To Be Wildot, meg a Smoke On The Watert, ha a részeg közönség azt követelte. Szűkebb pátriájukból ritkásan tudnak kilépni, leginkább a veszprémi VMK-ban játszanak, nyaranta a Balaton körül, és e mellett Délnémetországban volt több turnéjuk.
2005 őszén a Session alapító énekese Dávid Roland kiszállt, és helyette Sághy Kálmán a Lead Zeppelin korábbi (és mostani) énekese lépett be. Ezzel egy "supergroup" alakult. Nevet változtattak, eztán Zepsession néven nyomultak tovább. A Ferencvárosi Művközpontban lett állandó pesti klubbjuk. Sajnos különböző okok miatt a formáció 2006. március 8-án bejelentette megszűnését, ezzel együtt még egy FMK-s, egy gyulai koncert és egy német turné következett.
2007. szeptember 7-én Veszprémi premierrel újjáalakult a formáció egy új énekessel, majd 2008-ban megint leálltak. 2012-től a Cry Free nevű Deep Purple coverbanddel játszanak néha közös "PurpleZeppelin Jam" címen koncerteket, Atka énekel.
A Session repertoárját nehezebb felsorolni, mint azt, amit még nem játszottak, így inkább utóbbit sorolnám:
Dazed And Confused; Your Time Is Gonna Come; Black Mountain Side; Friends; Hats Off To (Roy) Harper; In The Light; Down By The Seaside; Night Flight; Boogie With Stu; Royal Orleans; Candy Store Rock; In The Evening; South Bound Saurez; Fool In The Rain; Carouselambra; I'm Gonna Crawl; Poor Tom; Walter's Walk; Ozone Baby; Bonzo's Montreaux; Wearing And Tearing; White Summer; Baby Come On Home
Ezek is főképp a billentyűs hiánya miatt.

1996-ban megjelenik Göbölyös N. László második Zepkönyve.

1997-ben jelenik meg Ganxta Zoli és a Kartell Jégre teszlek című albuma, rajta a Rossz vér című számmal, mely egyrészt egy Deák Bill dal parafrázisa, másrészt a lemez producere, Pierot a dalban 1'50" és 1'55" közt elhelyezett egy hangmintát a When The Levee Breaks dobintrójából.

1998. II. 23-án a Zágráb után, Bécs előtt a BS-ben a Page-Plant felállás tette tiszteletét a magyar publikum előtt. Novemberben volt újra Zágráb és Bécs, tehát lehetett volna Budapest, de a Multimédia magyar koncertszervező mamut nem merte szerintem egy évre kétszer bevállalni a szervezést.

2001-ből van egy kalóz Omegapróba felvétel, ahol az első 10 percben jammelgetnek, és a Paranoid mellett a Whole Lotta Love és a How Many More Times is felhangzik idézetképpen. Mihály Tomi volt nagy tisztelője az LZ-nek.

2003-ban Jamie Winchester egy beállás alatt az Over The Hills And Far Away-jel melegített.

A 2004-re sajnos megszűnt kiváló Convoy zenekar 2003-as Possibilities című albumán az inspirációk közt említi a Zepet. Tagadhatatlan, bár inkább Black Sabbath hatásokban gazdag a lemez.

2004. II. 22-én a Fonóban volt emlékest. Fellépők: Coda, Session, eQuuS, Sághy Kálmán, Sipeki Zoltán, Gál Gábor.
Ebből a megmozdulásból nőtte ki magát a Lead Zeppelin. Tagsága nagyon változó, de nagyjából az alapfelállás: Sághy Kálmán - ének; Vörös Gábor - basszusgitár, szervezés; Sipeki Zoltán - gitár; Gerdesits Ferenc (fent már szóltunk az apjáról) - dob. Kb 20 zenész mondhatja már el magáról, hogy játszott ebben a furcsa, abszurd utazó cirkuszban, ami zenekari szinten is külön életérzés.
Megfordultak eddig vendégként, vagy ideiglenes tagként: Hirlemann Bertalan - dob /Beatrice, Edda, Háború/; Kőszeghy Zsolt - ének /S-Modell, Grex/; Vilmányi Gábor - gitár /Mahagoni, Exotic, Manhattan/; Gál Gábor - gitár /Takáts Tamás Dirty Blues Band, Budapest Acoustic Band/; Csík István - perka /Kárpát Mőbiusz/; Pribill György - gitár /S-Modell, Kimnowak/, Szalay Ervin - ének, Újfalusi László - fuvola, Nagy Gergő - gitár /Session/, egy bizonyos Áfonya nevű herflis a közönség soraiból felrántva.
A Szigeten minden évben fellépnek, illetve évente egy-két másik koncert szokott valahová "besikerülni". Eddigi legemlékezetesebb koncertjük volt a 2004-es Sziget.
A Lead Zeppelin eddig e számokat játszotta: Babe, I'm Gonna Leave You; Black Dog; Bring It On Home; Communication Breakdown; Dancing Days; Dazed And Confused; Four Sticks; Good Times, Bad Times; Heartbrekaer; How Many More Times; Immigrant Song; Kashmir; Living Loving Maid; Moby Dick; Since I've Been Loving You; Stairway To Heaven; Ramble On; Rock And Roll; The Rover; Wanton Song; Wearing And Tearing; Whole Lotta Love
Valahol a Lead Zeppelin leágazása a Budapest Acoustic Band Sipekivel és Gál Gáborra, továbbá Móra Erzsébet énekessel. Vegyesen játszanak, van repertoáron pár Zep dal is, én pl. a Good Times, Bad Timest hallottam.

A Grex együttes - ének: Kőszegi Zsolt - szokta játszani a Whole Lotta Love-ot. Kőszegi nem tud énekelni, de ez nem olyan nagy gond, ez a zenekar egyébként nem erről szól.

Ian Anderson a Jethro Tull atyja 2006. április 29-én a Kongresszusi Központban lépett fel szólóban szimfonikus projectjével, és játszották a Kasmirt is.

A nyíregyházi elszármazású, ámde országos ismertségű Dust együttes zenéjében erősen érződnek hendrixi és Zeppelines hatások, szellemiségében mindenképpen. Néha - közönségnyomásra! - eljátszották a Gallows Pole-t. Gibrael című zseniális számuk durván idézi a When The Levee Breakst. Sajnos olybá tűnik 2008-ra megszűntek, illetve egy pár hónapig még Liteseed néven folytatódott egy kicsit a történet, most tecchalott állapotban vannak.

Robert Plant 2006. VIII. 9-én a Sziget Világzenei Nagyszínpadán tette tiszteletét. 2005-ben is tervben volt a fellépése, de épp amerikai turné volt, és mivel ragaszkodott a saját cucchoz, így drága lett volna átugrani. A Szigetet tessék megköszönni személyesen Marton László Távolodónak!

Létezik egy Alley Way nevű Rolling Stones tribute zenekar, ahol repertoáron van a Communication Breakdown, Whole Lotta Love, és a The Rover. Kimondottan nevetségesen játszák a dalokat. Főképp az ének ciki, de én jól szórakoztam, fülig ért a szám, mikor láttam.

2004-ben alakult Gallows Pole néven zenekar, pár évig léteztek. Repertoáron a következőek: Wanton Song; Gallows Pole; Rock And Roll; Achilles last Stand; Whole Lotta Love. Érdekes, szigorúbb felfogásban játszák a dalokat. Viszont a Rock And Rollon kívül, ami állandó ráadásszám a többit csak akkor játszák, ha előzetesen koncert előtt pár nappal kérik tőlük.

2005-ös félig fiatal, félig öregrockerekből álló bólyi illetőségű Pudár Band tisztességgel játsza a Good Times, Bad Timest.

A nemzetközi karrierre is pályázó the Moog együttes basszusgitárosának side-projectje a "The Hammer Of God" nevet vette fel, mely a basszersrác egyik kedvenc bandájához, a Led Zeppelinhez kapcsolódik.

2005 végén alakult meg az Ozone Mama, a zenekarnév kashmir fonttal szedve, és talán az Ozone Babyre utalva. (de elképzelhető, hogy az Ozone Mama c. Black Crowes számból) Példaképük és inspirálójuk adott, de Zepet nem játszanak, mondván: "Van amihez nem szabad hozzányúlni." (szép gondolat). 2011 körültől a zenekarban egy doboslány játszik, akinek a jobb vállára Bonzo hármaskör-jele van tetoválva.

A Médium zenekar 2005-ben néha játszotta a Rock And Rollt. Almár Ákos gitáros a koncerteken következetesen Zeppólóban lép fel. Mostani énekesük, Juhász Kristóf is elkötelezett Zepper, de nem játszanak Zepet, mert a dobos nem szereti.

2006-ban alakult a Night Service vegyes feldolgozászenekar, repertoárján: Thank You, The Song Remains The Same, Babe, I’m Gonna Leave You, What Is And What Should Never Be, Rain Song, Bring It On Home We’re Gonna Groove, Black Dog, Rock And Roll

2007. május 26-án a Radnótiban tartja premierjét a Black Dog. Kósa Zsolt énekes és Kohári Attila gitáros zenekara. Kohári már a 90-es évek közepén csinált egy nagyon komoly, csak Zepet játszó tribute bandet, de akkor sokáig énekesgondokkal küszködtek. 2009-re megszünt a zenekar, 2012-ben újrakezdték. Kósa Zsolt zenekaros karaokee alapokra énekelt két számot, a Wanton Songot (Kéj dal) és a Since I've Been Loving You-t (Azóta) magyarul, egész jól.

2007. június 30-án a Felvonulási téren Ruzsa Magdi énekli a Black Dogot és a Whole Lotta Love-ot. Karácsonyra DVD-n is megjelenik az esemény.

2007. július 10-én a Pecsában lépett fel szólóban harmadszor, egyébként negyedszer kis hazánkban Percy. Aki hálás a szervezőnek, az a Livesoundos Bogdánnak csókolhat kezet.

2008. március 27-én és 2009. április 2-án a MüPában lépett fel Nigel Kennedy hegedűs, aki Plant '93-as lemezén a Calling To You-ban hegedült. Most Mozart D-dúr hegedűversenyét és Beethoven D-dúr hegedűversenyét játsza 2007-ben.

A 2008-as Fringe Fesztiválon mutatkozott be Pesten a Tamási illetőségű (Tolna megye) gimnazistákból álló Open Monkey Cage (OMC) vegyes feldolgozászenekar, repertoárján a Rock And Rollal, a Bring It On Home-mal, és a fuvolával kísért Stairway To Heavennel.

2008. április 30-án (eredetileg 18-ra volt szervezve, de BKV sztrájk miatt tolódott) Led Zeppelin EMLÉKEST-et szervezett Vörös Gábor a '94-es mintájára. Az est két fő fellépője a Session és a Lead Zeppelin, de a több más zenekar is tiszteletét tette. Az est vendége Závodi Janó és Póka Egon volt.

A Bőrgyári Capriccio nevű 60-as évek végére koncentráló feldolgozás-zenekar 2008 nyarától elkezdi játszani a The Oceant, a How Many More Timest és az Over The Hills And Far Away-t. Miután Zarubay Bence énekes-fuvolista kilépett a zenekarból valamikor 2010 végén, helyére Kyru érkezett, és bár ő más zenekaraival játszik Zeppelint, itt nem.

A Traffic Jam zenekar 2000-ben alakult, 2006-tól koncertezik rendszeresebben és repertoárján tart több Zepklasszikust is, így a Good Timnes, Bad Timest, a Black Dogot, és a Rock And Rollt, többek között. (2008-ban biztosan)

2008-ban alakul Veszprémben még egy Zeptribute, a Presence. Fiatal srácok, egyelőre nem nagyon jutnak ki szűkebb pátriájukból.

2008. november 25-én Tunyogi "Tunyó" Péter temetésén a Coverdale-Page albumról szól a Take Me For A Little While, majd a Stairway To Heaven. ("Legyen neki is könnyű a föld.")

2009-ben - de valószínűleg korábban is - a Moonflower Kocsi Gábor gitárossal (egy ideig a Kékesi Bandben játszott, de akkor is Zeppólóban) megalakul, kb 10 számot játszanak.

2009. március 24-én BS koncertjén Pink idéz a Babe, I'm Gonna Leave You-ból.

2009. február 27-én a Pecsában - majd néha más koncertjein is - a Subscribe egyik dalába két perces betétként beteszi a Black Dogot. 2010. október 31-én a Dürer Kertben pedig egy teljes Babe, I'm Gonna Leave You hangzik el. Főképp a rasztahajú énekes és a nem rasztahajú gitáros mániája ez.

2009. április 28-án kerül adásba a Petőfin a Fish! 2009. február 5-én felvett unpluggedja, ahol a Szépen, hangosan c. új daluk zárlata a Stairway To Heaven.

A 2005-ben alakult Irie Maffia gitárosának, Szekér Ádámnak az alkarján tetoválva ott a négy szimbólum. Továbbá 2008-tól side-projectként három tag megalakította az Irie Maffia Rocktriót, amely repertoáron tartja a Whole Lotta Love-ot.

2009 nyarán a the Puzzle basszusgitárosa tetszeleg néha egy Zepfelvarróval, továbbá Nagy Feró a Hegyalja nagyreklámfilmjében egy TSRTS-es promópólóban oktatja a fiatalokat.

2009 őszén az Óperentzia Bánházi Gábor dobossal (ex-Dust) játszotta pár koncerten az Immigrant Songot. Basszus-billentyű-dob felállásban. Gabi egyszer azt mondta - még a Dustos időkben -, hogy a The Oceant dolgozná fel szívesen.

2009. októberében jelenik meg Hobó Circus Hungaricus című szólólemeze, rajta egy számmal, melynek címe: Vén marhák (Tisztelet a Led Zeppelinnek). Van benne Kashmir idézet, de a szöveget nem tudnám pontosan kapcsolni a Zephez...

2009. december 7-én az Old Man's-ben az Eric Plankton játszotta a Good Times, Bad Timest. Máskor is eljátszák, ha úgy alakul. Játszák a You Really Got Met is, aminek stúdióváltozatában anno ugye Page szólózott.

2009. december 18-án a Dürer Kertben a Turbo játsza a No Quartert (vendég benne Ratkóczi Huba az Azonkon A Napokonból). Egyébként a billentyűs srác egyazegybe Robert Plant.

2010. január 23-án a Rory Gallagher emlékkoncerten a Kalóztanyán az ír tribute zenekar, a Dave McHugh Band játszotta egy jam keretében - elég tisztességesen - a How Many More Timest.

2010. május 2-án az A38-on a Hamburg Blues Band Chris Farlowe-val lép fel, aki előtte a Colosseummal is többször és a Hamburg BB-vel is egyszer járt Magyarországon és Page Outrider albumán is énekelt. De mintha ez nem lenne elég, hogy e rovatba bekerüljön személye, e nap még egy Stairway To Heaven idézet is elhangzott tőle.

2010. május 25-én egy későbbi koncertjükön megkaparintott szetlista szerint az Anna and the Barbies játszotta a Whole Lotte Love-ot nyitószámként.

2010. május 28-án A Kiss a BS-ben a Love Gun és a Black Diamond közt játsza a Whole Lotta Love-ot idézetként, ahogy ezévben mindenütt a turnéjukon.

2010. július 12-én a Colombre Band játsza a Millenáris Nagyrétjén a Hóhér fáját, vagyis a Gallows Pole-t magyarul. Nem jobb a Bornemissza Ádám féle magyarítástól, és nem is a zenekar sajátja, Gyárfás Endre 1992-ben megjelent Cowboyok, aranyásók, csavargók című kötetében jelent meg ez a verzió.

2010. július 16-án a Hegyalján fellépő Messugah frontembere Zeppelinpólóban feszített.

2010. október 23-án a P. Mobil játsza a Josefinában a Train Kept-A-Rollint.

2010. december 26-án a Pecsában az Üzletemberz nevű zenekar (Zsoldos Tomi basszus, Kyru /ős-P. Box, Kyruszaurusz/ ének) játsza egész rosszul a Rock And Rollt. Kyru kedvence a Zep, állandóan repertoáron van.

2010 elején alakult a Blues And Roll zenekar, játszák a Whole Lotta Love-ot.

Az Ivan & the Parazol a Jelov Daver című számuk előtt a Moby Dicket játsza, és egy koncerten a The Ocean lallalázását is megeresztette az énekes egy húrszakadáskor. 2012-ben Bonzo születésnapján játszották a Moby Dicket a Pecsa Sörkertben.

A 2009-ben alakult Póka Egon Experience 2011-től játszik jópár Zepet: Rock And Roll; Whole Lotta Love; I Can't Quit You Baby; Black Dog; The Train Kept-A-Rollin. Hozzájuk is kapcsolódik - hisz felléptek a megnyitón -, hogy 2011 őszén a Kogartban '60-as évekbeli amerikai plakátkiállítást rendeztek, több '69-es eredeti Zeppelin plakátot is kiállítottak.

2011. decemberétől az (ős) P. Box játszik egy egyveleget: Moby Dick - Black Dog - Whole Lotta Love az Egérszerenádba ágyazva. Érdekessége, hogy a Black Dog egy hangnemre van hozva az egésszel, így nem jön ki a riff üres húrra.

2012-ben indult a szombathelyi Fuzzbox, Hendrix és a Pink Floyd dalok mellett játszanak pár Zeppelint is: Kashmir; Whole Lotta Love; Good Times, Bad Times; Black Dog; Ramble On